Вернуться назад Распечатать

Торт з кукурудзяних паличок і ірисок - рецепт

Торт з кукурудзяних паличок і ірисок - рецепт
Якщо неждані гості вже практично на порозі і вам треба швиденько приготувати щось солоденьке, то вас виручить саме цей рецепт. Ми розповімо вам, як зробити простий торт з кукурудзяних паличок. Такий десерт виходить надзвичайно смачною, ситною і неймовірно оригінальним. Переконайтеся в цьому самі!

Торт «Мурашник» з кукурудзяних паличок і молочних ірисок


Інгредієнти:

  • цукерки молочні «Іриски» - 190 г;

  • палички солодкі кукурудзяні – 145 г;

  • масло вершкове – 145 г;

  • мак сухий – за смаком;

  • молочний шоколад, кокосова стружка для прикраси.


  • Приготування
    Для приготування торта з кукурудзяних паличок, готуємо всі інгредієнти: іриски розгортаємо з обгорток і викладаємо в миску. Додаємо вершкове масло, нарізане кубиками, і розтоплюємо на слабенькому вогні, помішуючи, до однорідного стану.
    У велику миску висипаємо солодкі кукурудзяні палички і акуратно виливаємо гарячу масляну суміш. Швиденько все розмішуємо ложкою, а потім викладаємо масу на плоске блюдо, формуючи гірку. Це дуже зручно робити вологими чистими руками, злегка притискаючи і утрамбовувавши всі ласощі до дна. Після цього залишаємо торт з кукурудзяних паличок і ірисок до повного охолодження, а потім прибираємо на 15 хвилин у холодильник. Перед подачею на стіл, поливаємо десерт розтопленим молочним шоколадом, посипаємо маком або сухої кокосовою стружкою.

    Рецепт торта з кукурудзяних паличок і ірисок


    Інгредієнти:

  • цукерки молочні «Іриски» - 95 г;

  • згущене молоко варене – 450 мл;

  • масло вершкове – 190 г;

  • палички солодкі кукурудзяні– 125г;

  • тертий шоколад, мак, кокосова стружка, печиво – для прикраси;


  • Приготування
    Торт з кукурудзяних паличок і ірисок - рецепт

    Вершкове масло розгортаємо з упаковки, нарізаємо невеликими шматочками і складаємо в миску. Залишаємо підтавати при кімнатній температурі на півгодини, а потім гарненько збиваємо міксером на високій швидкості до пишного стану. Не зупиняючись, поступово додаємо згущене молоко і розплавлені в мікрохвильовці іриски і перемішуємо ложкою до отримання однорідної кремоподібної маси. Потім висипаємо солодкі кукурудзяні палички і ретельно перемішуємо ложкою протягом 10 хвилин. Викладаємо солодку масу на плоске блюдо, надаємо десерту вологими руками форму невеликої гірки і відправляємо в холодильник. Торт без випічки з кукурудзяних паличок наполягаємо кілька годин, а потім прикрашаємо на свій розсуд і подаємо ласощі до будь-якого чаювання.