Якщо у вас є не користується популярністю застояне варення, можна його застосувати для приготування простого, але неймовірно смачного пирога під цікавим назвою «Трухлявий пень», яке десерт отримав завдяки рихлою і присмерковою структурі. Нижче для вас рецепти страви на кефірі в духовці і на молоці в мультиварці.
Як приготувати пиріг «Трухлявий пень» з варенням на кефірі - рецепт
Інгредієнти: два склянки борошна; два яйця; стакан цукрового піску; стакан варення ; склянка кефіру; пакетик розпушувача; маленька щіпка солі; масло вершкове або рослинне. Приготування Готується пиріг «Трухлявий пень» швидко, тому його можна занести в свою скарбничку рецептів на швидку руку. Починаємо приготування з збивання яєць з цукровим піском. Домагаємося при цьому посвітління маси і розчинення всіх цукрових кристалів. Другою дією додаємо просіяне борошно і розпушувач і гарненько вимішуємо до розчинення всіх борошняних кристалів. Далі вмішуємо в тісто варення і кефір, збиваємо його до отримання однорідної текстури, як густа сметана, і виливаємо в промаслений форму для випічки.
Необхідний температурний режим для випікання цього пирога - 180 градусів. Маємо страву вже в прогрітій духовці і витримуємо в ній пиріг протягом півгодини.
Готовий і остиглий пиріг можна при бажанні покрити глазур'ю або ж промазати сметанним або будь-яким іншим кремом. Таким чином отримаємо замість пирога простий, але дуже смачний тортик.
Пиріг «Трухлявий пень» з варенням на молоці - рецепт в мультиварці
Інгредієнти: два склянки борошна; два яйця; склянка цукрової пудри; стакан варення; стакан молока; чверть склянки олії; дві чайної ложки соди; столова ложка оцту; чайна ложка меленої кориці; маленька щіпка солі; подрібнені горіхи і сухофрукти за бажанням і смаком. Приготування У широкій мисці змішати просіяне борошно, гашену оцтом соду, сіль, цукрову пудру і за бажанням добавки у вигляді горіхів або сухофруктів. В іншій ємності змішуємо молоко, варення і збиті яйця, а потім виливаємо до сухих компонентів і гарненько розмішуємо. Переливаємо отримане тісто в промаслений і застелену додатково пергаментом мультикастрюлю і готуємо пиріг на функції «Випічка» одна година.
По готовності, яку для вірності підтверджуємо дерев'яною шпажкою, даємо пирогу охолонути, розрізаємо і подаємо до чаю.