Морозиво – знайомий всім десерт, являє собою заморожену масу звичайно солодкого смаку, таку, що готується, найчастіше, з молочних продуктів з різними добавками.
Якщо ви захотіли поласувати морозивом, дуже просто купити в найближчому магазиніпроте, в деяких випадках цікавіше приготувати смачний і здоровий десерт самостійно, принаймні, в ньому точно не буде шкідливим добавок. Домашні та можливі гості безумовно оцінять по достоїнству ваші старання.
Розповімо, як зробити бананове морозиво в домашніх умовах, не дуже-то це і складно.
Умови: перше – сучасний потужний холодильник, друге – потрібен блендер, третє – купити банани нормальної стиглості, бажано дрібні, некормові.
Вишукане бананове морозиво в блендері – рецепт
Інгредієнти: банани – 400 г; вершки натуральні жирні густі – 500 мл; ром світлий або золотистий – 50 мл; сік лимона; цукрова пудра – 2-3 ст. ложки. Приготування Банани очищаємо, ріжемо кожен на кілька невеликих шматочків і закладаємо в блендері, туди ж додаємо вершки, ром, сік 1 лимона, цукрову пудру. Доводимо до стану однорідності і збиваємо, але не занадто довго. Перекладаємо масу в контейнер (бажано круглий), закриваємо щільно кришкою і поміщаємо в морозильне відділення. Через годину-півтора інтенсивно і швидко збиваємо масу в контейнері з допомогою заглибного блендера, вінчики або виделки. Знову відправляємо контейнер в морозильну камеру. Через годину-півтора вдруге збиваємо масу. Можна розкласти її в спеціальні форми або заморозити прямо в контейнері (в останньому випадку непогано б через якийсь час повторити збивання мінімум ще 1-2 рази).
Буде ще смачніше, якщо перед загальними змішуванням в блендері спочатку з'єднати цукрову пудру з 1-2 столовими ложками якісного какао-порошку (можна тоді ще приправити суміш корицею або ваніллю).
Вершки – досить жирний продукт, в альтернативному варіанті можна використовувати більш делікатні кисломолочні продукти, йогурт, наприклад.
Бананове морозиво без вершків – рецепт
Інгредієнти: банани – 400 г; йогурт термостатный несолодкий – 500 мл; ром світлий або золотистий – 50 мл; сік лимона або лайма; цукрова пудра – 2-3 ст. ложки. Приготування Очищені банани, йогурт, ром, сік цитрусових і цукрову пудру з'єднуємо і збиваємо за допомогою блендера і заморожуємо в контейнері. В ході процесу ще кілька раз збиваємо масу, щоб запобігти утворенню великих частинок льоду.
Бананове домашнє морозиво добре подавати з холодним кави, чаєм, мате або ройбушем.