Пропонуємо вашій увазі кілька рецептів пісочного пирога з варенням. Таке ласощі прекрасно підійде до чаю і сподобається всім вашим гостям.
Пісочний пиріг з вишневим варенням
Інгредієнти: масло вершкове - 200 г; цукор - 1 ст.; борошно - 4 ст.; яйце - 2 шт.; розпушувач - 1 ч. ложка; вишневе варення без кісточок - 200 г; ванілін - за смаком. Приготування У розтоплене масло висипаємо склянку цукрового піску, перемішуємо і остуджуємо. Потім розбиваємо яйця і кидаємо за смаком ванілін. Борошно просіваємо з розпушувачем і всипаємо в приготовлену раніше масу. Замішуємо однорідне тісто, ділимо його на 2 нерівні частини і прибираємо меншу частину тіста в морозильну камеру на 45 хвилин. Деко застеляємо папером для випікання. Більшу частину тесту розгортаємо в пласт і викладаємо на деко. Зверху промазуємо товстим шаром вишневого варення натираємо на тертці тісто з морозилки. Відправляємо ласощі в нагріту до 200 градусів духовку і випікаємо протягом 30 хвилин до красивого золотистого кольору. Ось і все, тертий пісочний пиріг з варенням, готовий!
Пісочний пиріг з полуничним варенням
Інгредієнти: маргарин - 200 г; яйце - 2 шт.; ванілін - 5 г; цукровий пісок - 4 ст. ложки; борошно - 4 ст.; розпушувач - 1 ч. ложка. Для начинки:
яйце - 2 шт.; сир - 250 г; полуничне варення - 250 р. Приготування Розтоплений маргарин з'єднуємо з цукром і охолоджуємо суміш. Після цього додаємо збиті окремо яйця і перемішуємо, додаємо ванілін. Потім поступово додаємо просіяне з розпушувачем борошно і замішуємо однорідне тісто. Якщо воно липне до рук, додаємо ще трохи борошна і поділяємо його на 3 частини. Дві частини прибираємо в морозильну камеру на 30 хвилин, а час, що залишився тісто залишаємо при кімнатній температурі.
Духовку розігріваємо до 200 градусів. Сир розтираємо з яйцями, додаємо за смаком цукор і гарненько збиваємо блендером. Викладаємо одну частину тіста у форму, промазану маслом, зверху покриваємо шаром полуничного варення і натираємо на крупній терочке 1 частина замороженого тіста. Потім виливаємо сирну начинку і посипаємо натертим шматочком тесту. Випікаємо близько 20-25 хвилин пиріг у духовці, а потім розрізаємо на шматочки і остуджуємо.
Варшавський пісочний пиріг з варенням
Інгредієнти: масло вершкове - 200 г; цукор - 1 ст.; яйце - 2 шт.; борошно - 2 ст.; розпушувач - 1 ч. ложка. Приготування На водяній бані розтоплюємо шматок вершкового масла, всипаємо цукор і перемішуємо. Потім додаємо яйця, всипаємо просіяне борошно з розпушувачем і замішуємо однорідне тісто нагадувало густу сметану. 1/4 тіста кладемо в морозилку приблизно на 2 години. Форму змащуємо маслом, рівномірно розподіляємо в неї тісто, зробивши з боків невеликі бортики. Далі рівним шаром викладаємо абрикосове варення, посипаємо зверху тертим замороженим тестом і випікаємо пісочний пиріг з абрикосовим варенням 30 хвилин при температурі близько 180 градусів.
Пісочний пиріг з малиновим варенням
Інгредієнти: яйце - 2 шт.; цукор - 1 ст.; масло вершкове - 200 г; борошно - 3 ст.; розпушувач - 1 ч. ложка; ванілін; малинове варення - 200 г; цукрова пудра; свіжа малина - 80 р. Приготування Для приготування відкритого пісочного пирога з варенням, масло розтираємо з цукром, додаємо яйця і ванілін, ретельно перемішуємо. Борошно з'єднайте з розпушувачем і поступово підсипаючи, замішуємо не дуже круте тісто. Форму змащуємо маслом і розігріваємо духовку до 200 градусів. Тісто викладаємо у форму і руками рівномірно розподіляємо його, створюючи борту.
Після цього змішуємо варення з малиною і викладаємо начинку у форму, рівномірно розподіливши за допомогою ложки. Випікаємо пиріг в гарячій духовці 20 хвилин, потім охолоджуємо, посипаємо цукровою пудрою, прикрашаємо свіжими ягодами і подаємо до столу.