Існує величезна кількість видів пиріжків, але всім відомо, що найсмачнішими вони виходять саме з дріжджового тесту, випеченими в духовці. І якщо зробити все в точності за нашими рецептами, то вам гарантований бездоганний результат.
Рецепт дріжджових пиріжків на кефірі з квашеною капустою в духовці
Інгредієнти: кефір (32%) – 390 мл; борошно – 890 м; маргарин для випічки – 140 г; куряче яйце – 2 шт.; дріжджі – 55 г; цукор – 2 ч. ложки; дрібна сіль – 1 ч. ложка; квашена капуста – 390 г; цибуля (великий) – 1 шт.; соняшникова олія – 45 мл; жовток – 1 шт. Приготування Добре підігріваємо весь кефір, відливаємо трохи в невелику піалу, в яку додаємо шматочок дріжджів і, розмішуючи повністю розчиняємо їх. У незадіяний кефір виливаємо розтоплений маргарин з попередньо доданими до нього яйцями. Виливаємо сюди дріжджі з піали, додаємо сіль і добре все розмішуємо. В сито насипаємо борошно просіваємо її відразу в суміш з кефіром і дріжджами, а потім замішуємо м'яке дріжджове тісто чистими руками. Отриманий грудку тіста залишаємо в мисці на 45 хвилин.
У сотейник наливаємо олію і розжарюємо його до появи ароматного диму. Викладаємо сюди дрібно нарізаний кубиками ріпчасту цибулю і пасеруємо його до появи легкого золотавості. Квашену капусту віджимаємо від соку, заливаємо холодною водою і знову віджавши, викладаємо в сковороду з цибулею. Обсмажуємо капусту до тієї стадії, поки вона не почне підсмажуватися. Потім доливаємо до неї десь 05 склянки води, прикриваємо кришкою і зменшивши газ тушкуємо нашу капусту 15-20 хвилин. Приготовану начинку перекладаємо на велику, широку тарілку, щоб вона могла швидше охолонути.
Вже збільшене в об'ємі тісто старанно обминаємо на припыленном борошном столі. Формуємо з дріжджового тіста товсту ковбаску, яку після порційно ділимо на круглі кульки. Беремо кульку і розплющуємо його пальцями в коржик, центр якої наповнюємо ложкою капусти. Піднімаємо і защипуємо краю коржі, ховаючи капусту всередину. Сплющує трохи пиріжок руками і викладаємо його на пекарський лист, повністю застелене пергаментом. Коли лист буде заповнений пиріжками, змащуємо їх жовтком і виставляємо все в духовку, прогріту до 195 градусів. Через 30 хвилин у духовці поспіють смачні дріжджові пиріжки з квашеною капустою!
Солодкі, дріжджові пиріжки з вишнею з листкового тіста в духовці
Інгредієнти: вершковий маргарин – 145 г; вершкове масло – 145 г; борошно – 745 г; сіль – 1 щіпка; цукор– 4 ч. ложки в тісто і 2 ст. ложки в начинку; тепла вода – 2/3 склянки; дріжджі – 50 г; куряче яйце – 1 шт.; жовток – 1 шт.; свіжа вишня – 590 р. Приготування З м'яким вершковим маслом розтираємо вищого гатунку борошно. В теплу воду кладемо шматочок свіжих дріжджів, слідом додаємо цукровий пісок і щіпку солі. Ретельно розмішуючи, розчиняємо всі дріжджі і вливаємо їх в ємність, де розтирали на муку. Вилочкою збовтуємо яйце і вливаємо його слідом за дріжджами. Приклавши трохи зусиль, замішуємо плотненькое, але м'яке тісто. Поділяємо його на 5 або 6 частин, кожну з яких розгортаємо в тонкі листи і змащуємо кожен м'яким маргарином. У вигляді стопочки (один на один) складаємо все тісто, закручуємо його,
накриваємо харчовою плівкою і кладемо в морозилку на 20 хвилин.
Свіжу, м'ясисту вишню промиваємо у воді і відокремлюємо всі ягоди від кісточки. Потім присипаємо її цукровим піском і, перемішавши вирушаємо за тестом. Охолоджене тісто, ми відразу розмотує і розкочуємо качалкою. Склянкою вирізаємо гуртки, заповнюємо їх вишневою начинкою і формуємо невеликі пиріжки. Виклавши їх на пергамент, вистелене на деко, змащуємо жовтком і виставляємо в прогріту до 200 градусів духовку. Через 25 хвилин можна буде насолодитися шалено смачними пиріжками.