Вернуться назад Распечатать

Печиво з кунжутом

Печиво з кунжутом
Якщо ви хочете пригостити і здивувати своїх близьких або друзів смачним печивом, і водночас не витратити на його приготування багато сил, то зверніть свою увагу на цей рецепт. Печиво з кунжутом готується дуже швидко і без зайвої трати вашого дорогоцінного часу і коштів.
Результат дуже порадує вас і ваших дітей, тому що хрустке пісочне печиво з кунжутом виходить дуже смачним і апетитним на вигляд. Цей десерт стане відмінним доповненням до чашки гарячого чаю або молока. А діти будуть щиро вам вдячні за таке чудове частування.
Давайте скоріше розглянемо з вами рецепт приготування печива з кунжутом.

Сирне печиво з кунжутом


Інгредієнти:

  • борошно - 5 ст. ложок;

  • розпушувач - 05 ч. ложки;

  • масло вершкове - 125 г;

  • жовток - 1 шт.;

  • молоко - 50 мл;

  • лимонна цедра - 05 ч. ложки;

  • сіль, перець - за смаком;

  • сир Пармезан - 200 г;

  • насіння кунжуту - 100 р.


  • Приготування
    Отже, заздалегідь включаємо духовку на 190°С і залишаємо її нагріватися. У мисочці змішуємо вершкове масло з жовтком, додаємо борошно, розпушувач, терту цедру лимона, сіль і перець. Все ретельно перемішуємо до одержання однорідної маси. Потім натираємо на дрібній тертці сир і додаємо в тісто. Накриваємо зверху харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на 40 хвилин. Обробний стіл присипаємо борошном і викладаємо на нього наше охолоджене тісто. Розкачуємо його в тонкий пласт приблизно 5 мм завтовшки. За допомогою залізних формочок або звичайного склянки, вирізаємо фігурки. Кладемо печиво на змащений маслом деко і змащуємо молоком. Посипаємо печиво кунжутом і трохи придавлюємо його. Випікаємо 20 хвилин до появи золотистого кольору. Можна подавати печиво з кунжуту як в гарячому вигляді, так і в охолодженому.

    Печиво з насінням і кунжутом


    Інгредієнти:

  • яйце - 1 шт.;

  • борошно - 15 склянки;

  • цукор - 150 г;

  • кунжут - 100 г;

  • вершкове масло - 100 г;
  • Печиво з кунжутом

  • очищені насіння - 100 р.


  • Приготування
    Злегка розтоплене вершкове масло засипаємо цукром і ретельно розтираємо. Потім додаємо борошно, яйце, очищене насіння і добре все перемішуємо. Готове тісто загортаємо у плівку і прибираємо в холодильник на годину. Потім формуємо однакові кульки і трохи придавлюємо їх. Викладаємо на змащене олією деко, посипаємо кунжутом і ставимо на 15 хвилин у розігріту до 180°С духовку. По закінченню часу смачне кунжутне печиво з насінням готово! Пора заварювати чай і закликати всіх до столу. Приємного вам чаювання!