Вернуться назад Распечатать

Сирне печиво «Трояндочки»

Сирне печиво «Трояндочки»
Якщо у вас в холодильнику є трохи сиру, і ви зовсім не знаєте, як його використовувати, пропонуємо вам приготувати дивовижно смачне і просте сирне печиво «Трояндочки». Сир в ньому практично не відчувається, воно виходить дуже м'яким, а верхня скоринка навіть трохи хрумтить! Ну що, зацікавилися? Тоді швидше на кухню готувати до чаю ніжне печиво з сиру «Трояндочки».

Сирне печиво «Трояндочки» з яблуками


Інгредієнти:

  • сир - 300 г;

  • вершкове масло - 150 г;

  • яйце - 4 шт.;

  • сода - 05 ч. ложки;

  • оцет;

  • цукор - 3 ст. ложки;

  • яблука - 3 шт.;

  • цукрова пудра для прикраси;

  • борошно - 15 ст.


  • Приготування
    Беремо сир і перекручуємо через м'ясорубку, зливаючи всю виділилася рідина. Потім додаємо яєчні жовтки і гарненько перемішуємо. Додаємо цукор і кладемо трохи розтоплене вершкове масло. Соду гасимо за допомогою оцту і додаємо в сирну масу. Тепер потроху додаємо борошно і замішуємо однорідне, не липнущее до рук тісто. Накриваємо його рушником і залишаємо на 15 хвилин.
    Цим часом бриєм яблука, видаляємо серцевину і нарізаємо тонкими скибочками. Потім опускаємо їх у гарячий цукровий сироп і варимо приблизно 3 хвилини. Відкидаємо зварені яблука в друшляк і даємо їм трохи стекти. Тісто розгортаємо в пласт товщиною 3 мм і нарізаємо тонкими смужками. Присипаємо тісто цукром і зверху викладаємо скибочки яблук шкіркою вгору. Потім дуже акуратно згортаємо в рулетик і формуємо бутон і пелюстки трояндочки. Надягаємо кожна квітка на дерев'яну паличку і кладемо на змащений маслом деко. Випікаємо приблизно 15 хвилин, постійно перевертаючи. Перед подачею на стіл прикрашаємо печиво «Трояндочки» на соломці цукровою пудрою.

    Сирне печиво «Трояндочки» з безе


    Інгредієнти:

  • сир - 200 г;

  • яйце - 2 шт.;

  • сода - 05 ч. ложки;

  • оцет - 1 ст. ложка;

  • борошно - 2 ст.;
  • Сирне печиво «Трояндочки»

  • маргарин - 200 г;

  • цукрова пудра для прикраси.


  • Приготування
    Розтираємо жовтки з цукром і додаємо розм'якшений маргарин і сир. Все добре перемішуємо і кладемо гашену оцтом соду або розпушувач. Потім обережно додаємо борошно і замішуємо однорідне тісто.
    Яєчні білки збиваємо з цукровою пудрою до утворення пишної піни і відставляємо в сторону. Тісто ділимо на дві рівні частини і розкачуємо у прямокутні пласти. Змащуємо приготованим кремом і загортаємо рулетом. Тепер нарізаємо його шматочками товщиною приблизно 2 см і викладаємо на деко. Випікаємо «Трояндочки» до повної готовності і посипаємо цукровою пудрою.