Ласощі під час посту можуть не обмежуватися одними лише фруктами, так, ми пропонуємо спекти пісне вівсяне печиво, яке за смаком не буде помітно відрізнятися від звичної версії солодощі з яйцями і маслом в складі.
Пісне печиво з вівсяних пластівців з шоколадом
Замінити звичайне вершкове масло в складі пісного печива можна будь-яким аналогом, приготовленим на основі горіхів або насіннячок, який крім щільності додасть печінкою ще й смаку.
Інгредієнти: горіхове масло - 45 г; бананове пюре - 65 г; цукор - 35 г; кориця - 1 ч. ложка; щіпка мускату; вівсяні пластівці - 115 г; крохмаль - 35 г; розпушувач - 1/2 ч. ложки; жменя шоколадної крихти. Приготування В першу чергу прийміть за приготування тіста. Окремо від інших компонентів змішайте пластівці вівсянки з крохмалем і розпушувачем, а слідом, також окремо, гарбузове пюре з'єднайте з цукром, арахісовою олією і прянощами. Змішайте сухі складові з гарбузово-масляною сумішшю, а потім доповніть тісто шоколадною крихтою. Орудуючи ложкою, розподіліть порції тіста на аркуші пергаменту і злегка розплющить їх долонею. Випікайте пісне вівсяне печиво з бананом 12 хвилин при 180.
Пісне вівсяне печиво з родзинками – рецепт
Інгредієнти: цукор - 115 г; арахісове масло - 175 г; вівсяне борошно - 115 г; вівсяні пластівці - 35 г; розпушувач - 1 1/2 ч. ложки; вода - 55 мл; жменю родзинок. Приготування Основу цього печива необхідно збити на манер основи для звичайного печива, тобто перетворити цукор і арахісове масло в повітряну посветлевшую масу. Окремо з'єднайте вівсяну муку з пластівцями, додайте розпушувач. До масляної суміші влийте воду, не припиняючи збивання, а потім додайте суміш сухих інгредієнтів. Коли тісто збереться разом, змішайте його з родзинками і розподіліть порції на пергаменті. Кожне з печива злегка прbплюсніть, а потім випікайте півгодини при 180.
Пісне вівсяне печиво з медом
Для тих, хто любить підсолоджувачі з більш вираженим смаком, пропонуємо додати в суміш для вівсяного печива не цукор, а мед. Смак варіюється в залежності від сорту останнього.
Інгредієнти: фініки - 35 г; рослинна олія - 15 мл; горіхове молоко - 15 мл; мед - 15 мл; лляне борошно - 1 ч. ложка; цільнозернові борошно - 55 г; вівсяні пластівці - 65 г; сода - 1/4 ч. ложки; щіпка меленої кориці; родзинки - 25 р. Приготування Орудуючи блендером, перетворіть м'якоть фініків (природно, попередньо видаливши кісточку) в пюре. Додайте до финиковому пюре горіхове молоко, мед і масло, повторіть збивання і почніть всипати сухі компоненти. Змішавши всі разом до моменту утворення липковатого тіста, всипте до нього родзинки і розділіть. Кожну з порцій сформуйте і, виклавши на деко з пергаментом, відправте запікатися на 12 хвилин при 185 градусах.
Як приготувати пісне вівсяне печиво в домашніх умовах?
Для різноманітності до овсяному печінкою можна класти різні добавки, причому не обов'язково сухофрукти, а, наприклад, какао або шоколадну крихту.
Інгредієнти: маргарин - 75 г; цукор - 65 г; сода - 1/2 ч. ложки; мелений льон - 15 г; какао - 35 г; вівсяні пластівці - 75 г; цільнозернові борошно - 60 г; вода - 45 мл Приготування Першу пару інгредієнтів збийте до отримання повітряної кремоподібної маси. До неї додайте розпушувач, какао і родзинки. Змішавши всі разом, приступайте до додавання сухих компонентів, а коли вони будуть додані, влийте воду, щоб зібрати суху крихту разом. Розкладіть порції тіста на пергаменті і відправте всі запектися при 185 градусах на 12-15 хвилин.