Загальновідомий факт, що з домашньою випічкою магазинні вироби конкурувати не в змозі. У цій статті розповімо, як приготувати пиріг з листкового дріжджового тіста.
Рецепт пирога з листкового дріжджового тіста з яблуками
Інгредієнти: Для тіста:
борошно вищого сорту – 700 г; масло – 360 г; сіль – щіпка; молоко – 360 мл; сухі дріжджі – 10 г; пісок цукровий – 100 р. Для начинки:
кисло-солодкі яблука – 3 кг; пісок цукровий – 200 г; світлий родзинки – 100 г; масло – 100 г; кориця – 1/2 ч. ложки; сік лимона. Приготування Просіваємо борошно, кладемо сіль, близько 80 р цукру і сухі дріжджі. Перемішуємо, по одному додаємо 2 яйця, вливаємо молоко і приблизно 60 р масла. При невеликій швидкості міксера вимішуємо мягенькое тісто. Поміщаємо його на стіл і скачуємо в кулю. Знову повертаємо в миску, прикривають плівкою і 2 години даємо постояти. Коли воно збільшиться вдвічі, кладемо його на стіл, надаючи форму прямокутника. Після цього відправляємо його в пакет і кладемо в холод години на 2. Тепер розкачуємо тісто шаром близько 1 см завтовшки. Холодне вершкове масло покласти в пакет і розгортаємо його качалкою, також надаючи розмір прямокутника. Тільки його розмір повинен бути майже в 2 рази менше розміру розкатаного тіста. Кладемо масло на один край, накриваємо другою стороною і краю затискаємо качалкою. Розкачуємо наш конверт в пласт товщиною близько 1 см, складаємо його в 4 рази, покласти в пакет і знову ставимо в холод на півгодини. Дістаємо і розгортаємо знову в пласт 1 см завтовшки. Знову складаємо і відправляємо в холод на півгодини. Все, нарешті тісто готове!
Тепер для начинки яблука чистимо, ріжемо кубиками. На сковороді розтоплюємо масло, кладемо яблука, перемішуємо і тушкуємо близько 5 хвилин. Тепер всипаємо цукор, корицю і, помішуючи, тушкуємо ще хвилин 5. Додаємо родзинки, сік лимона, розмішуємо і знімаємо з плити. Даємо начинці охолонути. Тепер наше тісто розкачуємо пластом 60 на 30 див. ділимо його на 3 рівні шматочки. У центр кожного викладаємо смужку начинки. Краї тіста ріжемо смужками і заплітаємо кіскою. Таким чином робимо 3 пирога. Розміщуємо їх на деко, прикриваємо і залишаємо на 1 годину. Потім змащуємо яйцем і випікаємо яблучні пироги з листкового дріжджового тіста близько 40 хвилин в помірно нагрітій духовці.
Пиріг з готового листкового дріжджового тіста з куркою
Інгредієнти: дріжджове тісто листкове – 500 г; цибуля – 240 г; майонез – 50 г; філе курячої грудки – 300 г; яйця – 1 шт.; сіль; перець; сир – 100 р. Приготування Філе курячої грудки ріжемо шматочками і відбиваємо їх, солимо, перчимо, заправляємо майонезом і залишаємо на 10 хвилин. Цибулю дрібненько шаткуємо і пасеруємо до легкої золотавості. Додаємо його до м'яса. Тісто ріжемо навпіл і
потоньше розкачуємо. Розбиваємо яйце, відокремлюючи білок від жовтка. Білок кладемо в начинку і розмішуємо. На деко кладемо один шар тіста, розміщуємо начинку і наносимо шар сиру. Накриваємо другим пластом, краї защипуємо. Робимо на поверхні кілька невеликих отворів. Змащуємо пиріг з куркою з листкового дріжджового тіста яйцем і випікаємо близько півгодини при помірній температурі.
Начинки для пирогів з листкового дріжджового тіста можуть бути самими різними. Дуже смачно виходить випічка з шинкою і сиром з тушкованою капустою. А для солодких варіантів добре підходить будь густе варення або джем. Приємного апетиту!