Згущене молоко може виступати в якості підсолоджувача тесту або начинки для вже готового продукту. Обидва варіанти ми розглянемо нижче, готуючи мафіни зі згущеним молоком.
Мафіни – рецепт зі згущеним молоком
Для даного рецепта краще використовувати варену згущенку, яка доповнить смак мафінів легким карамельним відтінком.
Інгредієнти: борошно - 355 г; розпушувач - 10 г; сода - 5 г; вершкове масло - 115 г; згущене молоко (варене) - 395 мл; молоко - 290 мл; яблучний оцет - 15 мл Приготування Влийте яблучний оцет до молока і залиште все згорнутися. В якості альтернативи ви можете використовувати нежирний кефір. Змішайте першу трійку інгредієнтів разом. Масло розтопити і змішати зі згущеним молоком, потім влийте кисле молоко. Всипте суміш сухих інгредієнтів і повторіть замішування, поки не отримаєте тісто бажаної консистенції. Розподіліть тісто між осередками форми і відправте все в духовку на 25 хвилин (180 градусів).
Крем для мафінів зі згущеним молоком
Альтернативою маффину зі згущеним молоком може стати звичайний маффін, покритий кремом, приготовленим з додаванням згущеного молока. Такий крем має приємний молочний смак без вираженої нудотно солодощі.
Інгредієнти: вершкове масло - 145 г; згущене молоко - 145 мл; цукрова пудра - 290 р. Приготування Попередньо розімніть масло, а потім почніть збивати його, порціями підсипаючи просіяне цукрову пудру. Обережно вливайте до крему згущене молоко, також не зупиняючи роботу віночка. Коли згущене молоко буде додана, продовжуйте збивання ще 3-4 хвилини, а потім відсаджуйте крем.
Шоколадні мафіни зі згущеним молоком всередині
Ви можете залити згущене молоко всередину вже готових мафінів, зробивши отвори в м'якуші, а можете запекти їх вже зі згущеним молоком, як це вирішили зробити ми.
Інгредієнти: борошно - 215 г; какао - 55 г; розпушувач - 10 г; сода - 5 г; молоко - 235 мл; йогурт - 115 мл; мед - 65 мл; яйце - 1 шт.; гіркий шоколад - 65 г; банку згущеного молока. Приготування Змішайте першу четвірку інгредієнтів разом. Окремо збийте яйце разом з йогуртом і рідким медом. Влийте отриману суміш до сухих інгредієнтів і додайте молоко. Коли отримаєте однорідне тісто, розподіліть його по формах, заповнюючи їх наполовину. Потім покладіть ложку згущеного молока в центр і влийте тісто. Готові маффіни слід випікати приблизно 12-16 хвилин при 180 градусах.