Хмиз – дуже просте і смачне ласощі, знайоме з дитинства. Рецепти тонкого хрусткого хмизу без горілки і з додаванням чекають вас нижче.
Тонкий хрусткий хмиз на кефірі – рецепт
Інгредієнти: борошно просеянная – 3 склянки; кефір – 250 мл; яйця – 2 шт.; рослинна олія – 40 мл; сода – щіпка; цукровий пісок – 125 г; сіль – щіпка; пудра цукрова для посипання; олія для фритюру. Приготування У миску розбиваємо яйця, підсипаємо цукровий пісок і добре збиваємо, додаємо кефір, сіль, соду і рослинне масло. Борошно спочатку просіваємо, а потім потроху додаємо до решти інгредієнтів. Добре розмішуємо тісто повинне вийти мягеньким. Залишаємо його на півгодинки відпочивати, накривши його рушником. Після цього ділимо його на 2 частини і тоненько розкачуємо. Потім ріжемо його на невеликі шматочки-прямоугольнички, а в серединці робимо невеликий надріз, через який вивертаємо один кінець. Підготовлені вироби смажимо в розігрітій олії. А щоб готові вироби вийшли менш жирними, після того, як вони будуть готові, розміщуємо їх на друшляк або паперові рушники. А після цього через ситечко притрушиваем зверху цукровою пудрою.
Хмиз тонкий хрусткий з горілкою – рецепт
Інгредієнти: великі курячі яйця – 2 шт.; борошно вищого сорту – 170 г; сіль – 1/4 ч. ложки; горілка – 1 ст. ложка; рослинна олія для фритюру – 250 мл; пудра цукрова для посипання. Приготування Спочатку в мисочку вбиваємо яйця, разбалтываем їх злегка, додаємо сіль, а потім і горілку. Завдяки цьому інгредієнту тісто вийде хрустким. А весь наявний у ній спирт випарується при смаженні у фритюрі, тому його можна сміливо давати дітям. Отже, далі додаємо приблизно півсклянки борошна і ретельно розмішуємо. Всипаємо борошно не відразу, а поступово, одночасно розмішуючи компоненти. В результаті даних дій тісто стане досить пружним. Ділимо його на кілька частин, розгортаємо в пласти і ріжемо прямокутниками або ромбиками. Сильно великими шматочки робити не варто, так як під час приготування вони збільшаться в об'ємі. Смажити такі заготовки краще у фритюрниці. Якщо ж такого приладу немає, то з даною роботою також чудово впораються сотейник або каструля. Готовий хмиз опускаємо в киплячу олію і смажимо близько 40 секунд. А після цього складаємо в мисочку і через ситечко притрушиваем цукровою пудрою, в яку за бажанням можна додати ванільний цукор.
Тонкий хрусткий хмиз на молоці – рецепт
Інгредієнти: борошно вищого сорту – 180 г; молоко – 1 ст. ложка; сирі яйця – 2 шт.; цукровий пісок – 25 г; рослинне масло. Приготування Яйця розбиваємо в мисочку і ретельно збиваємо міксером або блендером. Додаємо молоко і продовжуємо збивати. Потім додаємо цукровий пісок, просіяне борошно і сіль. Добре все розмішуємо до однорідної густого тесту. Викладаємо його на робочу поверхню, злегка притрусивши її борошном, і розкачуємо тісто в тонкий пласт. Ділимо його на прямокутні шматочки, робимо по центру надрезики і через них вивертаємо краю. Для смаження виробів нам знадобиться глибока товстостінна каструля. У неї наливаємо приблизно 500 мл рослинного масла і коли воно достатньо прогріється, опускаємо в нього наші заготовки. Коли хмиз придбає красивий золотистий колір, обережно його виймаємо шумівкою і викладаємо на паперові серветки. Коли хмиз трохи охолоне і підсохне, поміщаємо його гіркою на велике плоске блюдо і притрушиваем цукровою пудрою.
Тонкий хрусткий хмиз без яєць – рецепт
Інгредієнти: горілка – 60 мл; вода – 500 мл; рослинна олія рафінована – 60 мл; борошно – 800 г; рослинна олія для смаження. Приготування У воду вливаємо олію, горілку і розмішуємо, поступово додаючи борошно і замішуючи тісто. Прикриваємо його і чверть години даємо відпочити. А потім розкачуємо тоненьким шаром і ріжемо на шматочки бажаної форми і розміру. Акуратно кладемо їх у киплячу олію і смажимо до приємної рум'яності.