Цветаевский пиріг - класичний яблучний пиріг , який складається з піщаної основи, заливки сметани або вершків, і ключового інгредієнта - яблук. Тепер рецепт класичного цветаевского пирога трохи змінився, так як крім яблука в солодке блюдо кладуть інші фрукти і ягоди, що, в принципі, грає лише на користь страви.
Рецепт цветаевского пирога з яблуками
Інгредієнти: Для тіста:
масло вершкове - 90 г; цукровий пісок - 60 г; борошно пшеничне - 160 р. Для начинки:
солодкі яблука - 1 кг; крохмаль або борошно - 15 г; цукор - 60+ 30 г; яйця курячі - 3 шт.; сметана - 80 г; ванільний екстракт або ванілін - за смаком. Приготування Почнемо з приготування тіста. М'яке вершкове масло з'єднайте з цукром і збиваємо до білого кольору, після чого підсипаємо борошно. Готовим тестом покриваємо дно і стінки змащеної форми.
Для начинки яблука нарізаємо кубиками і кладемо в сотейник разом з вершковим маслом . Засипаємо фрукти, 60 г цукру і варимо в карамелі до м'якості.
Поки яблука варяться, зробимо сметанную начинку. Збиваємо сметану з яйцями, борошном і цукром, додаємо дрібку ваніліну і знову збиваємо до однорідності. Виливаємо сметанную начинку поверх коржа, зверху розподіляємо карамельні яблука і ставимо все в розігріту до 180 градусів духовку. Через півгодини пиріг буде готовий. При бажанні ласощі можна посипати крихтами печива, горіхів і коричневого цукру.
Щоб приготувати цветаевский яблучний пиріг в мультиварці, виконайте всі ті ж операції і готуйте страву в режимі "Випічка" рівно 60 хвилин.
Рецепт цветаевского пирога з вишнями
Інгредієнти: Для тіста:
масло вершкове - 108 м; борошно - 210 г; яйце куряче - 1 шт.; цукор білий - 53 р. Для начинки:
ягоди вишні - 320 г; цукровий пісок - 54 г; борошно - 20 г; сир - 230 г; масло вершкове - 80 р. Приготування Для замісу тіста борошно просіваємо і змішуємо з сіллю (щіпки буде достатньо), розм'якшеним маслом, цукром і яйцем. Готове тісто обминаємо і обертаємо плівкою. Залишаємо тісто в холодильнику десь на півгодини, після чого розкочуємо тонким шаром і викладаємо на дно підготовленої, тобто змащеній, форми. Наколюємо основу по всій поверхні виделкою і ставимо підрум'янитися в розігріту до 200 градусів духовку. Час приготування становить близько півгодини.
Для начинки слід збити цукор з маслом до утворення пухкої білої маси, після чого додати куряче яйце, трохи борошна і сир. Виливаємо начинку повністю остигнула основу з тіста і повертаємо назад в духовку на півгодини, попередньо знизивши температуру до 180 градусів. Цветаевский пиріг з сиром готовий! Подавати до столу можна теплим або злегка охолодженим.
Цветаевский пиріг з персиками
Інгредієнти: Для тіста:
борошно пшеничне - 175 г; маргарин або масло - 85 м; цукор - 15 г; жовтки двох яєць. Для начинки:
персики - 625 г; жовтки трьох яєць; сметана - 175 мл; цукровий пісок - 175 г; борошно - 45 г; збиті вершки. Приготування Для приготування піщаної основи для нашого цветаевского пирога, спершу слід розтерти холодну
вершкове масло або маргарин з цукром і пшеничним борошном, потім додати яєчні жовтки і з'єднати все в однорідну масу. Готове тісто необхідно обернути плівкою і залишити відпочити на холоді протягом півгодини, після чого його слід розкачати в тонкий пласт і покласти в підготовлену форму. Основу для пирога запікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 15-20 хвилин, а потім залишаємо повністю охолонути.
Поки основа остигає, візьмемося за начинку. Збиваємо яєчні жовтки з цукровим піском, додаємо сметану і борошно. Виливаємо сметанную масу в остигнула основу, а зверху викладаємо персики. Ставимо пиріг в підігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.