Вернуться назад Распечатать

Булочки з листкового дріжджового тіста

Булочки з листкового дріжджового тіста
Для тих, хто не знає, як зробити булочки з листкового дріжджового тіста, пропонуємо прості, але дуже оригінальні рецепти, скориставшись якими, ви відчуєте себе справжнім кондитером, адже підсумковий результат просто приголомшливий.

Булочки з корицею з готового листкового дріжджового тіста - рецепт


Інгредієнти:

  • дріжджове листкове тісто – 430 г;

  • одне куряче яйце;

  • кориця мелена – на смак;

  • цукор коричневий – за смаком;

  • масло вершкове – 45 р.


  • Приготування
    По суті, приготування булочок по даному рецепту зводиться до формування їх із готового пласта розкатаного дріжджового листкового тіста, який необхідно промазати сумішшю кориці з м'яким вершковим маслом і коричневим цукром. Інтенсивність солодощі і пряного смаку булочок регулюємо кількістю даних компонентів у начинці.
    Підготовлений промазанный пласт скручуємо в рулет і нарізаємо фрагментами, товщиною два з половиною сантиметри. Після цього розташовуємо їх на деякій відстані один від одного на припыленном борошном деку, промазуємо поверхню збитим яєчком і притрушиваем ще трохи коричневим цукром зверху. Тепер залишилося тільки спекти булочки до готовності. Для цього необхідно помістити деко з ними в прогрітий духова шафа, а температурний режим при цьому має бути витриманий в межах 200 градусів.

    Солодкі булочки з листкового дріжджового тіста з варенням


    Інгредієнти:

  • дріжджове листкове тісто – 430 г;

  • одне куряче яйце;

  • варення густе – 220 г;

  • четвертинки ядер волоських горіхів для прикраси.


  • Приготування
    Листкове дріжджове тісто перед формуванням даних булочок має бути товщиною близько п'яти міліметрів, тому при необхідності розкачуємо його до потрібного стану. Далі розрізаємо пласт на вісім квадратів і по чотирьох кутах кожного, відступивши від краю приблизно по сантиметру, робимо два розрізи довжиною по два сантиметри і формують прямий кут. Іншими словами ви б вирізати з вихідного квадрата квадрат меншого розміру, не дорізуючи кілька сантиметрів по центру кожної його сторони.
    Потім столовою ложкою накладаємо по центру кожного пласта густе варення, піднімаємо і стуляємо попарно протилежні його кути. В результаті отримуємо дуже ефектну форму булочок, які згодом промазуємо збитим яйцем, притрушиваем горіхами і випікаємо до рум'янцю в духовій шафі, який необхідно розігріти завчасно до 200 градусів.

    Солодкі булочки з листкового дріжджового тіста з сиром - рецепт


    Інгредієнти:

  • дріжджове листкове тісто – 430 г;

  • два курячих яйця;

  • сир – 220 г;

  • будь-які сухофрукти на вибір – за смаком;

  • цукровий пісок – 45 г;

  • кунжутне насіння або мак для посипання верху булочок.


  • Приготування
    Для приготування сирної начинки зернистий, не пливе сир змішуємо з цукровим піском і одним яйцем. Тепер додаємо будь-мікс сухофруктів. Це може бути родзинки з курагою і чорносливом або будь-яка інша комбінація. Не забуваємо добавку попередньо
    Булочки з листкового дріжджового тіста
    вимити ретельно і при необхідності нарізати.
    Після цього розкачуємо листкове дріжджове тісто до отримання пласта товщиною шість міліметрів і розрізаємо його на прямокутники. На одну сторону кожного поміщаємо ковбаску, сформовану з сирною начинки, підверніть цей же край тіста і накриваємо їм начинку. Далі на інший вільної стороні прямокутника робимо розтини на деякій відстані один від одного і накриваємо нею бік з начинкою. Промазуємо вироби збитим яйцем, притрушиваем маком або кунжутним насінням і доводимо до рум'яності в заздалегідь розігрітій до 210 градусів духовці.