Для тих, хто не знає, як зробити булочки з листкового дріжджового тіста, пропонуємо прості, але дуже оригінальні рецепти, скориставшись якими, ви відчуєте себе справжнім кондитером, адже підсумковий результат просто приголомшливий.
Булочки з корицею з готового листкового дріжджового тіста - рецепт
Інгредієнти: дріжджове листкове тісто – 430 г; одне куряче яйце; кориця мелена – на смак; цукор коричневий – за смаком; масло вершкове – 45 р. Приготування По суті, приготування булочок по даному рецепту зводиться до формування їх із готового пласта розкатаного дріжджового листкового тіста, який необхідно промазати сумішшю кориці з м'яким вершковим маслом і коричневим цукром. Інтенсивність солодощі і пряного смаку булочок регулюємо кількістю даних компонентів у начинці.
Підготовлений промазанный пласт скручуємо в рулет і нарізаємо фрагментами, товщиною два з половиною сантиметри. Після цього розташовуємо їх на деякій відстані один від одного на припыленном борошном деку, промазуємо поверхню збитим яєчком і притрушиваем ще трохи коричневим цукром зверху. Тепер залишилося тільки спекти булочки до готовності. Для цього необхідно помістити деко з ними в прогрітий духова шафа, а температурний режим при цьому має бути витриманий в межах 200 градусів.
Солодкі булочки з листкового дріжджового тіста з варенням
Інгредієнти: дріжджове листкове тісто – 430 г; одне куряче яйце; варення густе – 220 г; четвертинки ядер волоських горіхів для прикраси. Приготування Листкове дріжджове тісто перед формуванням даних булочок має бути товщиною близько п'яти міліметрів, тому при необхідності розкачуємо його до потрібного стану. Далі розрізаємо пласт на вісім квадратів і по чотирьох кутах кожного, відступивши від краю приблизно по сантиметру, робимо два розрізи довжиною по два сантиметри і формують прямий кут. Іншими словами ви б вирізати з вихідного квадрата квадрат меншого розміру, не дорізуючи кілька сантиметрів по центру кожної його сторони.
Потім столовою ложкою накладаємо по центру кожного пласта густе варення, піднімаємо і стуляємо попарно протилежні його кути. В результаті отримуємо дуже ефектну форму булочок, які згодом промазуємо збитим яйцем, притрушиваем горіхами і випікаємо до рум'янцю в духовій шафі, який необхідно розігріти завчасно до 200 градусів.
Солодкі булочки з листкового дріжджового тіста з сиром - рецепт
Інгредієнти: дріжджове листкове тісто – 430 г; два курячих яйця; сир – 220 г; будь-які сухофрукти на вибір – за смаком; цукровий пісок – 45 г; кунжутне насіння або мак для посипання верху булочок. Приготування Для приготування сирної начинки зернистий, не пливе сир змішуємо з цукровим піском і одним яйцем. Тепер додаємо будь-мікс сухофруктів. Це може бути родзинки з курагою і чорносливом або будь-яка інша комбінація. Не забуваємо добавку попередньо
вимити ретельно і при необхідності нарізати.
Після цього розкачуємо листкове дріжджове тісто до отримання пласта товщиною шість міліметрів і розрізаємо його на прямокутники. На одну сторону кожного поміщаємо ковбаску, сформовану з сирною начинки, підверніть цей же край тіста і накриваємо їм начинку. Далі на інший вільної стороні прямокутника робимо розтини на деякій відстані один від одного і накриваємо нею бік з начинкою. Промазуємо вироби збитим яйцем, притрушиваем маком або кунжутним насінням і доводимо до рум'яності в заздалегідь розігрітій до 210 градусів духовці.