Вернуться назад Распечатать

Пиріг «Трухлявий пень» з варенням - рецепт

Пиріг «Трухлявий пень» з варенням - рецепт
Якщо у вас є не користується популярністю застояне варення, можна його застосувати для приготування простого, але неймовірно смачного пирога під цікавим назвою «Трухлявий пень», яке десерт отримав завдяки рихлою і присмерковою структурі. Нижче для вас рецепти страви на кефірі в духовці і на молоці в мультиварці.

Як приготувати пиріг «Трухлявий пень» з варенням на кефірі - рецепт


Інгредієнти:

  • два склянки борошна;

  • два яйця;

  • стакан цукрового піску;

  • стакан варення ;

  • склянка кефіру;

  • пакетик розпушувача;

  • маленька щіпка солі;

  • масло вершкове або рослинне.


  • Приготування
    Готується пиріг «Трухлявий пень» швидко, тому його можна занести в свою скарбничку рецептів на швидку руку. Починаємо приготування з збивання яєць з цукровим піском. Домагаємося при цьому посвітління маси і розчинення всіх цукрових кристалів. Другою дією додаємо просіяне борошно і розпушувач і гарненько вимішуємо до розчинення всіх борошняних кристалів. Далі вмішуємо в тісто варення і кефір, збиваємо його до отримання однорідної текстури, як густа сметана, і виливаємо в промаслений форму для випічки.
    Необхідний температурний режим для випікання цього пирога - 180 градусів. Маємо страву вже в прогрітій духовці і витримуємо в ній пиріг протягом півгодини.
    Готовий і остиглий пиріг можна при бажанні покрити глазур'ю або ж промазати сметанним або будь-яким іншим кремом. Таким чином отримаємо замість пирога простий, але дуже смачний тортик.

    Пиріг «Трухлявий пень» з варенням на молоці - рецепт в мультиварці


    Інгредієнти:

  • два склянки борошна;

  • два яйця;

  • склянка цукрової пудри;

  • стакан варення;

  • стакан молока;

  • чверть склянки олії;

  • дві чайної ложки соди;

  • столова ложка оцту;

  • чайна ложка меленої кориці;

  • маленька щіпка солі;

  • подрібнені горіхи і сухофрукти за бажанням і смаком.
  • Пиріг «Трухлявий пень» з варенням - рецепт


    Приготування
    У широкій мисці змішати просіяне борошно, гашену оцтом соду, сіль, цукрову пудру і за бажанням добавки у вигляді горіхів або сухофруктів. В іншій ємності змішуємо молоко, варення і збиті яйця, а потім виливаємо до сухих компонентів і гарненько розмішуємо. Переливаємо отримане тісто в промаслений і застелену додатково пергаментом мультикастрюлю і готуємо пиріг на функції «Випічка» одна година.
    По готовності, яку для вірності підтверджуємо дерев'яною шпажкою, даємо пирогу охолонути, розрізаємо і подаємо до чаю.