Печиво швидкого приготування - мрія незліченної кількості домогосподарок, адже приготування справжнього домашнього ласощі часом забирає кілька годин безцінного часу. А що робити, якщо печеньку захотілося прямо зараз, в цю хвилину? У цьому випадку досить запам'ятати кілька рецептів з цієї статті, які присвячені тому, як швидко приготувати смачне печиво.
Рецепт печива швидкого приготування
Цей рецепт смачного і швидкого печива дасть вам можливість приготувати хрусткі коржики до кави, які за смаком схожі з італійськими біскотті.
Інгредієнти: яйця - 1 шт.; цукор - 60 г; мука - 4 ст. ложки; ванільний екстракт - 1/4 ч. ложки. Приготування Першим ділом гарненько збиваємо цукор і ваніль разом з яйцем, до тих пір поки не з'явиться легка піна, а цукор не розчинитися повністю. Тепер починаємо підсипати борошно, її кількість в основному індивідуально, і залежить від вологості приміщення, в якому вона зберігалася, але в будь-якому випадку почати варто з 2 столових ложок, а після підсипати потихеньку до консистенції жирної сметани.
Настав час випікання: на пергамент, змащений вершковим маслом, ложкою починаємо викладати наше швидке домашнє печиво, яке після слід випікати при 180 градусах 5-7 хвилин, або до рум'яної скоринки. Дайте печінкою охолонути і подавайте з будь-яким несолодким чаєм.
За таким же принципом можна приготувати солоні крекери, які будуть доречні до чаю в дуеті з вершковим сиром або маслом із зеленню.
Смачне і швидке печиво з вівсом і кокосом
Печиво може бути не тільки смачним, але і корисним, якщо звичну борошно замінити цільними злаками начебто вівса. Сніданок з таким печивом зарядить вас енергією і поліпшить роботу травної системи. Про те, як швидко зробити печиво з вівсом до сніданку ми розповімо в цьому рецепті.
Інгредієнти: очищений овес - 2 ст.; кокосова стружка - 1 ст.; арахісове масло - 1 ст.; цукор - 15 ст.; масло вершкове - 2 ст. ложки; молоко - 1/2 ст.; ванільний екстракт - 1 ч. ложка. Приготування Для початку змішуємо сухі інгредієнти - овес і кокос, а після можна додавати і арахісове масло. В окремий посуд закладаємо цукор, вершкове масло, молоко і доводимо до кипіння на середньому вогні. Помішуємо до тих пір, поки цукор повністю не розчиниться і суміш не стане однорідною. Потім знімаємо суміш з вогню, додаємо ванільний екстракт і вівсяну масу.
Приступаємо до формування майбутнього печива: кожну столову ложку нашого тесту необхідно скачати в кульку, приплюснути долонями і викласти на змащене маслом пергаментний аркуш. Цей рецепт не потребує випікання, так що досить просто дати тісту охолонути в холодильнику, і смачне і швидке печиво готово!
Швидке печиво в мікрохвильовці
Швидко спекти печиво можна і в мікрохвильовці, особливих кулінарних вмінь такий рецепт не потребує, зате результат вище всяких похвал.
Інгредієнти: масло вершкове - 30 г; цукор - 40 г; яйце - 1 шт.; ванільний цукор - 1 пакетик; борошно - 60 г; сода - 1/4 ч. ложки; сіль - щіпка; шоколадна крихта - 40 р. Приготування Цукор і розм'якшене вершкове масло гарненько розтираємо виделкою і змішати зі збитим яйцем і ваніллю. Тепер можна всипати сухі інгредієнти: борошно, сіль і соду і замісити наше тісто. За бажанням печиво можна полити шоколадом, горіхами або цукатами. Готове тісто розкладаємо порційно на змащену маслом форму. Повітряні пористі печінки будуть готові через 2-3 хвилини випікання в мікрохвильовці. Їсти їх можна просто так або в компанії з ванільним морозивом. Приємного апетиту!