Деякі звикли споживати на сніданок стопки пишних вафель з маслом і медом, у той час як інші до цих пір вважають, що справжня вафля повинна бути засмаженою і хрусткою. Якщо ви відноситеся до останніх, то рецепти хрустких вафель з цього матеріалу послужать вам хорошу службу.
Рецепт хрустких віденських вафель
Ці насичені і ароматні вафлі хоч і готуються з дріжджами в основі, але виходять дивно тонкими, і зовсім не додають в обсязі під час смаження. На батьківщині такі вафлі прийнято промащувати карамеллю і з'єднувати попарно, але гідною заміною карамелі може виступити варена згущене молоко .
Інгредієнти: борошно - 310 г; вершкове масло - 125 г; молоко - 30 мл; цукор - 65 г; дріжджі сухі - 5 г; яйце - 1 шт.; щіпка кориці. Приготування Спершу необхідно активізувати дріжджі. З цією метою їх заливають ледь теплим молоком і залишають до спінювання поверхні. Після цього слід додати до молока вершкове масло і цукор, влити збите яйце, а потім змішати все з корицею і борошном. На виході ви отримаєте досить круте тісто, яке слід залишити хвилин на 45 для расстойки. Готове тісто розділіть на порції і скачайте, а потім викладіть кожен з кульок в центр розігрітій і промасленого вафельниці. Добре притисніть тісто і дочекайтеся, коли воно підрум'яниться по краях.
Такі хрусткі вафлі можна зробити і на сковороді, з цією метою тісто розкачують вручну і кладуть на добре розігріту сковороду, вогонь відразу ж зменшують, щоб тісто просушилось.
Тонкі хрусткі вафлі – рецепт
Інгредієнти: борошно - 125 г; цукор - 45 г; вода - 145 мл; вершкове масло - 35 г; яйце - 1 шт. Приготування В гарячій воді розведіть цукор і вершкове масло. Влийте гарячий розчин до борошні, слідом відправте збите яйце і все добре вимісити. Готове тісто залиште на півгодини, а потім викладайте по ложці в розігріту вафельницю і смажте до зарум'янювання.
Товсті хрусткі вафлі у вафельниці
Інгредієнти: борошно - 95 г; крохмаль - 15 г; розпушувач - 2 ч. ложки; цукор - 35 г; молоко - 235 мл; яйця - 2 шт.; вершкове масло - 65 г; ванілін - 1/2 ч. ложки. Приготування Поставте вафельницю розжарюватися, а самі прийміть змішувати між собою всі сухі компоненти. Окремо збийте яйце з розтопленим маслом, ваніліном і молоком. Влийте рідини до сухої суміші і з'єднайте їх разом. Вилийте порцію (близько 60 мл) однорідного тесту на решітку вафельниці і закрийте її. Через хвилину перевірте готовність.