Вернуться назад Распечатать

Мафіни з згущеним молоком

Мафіни з згущеним молоком
Згущене молоко може виступати в якості підсолоджувача тесту або начинки для вже готового продукту. Обидва варіанти ми розглянемо нижче, готуючи мафіни зі згущеним молоком.

Мафіни – рецепт зі згущеним молоком


Для даного рецепта краще використовувати варену згущенку, яка доповнить смак мафінів легким карамельним відтінком.
Інгредієнти:

  • борошно - 355 г;

  • розпушувач - 10 г;

  • сода - 5 г;

  • вершкове масло - 115 г;

  • згущене молоко (варене) - 395 мл;

  • молоко - 290 мл;

  • яблучний оцет - 15 мл


  • Приготування
    Влийте яблучний оцет до молока і залиште все згорнутися. В якості альтернативи ви можете використовувати нежирний кефір. Змішайте першу трійку інгредієнтів разом. Масло розтопити і змішати зі згущеним молоком, потім влийте кисле молоко. Всипте суміш сухих інгредієнтів і повторіть замішування, поки не отримаєте тісто бажаної консистенції. Розподіліть тісто між осередками форми і відправте все в духовку на 25 хвилин (180 градусів).

    Крем для мафінів зі згущеним молоком


    Альтернативою маффину зі згущеним молоком може стати звичайний маффін, покритий кремом, приготовленим з додаванням згущеного молока. Такий крем має приємний молочний смак без вираженої нудотно солодощі.
    Інгредієнти:

  • вершкове масло - 145 г;

  • згущене молоко - 145 мл;

  • цукрова пудра - 290 р.


  • Приготування
    Попередньо розімніть масло, а потім почніть збивати його, порціями підсипаючи просіяне цукрову пудру. Обережно вливайте до крему згущене молоко, також не зупиняючи роботу віночка. Коли згущене молоко буде додана, продовжуйте збивання ще 3-4 хвилини, а потім відсаджуйте крем.

    Шоколадні мафіни зі згущеним молоком всередині


    Ви можете залити згущене молоко всередину вже готових мафінів, зробивши отвори в м'якуші, а можете запекти їх вже зі згущеним молоком, як це вирішили зробити ми.
    Інгредієнти:

  • борошно - 215 г;

  • какао - 55 г;

  • розпушувач - 10 г;

  • сода - 5 г;

  • молоко - 235 мл;

  • йогурт - 115 мл;

  • мед - 65 мл;

  • яйце - 1 шт.;
  • Мафіни з згущеним молоком

  • гіркий шоколад - 65 г;

  • банку згущеного молока.


  • Приготування
    Змішайте першу четвірку інгредієнтів разом. Окремо збийте яйце разом з йогуртом і рідким медом. Влийте отриману суміш до сухих інгредієнтів і додайте молоко. Коли отримаєте однорідне тісто, розподіліть його по формах, заповнюючи їх наполовину. Потім покладіть ложку згущеного молока в центр і влийте тісто. Готові маффіни слід випікати приблизно 12-16 хвилин при 180 градусах.