Торти у нас завжди асоціюється з духовкою. Але чи знаєте ви, що існують швидкі способи приготування коржів для торта на сковороді?
Рецепт коржів для торта на сковороді
Інгредієнти: яйце – 1 шт.; борошно пшеничне – 880 г; оцет столовий – 1 ст. ложка; сода – щіпка; згущене молоко – 1 банку. Приготування Яйця без шкаралупи кидаємо в миску, збиваємо міксером і поступово вливаємо згущене молоко. Далі частинами вводимо додаємо борошно і гашену оцтом соду. Вимішуємо однорідне тісто, ділимо його на шматочки середніх розмірів і розгортаємо в коржі. Потім кожну заготовку протикаємо вилочкою і обсмажуємо з двох сторін на гарячій сковороді, промазаної рослинним маслом. Проробляємо те ж саме з рештою тестом і викладаємо бісквітні коржі, схожі на бісквітні, зі сковороди на тарілку стопкою.
Рецепт медових коржів на сковороді
Інгредієнти: борошно – 2 ст.; масло вершкове – 75 г; мед квітковий – 1 ст. ложка; молоко – 20 мл; цукор – 60 г; сода – щіпка; яйце – 1 шт.; сметана 20% – 1 ст. ложка. Приготування Для приготування коржів на сковороді, наприклад для «Наполеона» , змішуємо в мисці яйця, нежирну сметану і цукор. Ретельно розтираємо все виделкою до однорідності. У ковшичке розтоплюємо вершкове масло, вливаємо молоко і кидаємо соду. Доводимо все до закипання знімаємо з плити, кладемо мед, остуджуємо і вводимо в яєчну масу. Потім додаємо борошно і замішуємо м'яке, злегка прилипающее до рук тісто. Після цього, поділяємо його приблизно на 5 частин, кожну тонко розкачуємо і вирізаємо за допомогою плоскої тарілки корж. Викладаємо його на суху розігріту сковороду і підрум'янюємо до золотистого кольору з обох сторін. Точно також чинимо з рештою заготовками, а потім викладаємо їх стопкою один на одного. Ось і все, медові коржі на сковороді готові!
Шоколадні коржі на сковороді
Інгредієнти: борошно – 500 г; сухе какао – 35 г; розпушувач – щіпка; молоко – 700 мл; яйце – 6 шт.; цукор – 320 г; масло вершкове – 110 р. Приготування Отже, для початку просіюємо в миску борошно, какао і розпушувач. Масло розтоплюємо, охолоджуємо, додаємо яйця і добре збиваємо міксером. Не зупиняючись, поступово вливаємо молоко і перемішуємо. Після цього виливаємо масу в суху суміш і замішуємо тісто без грудочок. Поділяємо його на 10 порцій, розгортаємо в тонкі коржі і обсмажуємо кожну заготовку за кілька хвилин на розігрітій і промасленого сковороді.