Давайте розглянемо з вами сьогодні кілька цікавих рецептів приготування шоколадного пирога. Така випічка сподобається всім без винятку своїм божественним ароматом і приголомшливо насиченим смаком.
Шоколадний пиріг з вишнею
Інгредієнти: ванілін - 2 г; заморожена вишня - 125 г; масло вершкове - 200 г; борошно - 125 г; горіхи волоські - 100 г; цукор - 300 г; чорний шоколад - 200 г; яйце - 3 шт. Приготування Шоколад розтоплюємо з маслом на водяній бані і залишаємо остигати. Яйця збиваємо з ваніліном і цукром до отримання густого крему і вводимо в неї розтоплений шоколад. Потім всипаємо борошно, додаємо горіхи, додаємо розморожені ягоди і перемішуємо. У підготовлену змащену маслом форму викладаємо тісто і випікаємо пиріг при 180 градусах приблизно 35 хвилин.
Шоколадний пиріг в мультиварці
Інгредієнти: какао - 2 ст. ложки; борошно - 120 г; консервовані персики - 400 г; розпушувач - 10 г; масло вершкове - 80 г; цукор - 120 г; яйце - 2 шт. Приготування Отже, для приготування пирога, яйця розбиваємо в мисочку, всипаємо цукор і ретельно збиваємо міксером до збільшення маси в 2 рази. Потім всипаємо в яєчну суміш просіяне борошно, какао-порошок і розпушувач. Далі кладемо трохи вершкового масла і вимішуємо до однорідності.
Тепер чашу мультиварки промазуємо маслом, викладаємо в неї тісто, розрівнюємо ложкою і укладаємо зверху консервовані персики, злегка притиснувши їх. Закриваємо прилад кришкою, виставляємо режим «Випічка» і готуємо приблизно 70 хвилин. Після закінчення часу, акуратно дістаємо шоколадний пиріг з какао з допомогою кошики для варіння на пару і перекладаємо на плоске блюдо.
Шоколадно-банановий пиріг
Інгредієнти: банани - 2 шт.; масло вершкове - 50 г; мед - 4 ст. ложки; борошно - 05 склянки; волоські горіхи - 50 г; розпушувач - 5 г; цукор - 50 г; чорний шоколад -100 г; яйце - 3 шт. Приготування Вершкове масло з'єднайте з медом і розтоплюємо в мікрохвильовій печі. Банани чистимо і подрібнюємо виделкою так, щоб траплялися невеликі шматочки. Тепер змішуємо фрукти з розтопленої шоколадною масою, кидаємо очищені і подрібнені волоські горіхи. Далі вмішуємо поступово масу яєчні жовтки і всипаємо борошно з розпушувачем. Окремо збиваємо білки з цукром і викладаємо пишну масу в шоколадну суміш. Замішуємо однорідне тісто і виливаємо його в змащену маслом і обсипану борошном круглу форму. Випікаємо шоколадний пиріг в гарячій духовці при 180 градусах близько 35 хвилин.
Шоколадний пиріг з сирними кульками
Інгредієнти: Для кульок:
яєчні жовтки - 2 шт.; сир - 250 г; стружка кокосова - 50 г; цукор - 50 г; крохмаль - 3 ст. ложки. Для тіста:
цукор - 30 г; яйце - 4 шт.; борошно - 2 ст. ложки; шоколад - 50 г; крохмаль - 2 ст. ложки; какао - 3 ст. ложки; сіль - щіпка; цукор ванільний - 10 г; розпушувач - 5 р. Приготування Спочатку давайте зробимо кульки. Для цього розтираємо сир з цукром, крохмалем, яєчними жовтками і кокосовою стружкою. Гарненько все перемішуємо і формуємо невеличкі кульки. Тепер відокремлюємо білки від жовтків. Желточки розтираємо з цукром і ваніліном до отримання гладкої маси і виливаємо розтоплений шоколад. Просіяне борошно, сіль, розпушувач, крохмаль і какао змішуємо і висипаємо в яєчно-шоколадну масу.
Білки збиваємо з цукровим піском до піків і акуратно вводимо в масу, перемішуючи лопаткою зверху вниз. Форму для випічки застеляємо пергаментним папером, викладаємо кульки і заливаємо шоколадною масою. Випікаємо шоколадно-сирний пиріг при температурі 180 градусів приблизно 40 хвилин.