Вся користь від злакового печива сходить на ні, якщо ви присмачують його щедрою порцією вершкового масла. Ми ж пропонуємо зупинитися на фітнес варіанті рецепту і приготувати вівсяне печиво без масла, але з деякими корисними і смачними інгредієнтами.
Вівсяне печиво - рецепт без вершкового масла
Урізноманітніть текстуру і смак печива самими різними добавками. В якості останніх ми вирішили вибрати родзинки, сушену журавлину горіхи і гіркий шоколад.
Інгредієнти: борошно - 145 г; розпушувач - 10 г; кориця - 1 ч. ложка; рослинне масло - 55 мл; мед - 65 г; яйце - 1 шт.; вівсяні пластівці - 1 1/2 ст.; по жмені горіхів, родзинок, журавлини і шоколадної крихти. Приготування З'єднайте першу трійку інгредієнтів разом. Окремо збийте мед разом з яйцем і маслом. Додайте борошняну суміш до масляної і гарненько вимісіть. На виході вийде липке сметанообразное тісто, яке залишається доповнити вівсяними пластівцями, горіхами, сухофруктами і шоколадом. Коли маса для печива буде замішана, розділіть її на рівні порції і викладіть на кожну пергамент. Залиште вівсяне печиво без вершкового масла випікатися при 185 градусах на 12 хвилин. Пробуйте тільки попередньо охолодженим.
Вівсяне печиво без вершкового масла – рецепт
Навіщо використовувати вершкове масло, якщо в хід можна пустити здорову заміну – арахісове або будь-яке інше горіхове масло. Готове печиво буде мати приємну в'язку серцевину і характерний арахісовий смак.
Інгредієнти: яйце - 1 шт.; арахісове масло - 145 г; мед - 65 мл; борошно - 125 г; розпушувач - 5 г; вівсяні пластівці - 1/2 ст. Приготування Збийте першу трійку інгредієнтів разом до формування світлої пастоподібної маси. Окремо змішайте решту сухі компоненти. Змішувати слід ретельно, щоб рівномірно розподілити розпушувач. Далі всипте сухі інгредієнти до арахісової основі і розділіть готове тісто на рівні порції. Розкатати кожну з порцій в кульку і залиште печиво з вівсяних пластівців без масла запікатися 12 хвилин при 180.
Вівсяне печиво без вершкового масла в домашніх умовах
Інгредієнти: вівсяні пластівці - 2 1/2 ст.; розпушувач - 1 ч. ложка; мед - 65 г; кокосове масло - 2 ст. ложки; вода - 65 мл; жменю сушеної журавлини. Приготування Підігрійте воду і розчиніть в ній мед. Додайте теплу воду до вівсяним пластівців, в суміші з розпушувачем і кокосовому маслу. Перемішавши всі компоненти разом, додайте сушену журавлину і розділіть суміш на 20 порцій. Випікайте печиво 20 хвилин при 190 градусах.