Насипний пиріг з варенням – альтернативне назва тертого пирога, знайомого кожному ласощі з пісочного тіста, яке доповнюється джемом і посипається хрусткою посипкою. Таке ласощі готували десятиліттями, причому властиво це блюдо не тільки нашої кухні, насипні пироги мають світову популярність, звідси і невичерпні запаси самих різних рецептів. Частину з них ми розглянемо далі.
Насипний пиріг з сиром і варенням
Якщо поєднання солодкого пісочного тіста з таким же солодким варенням для вас перебір, то збалансувати смаки можна завдяки додаванню прошарку з сиру або сирного сиру . Легка кислинка і кремова консистенція зроблять страву більш різноманітним.
Інгредієнти: Для пісочного тіста:
вершкове масло - 65 г; сирний сир - 95 г; цукор - 115 г; яйце - 1 шт.; розпушувач - 5 г; борошно - 135 г; полуничне варення - 195 мл Для крихти:
борошно - 125 г; цукор - 35 г; вершкове масло - 45 г; щіпка меленої кориці. Приготування Основа цього тесту не схожа на класичну пісочну, так як масло для неї попередньо необхідно розм'якшити. Злегка збийте масло разом з цукром, вбийте яйце. Всипте суміш із сухих компонентів, а ком готового тіста розкачайте і розподіліть на основі форми. Змастіть тісто сирним сиром і покрийте шаром варення. Холодне масло для крихти порубаєте з корицею, борошном і цукром. Посипте поверхню пирога крихтою і надсилайте все в духову шафу. Насипний пиріг з варенням на швидку руку буде готовий через півгодини запікання при 185 градусах.
Рецепт насипного пирога з варенням і манкою
Інгредієнти: Для пирога:
вершкове масло - 85 м; манна крупа - 55 г; цукор - 85 м; яйця - 2 шт.; борошно - 55 г; розпушувач - 5 г; варення - 340 мл Для крихти:
вершкове масло - 95 г; цукор - 75 г; борошно - 165 р. Приготування Почніть з основи пирога, вона замішується також, як і просте пісочне тісто, правда в цьому випадку, частина борошна доповнюється манною крупою. Змішайте манку з цукром і розпушувачем, отриману суміш порубаєте з маслом до формування дрібної крихти, потім вбийте яйце і добре перемішайте. Готове тісто сформуйте у ком і залиште охолонути, а поки що прийміть за приготування крихти. Для крихти порубаєте вершкове масло з борошном і цукром. Розподіліть охолоджену основу у формі, зверху викладіть шар ягідного варення і посипте його крихтою. Випікайте при 180 градусах півгодини або готуйте насипний пиріг з варенням в мультиварці на «Випікання» протягом години.