Взимку в основі улюблених рецептів зручно використовувати заздалегідь припасені заготовки, наприклад, ягідне варення, яке за мінімальний час можна перетворити в наповнювач для випічки. У даному матеріалі ми приготуємо пиріг з полуничним варенням на трьох різних основах.
Пиріг з листкового тіста з полуничним варенням на швидку руку
Якщо ви не шанувальник роботи з тестом і віддаєте перевагу використовувати напівфабрикати, то спробуйте цей рецепт простого тарта з мінімуму інгредієнтів.
Інгредієнти: листкове тісто - 1 аркуш; полуничне варення - 320 мл; крохмаль - 5 г; крем-сир - 410 р. Приготування Розморозивши листкове тісто, злегка розкачайте його і розподіліть у формі. Дно тарта наколіть, щоб воно не підіймалося при випіканні, а потім змастіть крем-сиром. Підсолоджувач в сирі не потрібен, оскільки солодощі варення буде достатньо. Поверх сирного шару викладіть варення, попередньо змішавши його з розчиненим у чверті склянки води крохмалем. Поставте тарт в розігріту до 210 градусів духовку на 25-30 хвилин. Неодмінно охолодіть ласощі перед подачею.
Як приготувати пиріг з дріжджового тіста з полуничним варенням?
Інгредієнти: борошно - 640 г; вершкове масло - 115 г; молоко - 310 мл; дріжджі - 10 г; яйця - 2 шт.; цукор - 95 г; полуничне варення - 310 р. Приготування Ледь підігрів молоко, розведіть в ньому трохи цукру і висипте дріжджі. Поки активізуються дріжджі, збийте яйця і масло з залишками цукру і влийте до борошна. Слідом додайте теплий дріжджовий розчин, а вымесив тісто, дайте йому підійти до подвоєння в обсязі. Більшу частину тіста розподіліть у формі і покрийте шаром варення, решту використовувати для декору. Випікайте при 180 градусах 35 хвилин.
Рецепт пирога з пісочного полуничним варенням
Класичною основою для пирогів з варенням є пісочна. Саме вона краще за інших здатна утримувати надлишки вологи і повністю пропікається.
Інгредієнти: полуничне варення - 430 г; борошно - 255 г; цукор - 65 г; вершкове масло - 165 г; щіпка меленого мускату і кориці; яєчні жовтки - 2 шт.; цедра одного лайма. Приготування Змішайте борошно, цукор і спеції, а потім порубаєте всі разом з вершковим маслом. Коли ви отримаєте досить дрібну крихту, додайте до неї цитрусову цедру і жовтки пари яєць. Зберіть тісто разом і залиште охолонути на півгодини. Далі розкачайте отриманий ком, викладіть в обрану форму і покрийте варенням. Залиште запікати при 180 градусах на півгодини.