Вернуться назад Распечатать

Насипний пиріг з варенням

Насипний пиріг з варенням
Насипний пиріг з варенням – альтернативне назва тертого пирога, знайомого кожному ласощі з пісочного тіста, яке доповнюється джемом і посипається хрусткою посипкою. Таке ласощі готували десятиліттями, причому властиво це блюдо не тільки нашої кухні, насипні пироги мають світову популярність, звідси і невичерпні запаси самих різних рецептів. Частину з них ми розглянемо далі.

Насипний пиріг з сиром і варенням


Якщо поєднання солодкого пісочного тіста з таким же солодким варенням для вас перебір, то збалансувати смаки можна завдяки додаванню прошарку з сиру або сирного сиру . Легка кислинка і кремова консистенція зроблять страву більш різноманітним.
Інгредієнти:
Для пісочного тіста:

  • вершкове масло - 65 г;

  • сирний сир - 95 г;

  • цукор - 115 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • розпушувач - 5 г;

  • борошно - 135 г;

  • полуничне варення - 195 мл


  • Для крихти:

  • борошно - 125 г;

  • цукор - 35 г;

  • вершкове масло - 45 г;

  • щіпка меленої кориці.


  • Приготування
    Основа цього тесту не схожа на класичну пісочну, так як масло для неї попередньо необхідно розм'якшити. Злегка збийте масло разом з цукром, вбийте яйце. Всипте суміш із сухих компонентів, а ком готового тіста розкачайте і розподіліть на основі форми. Змастіть тісто сирним сиром і покрийте шаром варення. Холодне масло для крихти порубаєте з корицею, борошном і цукром. Посипте поверхню пирога крихтою і надсилайте все в духову шафу. Насипний пиріг з варенням на швидку руку буде готовий через півгодини запікання при 185 градусах.

    Рецепт насипного пирога з варенням і манкою


    Інгредієнти:
    Для пирога:

  • вершкове масло - 85 м;

  • манна крупа - 55 г;

  • цукор - 85 м;

  • яйця - 2 шт.;

  • борошно - 55 г;

  • розпушувач - 5 г;

  • варення - 340 мл
  • Насипний пиріг з варенням


    Для крихти:

  • вершкове масло - 95 г;

  • цукор - 75 г;

  • борошно - 165 р.


  • Приготування
    Почніть з основи пирога, вона замішується також, як і просте пісочне тісто, правда в цьому випадку, частина борошна доповнюється манною крупою. Змішайте манку з цукром і розпушувачем, отриману суміш порубаєте з маслом до формування дрібної крихти, потім вбийте яйце і добре перемішайте. Готове тісто сформуйте у ком і залиште охолонути, а поки що прийміть за приготування крихти. Для крихти порубаєте вершкове масло з борошном і цукром. Розподіліть охолоджену основу у формі, зверху викладіть шар ягідного варення і посипте його крихтою. Випікайте при 180 градусах півгодини або готуйте насипний пиріг з варенням в мультиварці на «Випікання» протягом години.