Вернуться назад Распечатать

Пісне вівсяне печиво в домашніх умовах

Пісне вівсяне печиво в домашніх умовах
Ласощі під час посту можуть не обмежуватися одними лише фруктами, так, ми пропонуємо спекти пісне вівсяне печиво, яке за смаком не буде помітно відрізнятися від звичної версії солодощі з яйцями і маслом в складі.

Пісне печиво з вівсяних пластівців з шоколадом


Замінити звичайне вершкове масло в складі пісного печива можна будь-яким аналогом, приготовленим на основі горіхів або насіннячок, який крім щільності додасть печінкою ще й смаку.
Інгредієнти:

  • горіхове масло - 45 г;

  • бананове пюре - 65 г;

  • цукор - 35 г;

  • кориця - 1 ч. ложка;

  • щіпка мускату;

  • вівсяні пластівці - 115 г;

  • крохмаль - 35 г;

  • розпушувач - 1/2 ч. ложки;

  • жменя шоколадної крихти.


  • Приготування
    В першу чергу прийміть за приготування тіста. Окремо від інших компонентів змішайте пластівці вівсянки з крохмалем і розпушувачем, а слідом, також окремо, гарбузове пюре з'єднайте з цукром, арахісовою олією і прянощами. Змішайте сухі складові з гарбузово-масляною сумішшю, а потім доповніть тісто шоколадною крихтою. Орудуючи ложкою, розподіліть порції тіста на аркуші пергаменту і злегка розплющить їх долонею. Випікайте пісне вівсяне печиво з бананом 12 хвилин при 180.

    Пісне вівсяне печиво з родзинками – рецепт


    Інгредієнти:

  • цукор - 115 г;

  • арахісове масло - 175 г;

  • вівсяне борошно - 115 г;

  • вівсяні пластівці - 35 г;

  • розпушувач - 1 1/2 ч. ложки;

  • вода - 55 мл;

  • жменю родзинок.


  • Приготування
    Основу цього печива необхідно збити на манер основи для звичайного печива, тобто перетворити цукор і арахісове масло в повітряну посветлевшую масу. Окремо з'єднайте вівсяну муку з пластівцями, додайте розпушувач. До масляної суміші влийте воду, не припиняючи збивання, а потім додайте суміш сухих інгредієнтів. Коли тісто збереться разом, змішайте його з родзинками і розподіліть порції на пергаменті. Кожне з печива злегка прbплюсніть, а потім випікайте півгодини при 180.

    Пісне вівсяне печиво з медом


    Для тих, хто любить підсолоджувачі з більш вираженим смаком, пропонуємо додати в суміш для вівсяного печива не цукор, а мед. Смак варіюється в залежності від сорту останнього.
    Інгредієнти:

  • фініки - 35 г;

  • рослинна олія - 15 мл;

  • горіхове молоко - 15 мл;

  • мед - 15 мл;

  • лляне борошно - 1 ч. ложка;

  • цільнозернові борошно - 55 г;

  • вівсяні пластівці - 65 г;

  • сода - 1/4 ч. ложки;

  • щіпка меленої кориці;

  • родзинки - 25 р.


  • Приготування
    Орудуючи блендером, перетворіть м'якоть фініків (природно, попередньо видаливши кісточку) в пюре. Додайте до финиковому пюре горіхове молоко, мед і масло, повторіть збивання і почніть всипати сухі компоненти. Змішавши всі разом до моменту утворення липковатого тіста, всипте до нього родзинки і розділіть. Кожну з порцій сформуйте і, виклавши на деко з пергаментом, відправте запікатися на 12 хвилин при 185 градусах.

    Як приготувати пісне вівсяне печиво в домашніх умовах?


    Для різноманітності до овсяному печінкою можна класти різні добавки, причому не обов'язково сухофрукти, а, наприклад, какао або шоколадну крихту.
    Інгредієнти:

  • маргарин - 75 г;

  • цукор - 65 г;

  • сода - 1/2 ч. ложки;

  • мелений льон - 15 г;

  • какао - 35 г;
  • Пісне вівсяне печиво в домашніх умовах

  • вівсяні пластівці - 75 г;

  • цільнозернові борошно - 60 г;

  • вода - 45 мл


  • Приготування
    Першу пару інгредієнтів збийте до отримання повітряної кремоподібної маси. До неї додайте розпушувач, какао і родзинки. Змішавши всі разом, приступайте до додавання сухих компонентів, а коли вони будуть додані, влийте воду, щоб зібрати суху крихту разом. Розкладіть порції тіста на пергаменті і відправте всі запектися при 185 градусах на 12-15 хвилин.