Ми вважаємо, що немає нічого смачнішого ароматного чаю з пирогом, а тому підготували рецепти простих і смачних ласощів, гарантовано роблять ваше чаювання ще більш релаксуючою.
Рецепт смачного пирога до чаю
Хто не любить їсти брауні ? Брауні люблять всі, а хто не любить, той, певно, просто не пробував. А що на рахунок брауні на основі з пісочного тіста ? Доведеться повозиться, але це того варто.
Інгредієнти: Для тіста:
борошно пшеничне - 225 г; сметана жирна - 45 г; цукор білий - 75 г; масло вершкове (жирне) - 75 г; какао-порошок - 25 г; яйце куряче - 1 шт.; чорний шоколад (розтоплений) - 50 р. Для начинки:
цукор білий - 150 г; борошно пшеничне - 120 г; масло вершкове (жирне) - 170 г; горіхи (будь-які) - 150 г; яйця курячі - 3 шт.; какао-порошок - 65 г; розпушувач для тіста -5 м; чорний шоколад - 120 р. Приготування Температуру в духовій шафі доводимо до 200 градусів. Для тіста з'єднуємо пшеничне борошно (попередньо її просіявши) з какао і цукром, перетираємо з м'яким маслом, а потім з'єднуємо крихту зі сметаною, яйцями і розтопленим шоколадом. Готове тісто залишаємо в холодильнику. Півгодини буде достатньо для того, щоб глютен з пшеничних зерен "розслабився".
Для начинки розтоплене вершкове масло збиваємо з білим цукром. У підсумку виходить біла, кремова маса, до якої додаємо борошно, трохи розпушувача і какао-порошок, змішуємо все до однорідності і з'єднайте з яйцями, подрібненим шоколадом і горіхами.
Тісто розкачуємо, викладаємо у форму і готуємо протягом двадцяти хвилин. Остигнула основу заповнюємо шоколадною сумішшю і повертаємо домашній пиріг до чаю в духовку на півгодини, знизивши температуру до 180 градусів.
Рецепт легкого пирога до чаю c варенням
Незважаючи на те, що попередній пиріг виходить неймовірно смачним, назвати його доступним для молодої господині складно, але не біда, адже існують і більш прості рецепти пирога до чаю, наприклад той, про який мова піде далі.
Інгредієнти: кефір - 250 мл; гвоздика мелена - 1 ч. ложка; кориця - 3 г; масло вершкове - 230 г; сода - 6 г; цукор - 200 г; какао-порошок - 2 ст. ложки; яйця курячі - 5 шт.; варення з чорниці - 250 г; борошно - 480 р. Приготування Температуру духової шафи доведіть до 180 градусів. Форму для випікання покрийте тонким шаром масла.
У глибокій мисці збиваємо цукор з маслом до утворення білої, повітряної маси. Додаємо яйця, а потім доповнюємо тісто прянощами і содою, поперемінно вливаємо кефір і підсипаємо борошно порціями, постійно помішуючи. Готове тісто змішуємо з варенням і перелити у форму. Ставимо пиріг на 50 хвилин в духовку.
Пиріг на кефірі до чаю можна готувати не тільки з чорничним варенням, але і, наприклад, зі смородиновим.
Солодкий пиріг зі згущеним молоком до чаю
Зовсім початківцям кулінарам або шанувальникам експрес-рецептів рекомендуємо звернути увагу на пиріг на згущеному молоці. Всі 5 інгредієнтів і менше години на приготування і випікання, і на вашому столі буде красуватися ніжне і солодке ласощі до чаю.
Інгредієнти: молоко згущене - 400 г; борошно - 150 г; розпушувач для тіста - 1/2 ч. ложки; яйця - 4 шт.; масло вершкове - 50 г. Приготування Духовку доводимо до температури 175 градусів. Форму для випікання діаметром 22 см змащуємо і злегка присипаємо борошном. Збиваємо всі інгредієнти для нашого пирога: яйця, просіяне борошно, розтоплене масло і розпушувач. У підсумку вийде однорідне і густе тісто, яке необхідно буде перелити в підготовлену форму. Пиріг на згущеному молоці випікається близько 40 хвилин, а потім його можна подавати зі свіжими фруктами, посипавши цукровою пудрою.