Сьогодні, ми пропонуємо вам створити шедевр кулінарного мистецтва - торт, під назвою «Зимова вишня». Він просто полонить всіх ніжністю своїх незвичайних коржів, обволакивающих ягідки соковиті вишні. Ці ягоди створюють контраст в білосніжності коржів і крему, не тільки своєю насиченістю кольору, але і чудово розбавляють солодкий смак основи десерту своєю легкою кислинкою. Давайте розглянемо рецепти казково-красивою, смачною «Зимової вишні» і дізнаємося, як приготувати такий торт.
Торт «Зимова вишня» трубочками – класичний рецепт
Інгредієнти: вершкове масло – 280 м; пшеничне борошно – 450 г; куряче яйце – 1 шт.; домашня сметана – 1 кг (250 г – в тісто, 750 г – в крем); цукровий пісок – 05 кг (220 г – в тісто, 200 м – в крем, 80 г – у вишню); розпушувач тіста – 15 ч. ложки; свіжа вишня – 500 г; тертий шоколад – 80 р. Приготування Шматок гарного вершкового масла тремо на крупну тертку, а після розтираємо його руками з заздалегідь просіяного разом з розпушувачем борошном. Розбиваємо структуру відокремленого від шкаралупи яйця з додаванням в нього цукру, а слідом і домашньої сметани, призначених для тіста. Виливаємо отриману суміш у миску з борошном і, швидко перемішуючи замішуємо плотненькое, не липнущее тісто, яке вкладаємо в пакетик і відправляємо не більше ніж на 30 хвилин в морозильну камеру.
Свіжу вишню, відокремлюємо від кісточки і пересипаємо її невеликою кількістю цукрового піску. Дістаємо охолоджене тісто і ділимо його на дві або три частини, кожну з яких ми згодом тоненько розкачуємо і ріжемо на смужки, які мають приблизно рівну довжину. Розміщуємо по всій довжині кожної такої смужки підготовлену ягоду вишні і, піднімаючи догори краї тіста закриваємо в нього вишню у вигляді трубочки, з яких ми потім будемо сформувати торт з дивною назвою «Зимова вишня». Швом вниз рівне розкладаємо трубочки з пергаменту, яким ми застеляємо пекарський лист і ставимо в прогрітий до 185 градусів духовку всього на 15 хвилин.
Міксером збиваємо викладену в глибоку миску залишилася сметану з поступовим додаванням в неї цукрового піску і доводимо їх до пишної, повітряної маси. На плоске блюдо в ряд викладаємо сім колишніх трубочок і рясно промазуємо їх кремом. Надалі таким же чином викладаємо і змащуємо всі наступні шари торта, зменшуючи при цьому кожен ряд на одну трубочку. На виході ми отримуємо тортик у вигляді крижаної хатинки, яку ми повністю покриваємо зверху білосніжним кремом і присипаємо для контрасту тертим шоколадом.
Рецепт торта «Зимова вишня» з листкового тіста
Інгредієнти: готове листкове тісто – 15 пачки (600 г); консервована вишня у власному соку – 1 літрова банка; крохмаль – 1 ст. ложка; борошно – 1-2 ст. ложки; жирна сметана – 700 г; дрібний цукровий пісок – 350 г; кокосова стружка – 100 р. Приготування Готове листкове тісто витягуємо з зовнішньої упаковки і залишаємо його полежати кілька хвилин на столі, поки воно не стане м'яким. Потім повністю розгортаємо весь пласт, викладаємо його на присипаний борошном стіл і розкачуємо тісто до трьох міліметрів. Картопляним крохмалем присипаємо все тісто і нарізаємо його на максимально довгі, широкі смужки. Заповнюємо середину кожної з них консервованої вишнею, яку попередньо
відкидаємо з банки на друшляк. Після закриваємо ягоди з двох сторін тестом, формуючи довгу трубочку. Таким же чином заповнюємо начинкою всі інші смужки. Беремо круглу форму з роз'ємним кільцем, закриваємо її дно пергаментом і викладаємо в цент один край готової трубочки, яку далі закручуємо по спіралі поки не закінчитися простір на дні форми. Випікаємо В духовці такі коржі десь при 180 градусах 20 хвилин. На виході повинно вийти 3-4 коржа, які ми рясно, не шкодуючи, промазуємо з усіх боків збитою до об'ємної пишноти сметаною з дрібним цукровим піском. Готовий промазанный тортик зверху прикрашаємо білосніжною кокосовою стружкою.