Сьогодні в нашому матеріалі рецепти приготування неймовірно смачних і апетитних мафінів з фруктами. Тісто для такого ласощі замішується за лічені хвилини, а результат просто вражає. Спробуйте, такі мафіни з фруктовою ноткою неодмінно сподобаються і вам.
Шоколадні мафіни з вишнею
Інгредієнти: борошно пшеничне – 225 г; молоко незбиране – 55 мл; розпушувач – 15 г; цукор ванільний – 10-15 г; курячі яйця середнього розміру – 3 шт.; цукровий пісок – 185 г; масло вершкове селянське – 185 г; порошок какао – 95 г; вишня без кісточок – 220 г; лікер або коньяк – 20 мл Приготування Перетерте з цукровим піском вершкове масло змішуємо з трохи збитими яйцями, просіяним борошном, порошком какао і розпушувачем, а також додаємо до суміші лікер або коньяк, вливаємо молоко і виробляємо заміс однорідного без домішки грудок тесту. Розкладаємо його за попередньо промасленим формочках для мафінів, заповнюючи їх на дві третини від загального обсягу, і зверху поміщаємо в кожну по три вишеньки без кісточок, притапливая їх небагато.
Для випікання необхідно помістити форми в заздалегідь нагріту до 180 градусів духовку і витримати в ній мафіни протягом двадцяти хвилин.
Сирні маффіни з бананом
Інгредієнти: борошно просеянная – 240 г; сир – 300 г; розпушувач – 20 г; цукор ванільний або ванілін – за смаком; курячі яйця середнього розміру – 4 шт.; цукровий пісок – 240 г; масло вершкове селянське – 125 г; бананові плоди середнього розміру – 2 шт. Приготування Сир з'єднайте з м'яким маслом і змішуємо після цього, збитими до піни з цукровим піском, яйцями. Після цього просіваємо в суміш борошно, розпушувач і ванілін, перемішуємо і вводимо в готове тісто очищені і нарізані на шматочки банани.
Формочки з розкладеним готовим тестом маємо в гарячій духовці і даємо маффинам хвилин тридцять для випікання при температурі 170 градусів.
Мафіни на кефірі з яблуками і корицею
Інгредієнти: борошно пшеничне – 155 г; кефір будь-якої жирності – 200 мл; розпушувач – 20 г; цукор ванільний або ванілін – за смаком; куряче яйце середнього розміру – 1 шт.; цукровий пісок – 120 г; масло рослинне – 45 мл; кориця мелена – 1 ч. ложка; мелений мускатний горіх – 1 щіпка; яблука середнього розміру – 2 шт. Приготування Для приготування мафінів за даним рецептом спочатку змішуємо всі сухі компоненти, додаємо до них кефір, рослинне масло, ретельно вимішуємо і додаємо очищені і нарізані кубиками яблучка.
Тепер залишилося тільки розкласти тісто по промасленим формочках і спекти вироби після цього в розігрітій до 180 градусів духовці. Для цього потрібно часу в середньому від двадцяти до тридцяти хвилин.