Вернуться назад Распечатать

Як приготувати маннік на кефірі?

Як приготувати маннік на кефірі?
В якості бюджетного і доступного варіанти смачної випічки ми розповімо, як приготувати маннік на кефірі. Цей ніжний, смачний і чудово ароматний пиріг всі оцінять по достоїнству.

Простий рецепт лепешняку на кефірі


Інгредієнти:

  • домашній кефір – 220 мл;

  • яйце свіже – 2 шт.;

  • крупа суха манна – 200 г;

  • цукор – 100 г;

  • ванілін – для аромату;

  • масло вершкове – 20 г;

  • розпушувач – щіпка;

  • сметана нежирна – для подачі.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати маннік на кефірі, включаємо духовку і залишаємо її прогріватися. Кисломолочний продукт виливаємо в миску, додаємо манку і перемішуємо. Залишаємо кефір на півгодини, а поки окремо збиваємо яйця до піни з цукром. Кидаємо розпушувач, ванілін за смаком і обережно виливаємо кефірну суміш. Тісто гарненько вимішуємо і викладаємо в промаслений форму. Відправляємо її в духову шафу, засікаємо приблизно півгодини, а потім подаємо манник до чаю, полив сметаною.

    Манник на кефірі з родзинками


    Інгредієнти:

  • яйце – 1 шт.;

  • крупа суха манна – 1 ст.;

  • кефір – 220 мл;

  • цукор дрібний – 230 г;

  • сіль дрібна – щіпка;

  • харчова сода – щіпка;

  • маргарин – 30 г;

  • мелена кориця або цукрова пудра – за бажанням;

  • родзинки сухий – 50 р.


  • Приготування
    Манку посипаємо содою і замочуємо суху суміш в кефірі, відставляючи на півгодини в бік настоюватися. В окремому посуді збиваємо до пишноти яйце з дрібкою дрібної солі і цукровим піском. Потім з'єднуємо суміш з манкою і додаємо родзинки, промитий і ошпарений окропом. Щоб він розподілився в тісті рівномірно, попередньо обвалюємо його в борошні. Далі усі інгредієнти добре перемішуємо і викладаємо тісто в круглу форму, промазану розтопленим маргарином, рівним шаром. Відправляємо пиріг в гарячу духовку і випікаємо ласощі 35 хвилин при температурі 180 градусів. Щоб маннік на кефірі вийшов ще смачніше, його можна присипати за бажанням меленою корицею або дрібної цукровою пудрою.

    Рецепт лепешняку на кефірі в мультиварці


    Інгредієнти:

  • борошно – 1 ст.;

  • дрібна крупа манна – 1 ст.;

  • розпушувач – 05 пакетика;

  • яйце сире – 3 шт.;

  • кефір 32% – 1 ст.;

  • цукор білий – 1 ст.;

  • масло вершкове – 100 г;

  • ванілін – за смаком.


  • Приготування
    Манку пересипаємо в глибоку миску, виливаємо кефір кімнатної температури і відставляємо в сторону розбухати на 30 хвилин. У пиалке тим часом збиваємо яйця з цукром, додаємо за смаком ванілін і вливаємо розтоплене вершкове масло. Потім вводимо кефірну суміш і добре все перемішуємо. Далі порціями всипаємо борошно, розпушувач і вимішуємо негусте тісто без грудок. Виливаємо його в змащену маслом форму мультиварки і готуємо пиріг 65 хвилин, вибравши програму «Випічка».

    Пишний маннік на кефірі з яблуками


    Інгредієнти:

  • дрібна крупа манна – 2 ст.;

  • борошно – 30 г;

  • яйце – 2 шт.;

  • цукор – 1 ст.;

  • маргарин домашній – 100 г;

  • лимон – 50 г;

  • родзинки сухе – 100 г;

  • сода – щіпка;

  • кефір домашній – 150 мл;

  • масло вершкове – 20 г;

  • сухарі мелені панірувальні – 1 ст. ложка;

  • яблука червоні – 3 шт.
  • Як приготувати маннік на кефірі?


    Приготування
    Манну крупу викладаємо в кефір і залишаємо приблизно на годину. Яйця збиваємо і поступово всипаємо цукор. Потім цю суміш вводимо до набряклої манки і акуратно вливаємо розтоплений теплий маргарин. Лимон подрібнюємо за допомогою тертці, а потім додаємо до основної маси і перемішуємо. Кидаємо промитий і розмочений родзинки, борошно і харчову соду. Яблука промиваємо, розрізаємо навпіл, виймаємо кісточки, шаткуємо тонкими часточками, кидаємо в тісто і перемішуємо. Форму добре промасливаем, посипаємо паніровкою і виливаємо тісто. Відправляємо манник в духовку і залишаємо на 45 хвилин.