Оригінальний рецепт торта «Червоний оксамит» бере свій початок в Америці. Це ласощі стало улюбленцем серед американців і канадців, і загальну любов торту забезпечив не тільки його привабливий зовнішній вигляд, але і дивовижний смак, щільність і вологість коржів, які не потребують просочення. Погодьтеся, таке яскраве страва важко не звернути увагу.
Торт «Червоний оксамит» – класичний рецепт
Як такої класики щодо даного рецепту не існує, але є деякі тонкощі у складі інгредієнтів, які неодмінно слід брати до уваги. Так, наприклад, «оксамитовий торт» неодмінно готують на кефірі (він забезпечує необхідну щільність), доповнюють барвником на гелевою основі (він дає найбільш яскравий колір) і кремом зі сметани або крем-сиру.
Інгредієнти: Для коржів:
кефір - 255 мл; борошно - 230 г; сода - 1/2 ч. ложки; какао - 20 г; вершкове масло - 115 г; цукор - 165 г; яйця - 2 шт.; червоний харчовий барвник - 20 мл; сода - 1 ч. ложка. Для крему:
крем-сир - 210 г; цукрова пудра - 65 г; вершки для збивання - 190 мл Приготування Приготування коржів для «Червоного оксамиту» не відрізняється від приготування тіста для будь-якого іншого бісквіта. Схема ґрунтується на окремому змішування сухих компонентів від всіх інших інгредієнтів зі списку. Змішавши всі сухі компоненти крім цукру, всипте цукор до м'якого масла і збийте, поки той не змінить відтінок світліший. До масляної суміші поступово введіть яйця. Змішайте кефір і червоний харчовий барвник, після чого поступово влийте кефірну суміш до масляної. Відклавши міксер, змішайте між собою сухі інгредієнти з рідинами, орудуючи лопатою. Розподіліть тісто в промасленим круглій формі. Залиште всі випікатися при 180 градусах близько півгодини. Готовність перевіряйте шпажкою.
Випечений корж залиште повністю охолонути і розділіть навпіл, а потім прийміть за крем. Для нього досить збити вершки до стійкості, окремо збити крем-сир і цукрову пудру, а потім з'єднати обидві суміші разом і викласти приблизно третина між охолодженими коржами. Оригінальний торт «Червоний оксамит» декоруйте залишилися кремом на свій розсуд.
Справжній рецепт торта «Червоний оксамит»
Ще один рецепт відрізняється від попереднього пропорціями складових тесту і компонентами, які використовуються при приготуванні крему. При відсутності крем-сиру, в хід можна пустити жирну сметану.
Інгредієнти: Для коржів:
цукор - 285 г; вершкове масло - 230 г; какао - 55 г; сода - 1 1/4 ч. ложки; яйця - 2 шт.; борошно - 290 г; кефір - 235 г; екстракт ванілі - 5 мл; червоний харчовий барвник - 5 мл Для крему:
крем-сир - 225 г; вершкове масло - 230 г; цукрова пудра - 285 р. Приготування Перед тим, як приготувати торт «Червоний оксамит», з'єднайте сухі компоненти тіста. Після, приготуйте крем з м'якого масла і цукру, додайте до цього крему трохи харчового барвника і ванільний екстракт. Збийте яйця разом з кефіром і почніть по черзі вводити до масляного крему то рідкі інгредієнти, то сухі, обережно і повільно перемішуючи все віночком. Розподіліть все тісто між трьома 20-см формами і залиште в розігрітій до 180 градусів духовці 25 хвилин. Готові коржі повністю охолодіть.
Для крему збийте м'яке масло разом з цукровою пудрою, а коли масло стане кремоподібним, почніть додавати до нього крем-сир. Близько 2/3 всього крему розподіліть між коржами, а рештою покрийте торт зовні. Класичний торт «Червоний оксамит» має повністю охолонути перед нарізкою і сервіровкою.