Якщо у вас в холодильнику є трохи сиру, і ви зовсім не знаєте, як його використовувати, пропонуємо вам приготувати дивовижно смачне і просте сирне печиво «Трояндочки». Сир в ньому практично не відчувається, воно виходить дуже м'яким, а верхня скоринка навіть трохи хрумтить! Ну що, зацікавилися? Тоді швидше на кухню готувати до чаю ніжне печиво з сиру «Трояндочки».
Сирне печиво «Трояндочки» з яблуками
Інгредієнти: сир - 300 г; вершкове масло - 150 г; яйце - 4 шт.; сода - 05 ч. ложки; оцет; цукор - 3 ст. ложки; яблука - 3 шт.; цукрова пудра для прикраси; борошно - 15 ст. Приготування Беремо сир і перекручуємо через м'ясорубку, зливаючи всю виділилася рідина. Потім додаємо яєчні жовтки і гарненько перемішуємо. Додаємо цукор і кладемо трохи розтоплене вершкове масло. Соду гасимо за допомогою оцту і додаємо в сирну масу. Тепер потроху додаємо борошно і замішуємо однорідне, не липнущее до рук тісто. Накриваємо його рушником і залишаємо на 15 хвилин.
Цим часом бриєм яблука, видаляємо серцевину і нарізаємо тонкими скибочками. Потім опускаємо їх у гарячий цукровий сироп і варимо приблизно 3 хвилини. Відкидаємо зварені яблука в друшляк і даємо їм трохи стекти. Тісто розгортаємо в пласт товщиною 3 мм і нарізаємо тонкими смужками. Присипаємо тісто цукром і зверху викладаємо скибочки яблук шкіркою вгору. Потім дуже акуратно згортаємо в рулетик і формуємо бутон і пелюстки трояндочки. Надягаємо кожна квітка на дерев'яну паличку і кладемо на змащений маслом деко. Випікаємо приблизно 15 хвилин, постійно перевертаючи. Перед подачею на стіл прикрашаємо печиво «Трояндочки» на соломці цукровою пудрою.
Сирне печиво «Трояндочки» з безе
Інгредієнти: сир - 200 г; яйце - 2 шт.; сода - 05 ч. ложки; оцет - 1 ст. ложка; борошно - 2 ст.; маргарин - 200 г; цукрова пудра для прикраси. Приготування Розтираємо жовтки з цукром і додаємо розм'якшений маргарин і сир. Все добре перемішуємо і кладемо гашену оцтом соду або розпушувач. Потім обережно додаємо борошно і замішуємо однорідне тісто.
Яєчні білки збиваємо з цукровою пудрою до утворення пишної піни і відставляємо в сторону. Тісто ділимо на дві рівні частини і розкачуємо у прямокутні пласти. Змащуємо приготованим кремом і загортаємо рулетом. Тепер нарізаємо його шматочками товщиною приблизно 2 см і викладаємо на деко. Випікаємо «Трояндочки» до повної готовності і посипаємо цукровою пудрою.