Мамам, що визнає тільки домашню випічку, чиї дітки все одно випрошують магазинні солодкі батончики, дуже допоможуть наші рецепти. Сьогодні ви дізнаєтеся, як легко можна робити «Твікс» будинку.
Домашній «Твікс» - рецепт
Інгредієнти: Для тіста:
яєчні жовтки - 2 шт.; борошно - 150 г; сіль - на кінчику ножа; вершкове масло - 80 г; сметана - 1 ст. ложка; цукор - 50 р. Для карамелі:
масло вершкове - 15 р.; згущене молоко - 15 банки. Для глазурі:
шоколад молочний - 2 плитки. Приготування Готуємо «Твікс» будинку. Почнемо з солодкого рубленого тесту. Просіяне борошно з сіллю і цукром (краще замінити цукровою пудрою) висипаємо в чашу кухонного комбайна. Додаємо нарізане кубиками, добре охолоджене масло. Рубаємо в комбайні борошно з маслом до великої крихти.
Порада: якщо у вас немає такого кухонного помічника, ви цілком можете зробити це вручну на обробній дошці з допомогою великого і важкого ножа.
Вводимо по черзі жовтки, щоразу вимішуючи. Другий можна замінити зайвої ложкою сметани. Готове тісто має нагадувати густу розсипчасту суміш, при цьому легко ліпитися. Якщо ж ні, додаємо ще трохи сметани або води.
Форму для запікання застеляємо пергаментом і висипаємо зверху отриману крихту з тіста. Щільно її утрамбовуємо і проколюємо в багатьох місцях виделкою, щоб корж в процесі випічки не здувся. Ховаємо форму на півгодини в холодильник. Після випікаємо при температурі 180 градусів близько 20 хвилин, до рум'яного кольору.
Тим часом займемося карамеллю. В каструльку з товстим дном виливаємо згущене молоко і варимо з додаванням олії на самому маленькому вогні 20-30 хвилин, весь час помішуючи дерев'яною лопаткою. Коли вона загусне і придбає карамельний відтінок, знімаємо з вогню і тут же наносимо на охолоджений пісочний корж. Головне, не перетримати, інакше карамель стане занадто твердої, а недоваренная буде розтікатися.
Розтоплюємо шоколад на водяній бані (частина молочного можна замінити гірким) і наносимо поверх карамелі. Ховаємо домашній «Твікс» в холодильник і стежимо, щоб ніхто на нього не робив хоча б пару годин. Після нарізаємо на смужки і балуємо улюблених.
Як зробити «Твікс» будинку без випічки?
Інгредієнти: печиво пісочне - 200 г; масло вершкове - 150 г; вершки - 6 ст. ложок; згущене молоко - 1 банка; мед - 1 ст. ложка; шоколад молочний - 15 плитки; шоколад білий - 05 плитки. Приготування Розтоплюємо на водяній бані половину молочного шоколаду, додаємо 2 ст. ложки вершків, перемішуємо і виливаємо на дно силіконової форми. Відправляємо хвилин на 5 в морозилку, щоб застигло.
Подрібнюємо в блендері печиво, змішуємо його з 50 г м'якого вершкового масла і викладаємо у форму на шоколадну основу.
Гарненько вирівнюємо і утрамбовуємо, ховаємо в холодильник.
Для карамелі збиваємо згущене молоко, масло і мед, варимо на маленькому вогні хвилин 20 поки не загусне. Даємо охолонути і викладаємо на шар печива. Ховаємо в морозилку на 5 хвилин.
Розтоплюємо на водяній бані окремо білий і молочний шоколад, додаємо по 2 ст. ложки вершків, перемішуємо. Виливаємо по черзі шоколад смужками (як зебра) на карамельний шар. Поки глазур не застигла, проводимо зубочисткою, щоб вийшов малюнок. Ставимо в холодильник. Коли глазур затвердіє, можна різати на шматочки і насолоджуватися.