Вернуться назад Распечатать

Тертий пиріг з варенням на маргарині

Тертий пиріг з варенням на маргарині
Це такий кучерявий пиріг-печенюшка, який мало того що смачний, так ще й недорогий, легкий і зручний. Його просто готувати і також просто вживати. Можна взяти з собою для перекусу і в далеку дорогу, з ним нічого не трапиться і він зберігається довго.

Рецепт тертого пирога з варенням на маргарині


Начинкою може бути абсолютно будь-яке варення, головне щоб воно було не дуже рідким.
Інгредієнти:

  • маргарин – 315 г;

  • борошно – 640 г;

  • цукор – 265 г;

  • яйце – 2 шт.;

  • сода – 15 г;

  • сік лимона – 10 мл;

  • варення – 250 мл;

  • сіль, ванілін, цукрова пудра.


  • Приготування
    Першим ділом розтопити маргарин, можна в духовці, а можна в мікрохвильовці, не важливо. Головне потім остудити його до температури тіла, оскільки якщо додати його гарячим яйця, вони згорнуться, а якщо в борошно, вона візьметься грудками і стане як клейстер і зробити однорідне, гладке тісто вже не вийде.
    Змішуємо яйця з цукровим піском, а потім маргарином. Висипаємо туди і ванілін з содою, і лимонний сік, все перемішуємо і висипаємо трьома частинами борошно. Коли заважати виделкою стане складно, переходимо на ручний заміс. Готове тісто ділимо на дві нерівні частини. Малу перетворюємо в коржик і в плівці кладемо заморожуватися на півгодини, це зупинить процес вироблення клейковини, так і натирати так набагато легше. За цей час можна прибрати зі столу і перемити весь брудний посуд. Більшу частину тіста кладемо на пергамент, який по довжині трохи більше форми, накриваємо іншим листом розміром з форму і розкачуємо тісто. Перекладаємо його в форму і пальчиками створюємо бортики. Потім тісто можна додатково вирівняти, злегка покатавши склянку. Духовку розігріваємо до 200 градусів. Викладаємо варення, а зверху натираємо заморожене тісто. Краю бортика загортаємо всередину. Готуємо 30 хвилин.

    Тертий пиріг на кефірі і маргарині


    Інгредієнти:

  • маргарин вершковий – 160 г;

  • цукор – 60 г;

  • сіль – 5 р;

  • ванільний цукор – 10 г;

  • сода – 5 г;

  • яйце – 1 шт.;

  • кефір – 110 г;

  • варення – 220 г;

  • борошно – 325 г;


  • Приготування
    У додаємо маргарин 60 г цукру, ванілін і сіль, збиваємо, потім вбиваємо яйце і вливаємо кефір, збиваємо міксером ще хвилинку. Далі все також як і завжди, висипаємо борошно з содою і замішуємо вже руками приємне еластичне тісто. Його природно потрібно як слід охолодити, тому ми ділимо його на 2 половинки, закутуємо його
    Тертий пиріг з варенням на маргарині
    плівкою і зберігаємо в холодильнику пару годин першу, а другу в морозилці, самі тим часом можемо зайнятися чим-небудь корисним. Наприклад, зваримо варення, якщо все літо прогуляли і тепер годі навіть в пиріг покласти. Першу охолоджену половинку викладаємо у форму і руками рівномірно розміщуємо у формі. Другу, з морозилки ділимо на 3 частини, з однієї скачуємо джгутики і робимо з них бортики. Викладаємо зверху тесту варення, а дві інші частини, натираємо зверху. Випікаємо 40 хвилин при 190 градусах. Порізати краще гарячим, щоб потім не розкришити більше, ніж потрапить в рот.