Вернуться назад Распечатать

Пиріг з вишневим варенням

Пиріг з вишневим варенням
Якщо у вас залишилося вишневе варення, пропонуємо вам приготувати простий пиріг. Випічка виходить дуже смачною і ніжною, а робиться вона неймовірно швидко!

Пиріг з вишневим варенням в мультиварці


Інгредієнти:

  • масло вершкове – 115 г;

  • яйце – 2 шт.;

  • цукор – 115 г;

  • борошно – 450 г;

  • розпушувач – щіпка;

  • цукрова пудра або ягоди для прикраси;

  • варення вишневе без кісточок – 230 р.


  • Приготування
    Отже, вершкове масло дістаємо з холодильника і залишаємо на 30 хвилин підтанути, а потім нарізаємо невеликими шматочками. У миску викладаємо яйця без шкаралупи, всипаємо цукор і збиваємо. Потім додаємо масло, перемішуємо виделкою і поступово всипаємо борошно. Замішуємо не туге, м'яке тісто, загортаємо її в целофановий пакет і прибираємо в холод на 1 годину. Далі ділимо його на 2 нерівні частини і викладаємо у велику чашу мультиварки. Розподіляємо тісто по дну руками і вилазимо трохи на боки каструльки. Тепер виливаємо вишневе варення без кісточок, розрівнюємо його ложкою і зверху кидаємо, подрібнену на терці в крихту решту тіста. Закриваємо кришкою і готуємо пиріг 70 хвилин на «Випікання». Після сигналу готовності, акуратно виймаємо посуд, охолодити, а потім обережно витягуємо пиріг.
    Перекладаємо його на тарілку, прикрашаємо за бажанням цукровою пудрою або свіжими ягодами.

    Пиріг з листкового тіста з вишневим варенням


    Інгредієнти:

  • листкове бездріжджове тісто – 1 пачка;

  • вишневе варення – 200 г;

  • яйце – 1 шт.;

  • крохмаль картопляний – 10 г;

  • цукор – 110 г;

  • кунжут, горіхи або цукрова пудра для прикраси.


  • Приготування
    Для приготування пирога з вишневим варенням на швидку руку, тісто спочатку розморожуємо, а потім розгортаємо і викладаємо на стіл, припорошений борошном. Розкочуємо качалкою в тоненький прямокутний пласт.
    Пиріг з вишневим варенням
    З двох сторін робимо ножем невеликі горизонтальні розрізи. На середину викладаємо вишневе варення і присипаємо його картопляним крохмалем. Руки змочуємо водою і акуратно тягнемо за надрізи, чергуючи і викладаючи їх поверх ягід, ніби заплітаючи косу. Яйце розбиваємо в миску, додаємо трохи цукру, перемішуємо вінчиком і промазуємо солодкої сумішшю поверхню пирога. За бажанням посипаємо його кунжутним насінням або подрібненими горіхами. Викладаємо ласощі на промаслений деко і запікаємо 20 хвилин при температурі 180 градусів. Після цього, акуратно виймаємо його і остуджуємо.