Вернуться назад Распечатать

Коржі на сковороді

Коржі на сковороді
Торти у нас завжди асоціюється з духовкою. Але чи знаєте ви, що існують швидкі способи приготування коржів для торта на сковороді?

Рецепт коржів для торта на сковороді


Інгредієнти:

  • яйце – 1 шт.;

  • борошно пшеничне – 880 г;

  • оцет столовий – 1 ст. ложка;

  • сода – щіпка;

  • згущене молоко – 1 банку.


  • Приготування
    Яйця без шкаралупи кидаємо в миску, збиваємо міксером і поступово вливаємо згущене молоко. Далі частинами вводимо додаємо борошно і гашену оцтом соду. Вимішуємо однорідне тісто, ділимо його на шматочки середніх розмірів і розгортаємо в коржі. Потім кожну заготовку протикаємо вилочкою і обсмажуємо з двох сторін на гарячій сковороді, промазаної рослинним маслом. Проробляємо те ж саме з рештою тестом і викладаємо бісквітні коржі, схожі на бісквітні, зі сковороди на тарілку стопкою.

    Рецепт медових коржів на сковороді


    Інгредієнти:

  • борошно – 2 ст.;

  • масло вершкове – 75 г;

  • мед квітковий – 1 ст. ложка;

  • молоко – 20 мл;

  • цукор – 60 г;

  • сода – щіпка;

  • яйце – 1 шт.;

  • сметана 20% – 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Для приготування коржів на сковороді, наприклад для «Наполеона» , змішуємо в мисці яйця, нежирну сметану і цукор. Ретельно розтираємо все виделкою до однорідності. У ковшичке розтоплюємо вершкове масло, вливаємо молоко і кидаємо соду. Доводимо все до закипання знімаємо з плити, кладемо мед, остуджуємо і вводимо в яєчну масу. Потім додаємо борошно і замішуємо м'яке, злегка прилипающее до рук тісто. Після цього, поділяємо його приблизно на 5 частин, кожну тонко розкачуємо і вирізаємо за допомогою плоскої тарілки корж. Викладаємо його на суху розігріту сковороду і підрум'янюємо до золотистого кольору з обох сторін. Точно також чинимо з рештою заготовками, а потім викладаємо їх стопкою один на одного. Ось і все, медові коржі на сковороді готові!

    Шоколадні коржі на сковороді


    Інгредієнти:

  • борошно – 500 г;

  • сухе какао – 35 г;

  • розпушувач – щіпка;
  • Коржі на сковороді

  • молоко – 700 мл;

  • яйце – 6 шт.;

  • цукор – 320 г;

  • масло вершкове – 110 р.


  • Приготування
    Отже, для початку просіюємо в миску борошно, какао і розпушувач. Масло розтоплюємо, охолоджуємо, додаємо яйця і добре збиваємо міксером. Не зупиняючись, поступово вливаємо молоко і перемішуємо. Після цього виливаємо масу в суху суміш і замішуємо тісто без грудочок. Поділяємо його на 10 порцій, розгортаємо в тонкі коржі і обсмажуємо кожну заготовку за кілька хвилин на розігрітій і промасленого сковороді.