Медове печиво - це чудове ласощі для всієї родини. Такий десерт буде не тільки смачним, але ще і дуже корисним, тому що одним з головних компонентів є мед, який містить багато вітамінів і мікроелементів. Медове печиво виходить дуже м'яким, ніжним, а його смак нагадує смак медового торта. Головна відмітна перевага - швидкість приготування. Так давайте ж розглянемо з вами, як без зайвих клопотів і зусиль приготувати смачне медове печиво і порадувати всіх домочадців дивовижною випічкою до чаю.
Медове печиво на сметані
Інгредієнти: вершкове масло (маргарин) - 75 г; мед - 2 ст. ложки; сметана - 05 склянки; цукор - 4 ст. ложки; сода - 05 ч. ложки; борошно - 500 р. Приготування Отже, для початку беремо глибоку миску і насипаємо в неї цукор. Додаємо сметану і все добре збиваємо до отримання ніжної, однорідної маси, щоб весь цукор повністю розчинився. Використовуючи мікрохвильову піч, акуратно розтоплюємо вершкове масло і мед. Кладемо їх в сметанную масу. Додаємо трохи соди і ретельно перемішуємо. Поступово всипаємо потроху борошно, перемішуємо і вимішуємо густе тісто, не прилипающее до рук.
Викладаємо його на стіл, трохи присипаємо борошном і за допомогою залізних формочок або звичайного склянки видавлюємо наше майбутнє печиво. Перекладаємо на деко і випікаємо в заздалегідь розігрітій до 200°С духовці. Головний плюс цього рецепта полягає в тому, що печиво випікається дуже швидко - приблизно 10 хвилин. Так що не відходьте далеко від духовки, щоб не прокарауліть медові печива. Такі ласощі дуже смачно з гарячим чаєм з лимоном.
Сирно-медове печиво
Інгредієнти: пшеничне борошно - 2 ст.; мед - 150 г; вершкове масло - 100 г; розпушувач - 1 ч. ложка; сир - 150 г; цедра лимона - за смаком; яйце - 2 шт.; кориця - за бажанням. Приготування Вершкове масло кладемо в сотейник, додаємо мед і ставимо на водяну баню. Гріємо, постійно помішуючи, поки все масло не розтопиться і не утворює з медом однорідну масу. Потім знімаємо з вогню і залишаємо остигати. Сир кладемо в чашу блендера і подрібнюємо до утворення однорідної сирної маси. Перекладаємо його в сотейник і все перемішуємо. З лимона акуратно знімаємо цедру за допомогою ножа і тремо на дрібній тертці в сирну масу. Додаємо жовтки і корицю за смаком. Як слід, замішуємо руками тісто. Тепер просіваємо на стіл борошно з розпушувачем і викладаємо сирну масу. Ретельно замішуємо густе, пружне тісто, відставати від рук. Потім розкачуємо його в тонкий пласт, приблизно 1 см завтовшки, і вирізаємо печива будь-якої форми. Духовку розігріваємо до 200°С, деко змащуємо маслом і викладаємо на неї наші печива. Відправляємо в духовку приблизно на 15 хвилин. Ось і все, сирно-медове печиво з корицею готово! Можна заварювати свіжий чай і закликати всіх до столу.
Пісне горіхово-медове печиво
Давайте розглянемо з вами ще один простий рецепт приготування медового печива.
Інгредієнти: мед - 250 г; пшеничне борошно - 150 г; цукрова пудра - 300 г; горіхи - 300 р. Приготування Горіхи беремо будь-які, трохи подрібнюємо, злегка обсмажуємо на сухій сковорідці, остуджуємо і посипаємо цукровою пудрою. Додаємо до них борошно, а потім мед і все ретельно перемішуємо до утворення однорідної маси. Деко змащуємо маслом і викладаємо невеликими порціями готове тісто. Випікаємо в духовці приблизно 15 хвилин при температурі 200°С. Пісне медове печиво готово! Тепер можна не хвилюватися за свою фігуру і балувати себе чудовим ласощами! Приємного вам чаювання!