В якості бюджетного і доступного варіанти смачної випічки ми розповімо, як приготувати маннік на кефірі. Цей ніжний, смачний і чудово ароматний пиріг всі оцінять по достоїнству.
Простий рецепт лепешняку на кефірі
Інгредієнти: домашній кефір – 220 мл; яйце свіже – 2 шт.; крупа суха манна – 200 г; цукор – 100 г; ванілін – для аромату; масло вершкове – 20 г; розпушувач – щіпка; сметана нежирна – для подачі. Приготування Перед тим, як приготувати маннік на кефірі, включаємо духовку і залишаємо її прогріватися. Кисломолочний продукт виливаємо в миску, додаємо манку і перемішуємо. Залишаємо кефір на півгодини, а поки окремо збиваємо яйця до піни з цукром. Кидаємо розпушувач, ванілін за смаком і обережно виливаємо кефірну суміш. Тісто гарненько вимішуємо і викладаємо в промаслений форму. Відправляємо її в духову шафу, засікаємо приблизно півгодини, а потім подаємо манник до чаю, полив сметаною.
Манник на кефірі з родзинками
Інгредієнти: яйце – 1 шт.; крупа суха манна – 1 ст.; кефір – 220 мл; цукор дрібний – 230 г; сіль дрібна – щіпка; харчова сода – щіпка; маргарин – 30 г; мелена кориця або цукрова пудра – за бажанням; родзинки сухий – 50 р. Приготування Манку посипаємо содою і замочуємо суху суміш в кефірі, відставляючи на півгодини в бік настоюватися. В окремому посуді збиваємо до пишноти яйце з дрібкою дрібної солі і цукровим піском. Потім з'єднуємо суміш з манкою і додаємо родзинки, промитий і ошпарений окропом. Щоб він розподілився в тісті рівномірно, попередньо обвалюємо його в борошні. Далі усі інгредієнти добре перемішуємо і викладаємо тісто в круглу форму, промазану розтопленим маргарином, рівним шаром. Відправляємо пиріг в гарячу духовку і випікаємо ласощі 35 хвилин при температурі 180 градусів. Щоб маннік на кефірі вийшов ще смачніше, його можна присипати за бажанням меленою корицею або дрібної цукровою пудрою.
Рецепт лепешняку на кефірі в мультиварці
Інгредієнти: борошно – 1 ст.; дрібна крупа манна – 1 ст.; розпушувач – 05 пакетика; яйце сире – 3 шт.; кефір 32% – 1 ст.; цукор білий – 1 ст.; масло вершкове – 100 г; ванілін – за смаком. Приготування Манку пересипаємо в глибоку миску, виливаємо кефір кімнатної температури і відставляємо в сторону розбухати на 30 хвилин. У пиалке тим часом збиваємо яйця з цукром, додаємо за смаком ванілін і вливаємо розтоплене вершкове масло. Потім вводимо кефірну суміш і добре все перемішуємо. Далі порціями всипаємо борошно, розпушувач і вимішуємо негусте тісто без грудок. Виливаємо його в змащену маслом форму мультиварки і готуємо пиріг 65 хвилин, вибравши програму «Випічка».
Пишний маннік на кефірі з яблуками
Інгредієнти: дрібна крупа манна – 2 ст.; борошно – 30 г; яйце – 2 шт.; цукор – 1 ст.; маргарин домашній – 100 г; лимон – 50 г; родзинки сухе – 100 г; сода – щіпка; кефір домашній – 150 мл; масло вершкове – 20 г; сухарі мелені панірувальні – 1 ст. ложка; яблука червоні – 3 шт. Приготування Манну крупу викладаємо в кефір і залишаємо приблизно на годину. Яйця збиваємо і поступово всипаємо цукор. Потім цю суміш вводимо до набряклої манки і акуратно вливаємо розтоплений теплий маргарин. Лимон подрібнюємо за допомогою тертці, а потім додаємо до основної маси і перемішуємо. Кидаємо промитий і розмочений родзинки, борошно і харчову соду. Яблука промиваємо, розрізаємо навпіл, виймаємо кісточки, шаткуємо тонкими часточками, кидаємо в тісто і перемішуємо. Форму добре промасливаем, посипаємо паніровкою і виливаємо тісто. Відправляємо манник в духовку і залишаємо на 45 хвилин.