Сьогодні ми розглянемо варіанти приготування хрусткого хмизу на горілці. Кожен з них дозволяє отримати смачний десерт, використовуючи різний набір компонентів. Один з рецептів підійде для приготування хмизу в пост.
Як спекти хрусткий хмиз - рецепт на яйцях і горілці
Інгредієнти: пшеничне борошно для тіста – 160 г; пшеничне борошно для формування виробів – 55 г; горілка – 25 мл; два великих курячих яйця; щіпка солі; рафінована олія для фритюру – 250 мл; цукрова пудра . Приготування Як вже зрозуміло з назви рецепта, тісто на хрусткий хмиз ми будемо готувати на яйцях і горілці. Для цього змішуємо дані компоненти з дрібкою солі і, всипати склянку просіяного борошна, замішуємо досить туге тісто. Тепер поділяємо його на кілька фрагментів і розкачуємо до отримання тонких пластів, подпыляя при цьому борошном поверхню столу і качалку. Розрізаємо полотно на прямокутники, робимо по центру прорізи, протягуємо в них один край і вивертаємо його назовні, отримуючи оригінальні кручені заготовки.
Готується хмиз у фритюрі. Для цього прогріваємо у товстостінній сковороді або сотейнику рафінована олія і невеликими партіями обсмажуємо в ньому підготовлений хмиз до рум'яності.
Виловлюємо готовий хрусткий десерт на паперові рушники або серветки, а через кілька хвилин перекладаємо на блюдо і притрушиваем рясно цукровою пудрою.
Як зробити хрусткий хмиз на горілці і мінералку без яєць
Інгредієнти: вода мінеральна газована – 250 мл; цукор коричневий – 30 г; рафінована оливкова олія – 35 мл; одна столова ложка горілки; пшеничне борошно; щіпка солі; щіпка ваніліну; щіпка меленої куркуми (за бажанням); рослинна рафінована олія для фритюру; цукрова пудра. Приготування Даний рецепт приготування хрусткого хмизу не містить скоромних компонентів і прекрасно підійде для приготування десерту в пост. Крім того тісто в даному випадку виходить податливим і добре розкочується. Отже, давайте готувати!
У мінеральній сильногазованою воді розчиняємо кристали коричневого цукру і солі, додаємо дрібку ваніліну і при бажанні куркуму, вливаємо рафінована оливкова олія. Тепер підсипаємо просіяне
борошно і виробляємо заміс, домагаючись однорідною, щільною і не липнущей текстури тіста. Накриваємо борошняний ком плівкою і залишаємо для визрівання хвилин на двадцять.
Після цього ділимо тісто на декілька часток і розкачуємо кожну приблизно як на пельмені. Розрізаємо пласти на невеликі прямокутники, робимо прорізи по центру, вивертаємо через них один край і обсмажуємо вироби в розігрітому грунтовно фритюрі до красивого рум'яного кольору. Після цього даємо маслу вбратися на серветці, перекладаємо вироби на блюдо і притрушиваем цукровою пудрою.