Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати мафіни. Випічка виходить неймовірно ніжною, смачною і припаде до душі всім домочадцям. Їх можна робити будь-якими: солодкими, соленими, м'ясними, овочевими і т. д.
Як приготувати мафіни в домашніх умовах?
Інгредієнти: куряча грудка – 3 шт.; сир твердий – 220 г; томатний соус – 45 мл; борошно – 115 г; молоко пастеризоване – 125 мл; яйце відбірне – 2 шт.; сіль дрібна – за смаком; свіжа зелень. Приготування М'ясо обробляємо і відварюємо в кип'яченій воді, посоливши за смаком. Потім охолоджуємо філе і подрібнюємо кубиками. У мисочці змішуємо молоко з соусом, розбиваємо яйця і всипаємо борошно. Злегка збиваємо все до однорідного стану, кидаємо рубану зелень, тертий сир та відварене м'ясо.
Формочки злегка присипаємо борошном, викладаємо готову тісто і випікаємо мафіни приблизно 20 хвилин в гарячій духовці.
Як приготувати мафіни на кефірі?
Інгредієнти: борошно – 390 г; цукор коричневий – 1 ст. ложка; сода – 5 г; сіль – 5 р; кефір – 190 мл; масло рослинне – 25 мл; цукрова пудра – для прикраси; яйце – 1 шт. Приготування Яйце розбиваємо в миску, додаємо кефір і вводимо трохи рослинного масла. У пиалку просіваємо сухі продукти, перемішуємо і невеликою кількістю суміші присипаємо формочки. Після цього вводимо яєчно-кефірну масу в суху і ретельно збиваємо міксером. Готове тісто розкладаємо по підготовлених форм і ставимо в розігріту духовку приблизно на 20 хвилин, виставивши температуру на 195 градусів. Перед подачею на стіл прикрашаємо мафіни цукровою пудрою.
Як приготувати мафіни в мікрохвильовці?
Інгредієнти: борошно – 785 г; цукор – 55 г; ванілін – на смак; какао – 3 щіпки; розпушувач – щіпка; сіль – на смак; шоколад гіркий – 20 г; яйце відбірне – 1 шт.; молоко – 35 мл; цукрова пудра – на смак; масло рослинне – 10 мл Приготування Отже, перед тим, як почати готувати мафіни, шоколад натираємо на тертці. Далі переходимо до тесту: висипаємо в одну миску всі сухі інгредієнти – цукор, борошно, какао, ванілін, розпушувач і кілька ложок тертого шоколаду. В інший посуд розбиваємо куряче яйце, вливаємо молоко і додаємо рослинне масло. Підсолюємо за смаком і злегка збиваємо вміст. Далі з'єднуємо обидві маси і ретельно перемішуємо до однорідного стану. Формочки промазуємо маслом, виливаємо приготоване тісто і відправляємо в мікрохвильову піч. Запікаємо десерт при максимальній потужності близько 1 хвилини. Акуратно виймаємо ласощі, остуджуємо, витягаємо з формочок і присипаємо пудрою.
Як приготувати мафіни з начинкою?
Інгредієнти: Для тіста:
яйце відбірне – 2 шт.; цукор – 155 г; кефір – 100 мл; борошно – 155 г; масло рослинне – 55 мл; какао – 35 г; ванілін – на смак; розпушувач – 5 р. Для начинки:
сир – 185 г; сметана нежирна – 2 ст. ложки; цукрова пудра – за смаком; цукор – 2 ст. ложки. Приготування Яйця розтираємо з цукром, ваніліном і гарненько збиваємо все міксером протягом 7 хвилин. Потім вливаємо
рослинне масло, кефір і перемішуємо. Далі всипаємо просіяне заздалегідь борошно, розпушувач і сухе какао-порошок. Ретельно все збиваємо і замішуємо однорідне тісто.
Тепер переходимо до начинки: сир розтираємо з цукром і додаємо нежирну сметану. Формочки змащуємо маслом, викладаємо спочатку трохи тесту, потім трохи сирної начинки і знову заливаємо тістом. Відправляємо майбутні мафіни в розігріту духовку і засікаємо близько 25 хвилин. Після закінчення часу, акуратно виймаємо ласощі, чекаємо, поки воно охолоне, а потім дістаємо з формочок, викладаємо на красиве блюдо і посипаємо пудрою.