Кожен з нас любить побалувати себе смачненьким печивом з чаєм чи компотом. Найбільш приємно їсти печиво, коли воно приготоване своїми руками, крім того, готуючи будинку, ви впевнені в якості та свіжості продуктів.
Вдома можна зробити різне печиво, але якщо не хочеться витрачати надто багато сил і часу на приготування, то цікавим варіантом буде простий рецепт печива на пиві. Для цього ласощі вам не буде потрібно багато інгредієнтів, і він чудово підійде для початківців господарок, так як зробити таке печиво досить легко.
Листкове печиво на пиві
Якщо ви очікуєте приходу гостей і бажаєте їх пригостити печивом власного приготування, то ми поділимося способом, як приготувати листкове печиво на пиві.
Інгредієнти: борошно - 3 ст.; маргарин - 250 г; яйце - 1 шт.; пиво світле - 1 склянка; цукор - 3 ст. ложки; лимонний сік - 2 ст. ложки; щіпка солі. Приготування Порубаєте маргарин і борошно в крихту. Потім відправте до них сіль, лимонний сік і пиво. З цих інгредієнтів замісіть тісто, зробіть з нього кулю і оберніть харчовою плівкою. Покладіть куля з тіста в холодильник на 2-3 години.
Через відведений час дістаньте куля з холодильника і розкотіть тісто в тонкий пласт. Потім складіть його конвертом і знову розкачайте. Виконайте це кілька разів і в кінці розкачайте тісто в пласт, товщина його повинна бути не більше 4-5 мм.
Яйце збийте, змастіть їм пласт тіста і посипте цукром. Потім поріжте тісто смужками довільної довжини і ширини, але так, щоб вони не були занадто довгими і широкими. Розкладіть смужки на деко, в який попередньо слід збризнути водою і поставте в розігріту до 220 градусів духовку на 15-20 хвилин.
Солоне печиво на пиві
Печиво на пиві добре тим, що його можна зробити не тільки солодким, але і солоним. Так що якщо вам потрібна смачна і швидка закуска до пива, то ми розповімо, як зробити домашнє солоне печиво на пиві.
Інгредієнти: пиво - 1 ст.; масло або маргарин - 250 г; борошно - 400 г; паприка гостра приправа з кунжутом, перець чилі, сир гострий. Приготування Перед початком приготування масло або маргарин треба охолодити, щоб його можна було натерти на тертці. Потім перетираємо натертий маргарин з борошном і додаємо до них пиво. Замішуємо тісто, і якщо треба, додаємо ще трохи борошна.
Ставимо тісто в холодильник на 1 годину, потім розкачуємо його і вирізаємо з допомогою ножа або спеціальних формочок квадратики або будь-які інші фігурки. Потім змащуємо їх збитим яйцем і посипаємо наші фігурки паприкою і гострою приправою з кунжутом або гострим натертим на дрібній тертці сиром і перцем чилі. Викладаємо печиво на деко і ставимо в добре розігріту духовку приблизно на 20 хвилин.
Пісочне печиво на пиві - рецепт
Якщо вирізати з тіста ромбики, то у вас вийде печиво «язички» на пиві, яке нагадує їх за своєю формою.
Інгредієнти: борошно - 3 ст.; масло або маргарин - 250 г; світле пиво - 250 мл; яйце - 3 шт.; цукор - 1 ст.; ванільний цукор - 1 пакетик. Приготування Маргарин і борошно розтираємо до однорідної маси. Додаємо до неї 2 яйця, цукор і ванільний цукор, потім вливаємо пиво і все це добре перемішуємо. Ставимо тісто на 2 години в холодильник, потім дістаємо його, формуємо ком і розкачуємо тонкий пласт. При бажанні можна посипати його сухим імбиром.
Потім нарізаємо пласт ромбиками, кожен з яких спочатку занурюємо у вкарбований яйце, а потім у цукор. Деко змащуємо олією, викладаємо на неї наші язички і відправляємо в духовку. Випікати печиво слід приблизно 15 хвилин при 200 градусах.