Здорово, коли серед домашніх заготовок є кілька баночок ароматного варення. Їм можна просто так ласувати з чаєм, а можна і зробити пиріг. Як приготувати пиріг з варенням в духовці, читайте нижче.
Як спекти пиріг з варенням в духовці?
Інгредієнти: просеянная борошно 550 г; яйця курячі великі – 2 шт.; розпушувач – 10 г; ванілін – щіпка; пісок цукровий – 180 г; маргарин для випічки – 190 г; густе варення – 1 склянку. Приготування Розтоплюємо Маргарин. Потім масу охолоджуємо. Духовку ставимо прогріватися. У мисочку всипаємо цукор, вливаємо розтоплений маргарин, вбиваємо яйця, кладемо ванілін і добре все розмішуємо. Розпушувач всипаємо муку і частинами вводимо в отриману раніше масу. Формуємо тісто і ділимо на 2 частини – одну трохи більше, другу відповідно поменше. Меншу частину відправляємо на годинку в морозилку. Другу частину рівномірно розподіляємо по листу, поверх наносимо шар варення і акуратно розрівнюємо його. Потім дістаємо другу частину з морозилки і зверху на варення подрібнюємо його за допомогою терки. Ставимо в помірно прогріту духовку на 25 хвилин.
Пиріг на кефірі з варенням в духовці
Інгредієнти: кефір – 250 мл; курячі яйця – 2 шт.; варення будь – 350 г; борошно вищого сорту – 400 г; пісок цукровий – 130 г; сода – 5 р. Приготування У варення кладемо соду і добре розмішуємо і даємо постояти хвилинки 3. Потім вливаємо кефір, вбиваємо яйця, змішані з цукром, і всипаємо борошно. Добре все розмішуємо – вийде рідкувате тісто. Відправляємо його в форму і в помірно нагрітій духовці випікаємо близько години.
Рецепт пирога з малиновим варенням в духовці
Інгредієнти: борошно вищого сорту – 550 г; маргарин або масло – 180 г; розпушувач – 10 г; цукровий пісок – 180 г; яйця курячі – 2 шт.; малинове варення - 350 р. Приготування У розтоплене масло додаємо цукровий пісок і вбиваємо яйця. Добре це збиваємо. Потім додаємо попередньо просіяне борошно і розпушувач. Приблизно 1/3 готового тіста загорнути плівкою і на годинку кладемо в морозилку. Решта ж тісто також прикриваємо щоб уникнути підсихання і на півгодинки кладемо в холодильник. Деко промазуємо маслом, розподіляємо по ньому тісто і змащуємо його шаром малинового варення. Потім беремо підморожене тісто і трьом його на варення. Випікаємо до рум'яного верху при помірній температурі.
Приготування пирога з варенням в духовці
Інгредієнти: просеянная борошно – 650 г; жовтки – 3 шт.; масло або маргарин – 200 г; цукор – 130 г; сіль – щіпка; харчова сода – 5 г; варення густе сливове – 500 мл Приготування Жовтки збиваємо, поступово всипаючи цукор. Процес продовжуємо до побіління маси. Додаємо туди розтоплений маргарин, гашену соду, сіль і розмішуємо. Потроху вводимо борошно, розмішуємо. Приблизно 1/4 частину готового тіста кладемо в морозилку. Залишився ділимо навпіл. Форму змащуємо маслом або іншим жиром і притрушиваем борошном. Викладаємо половину тіста, формуючи бортики. Другу половину розкачуємо пластом. На перший шар наносимо половину варення. Накриваємо розкатаним тістом, знову формуємо бортики. Поміщаємо залишок варення. І закриваємо його зверху тістом з морозилки, натертим на тертці. Хвилин через 40 такий пиріжок буде готовий.
Простий пиріг з варенням в духовці
Інгредієнти: просеянная борошно – 300 г; цукровий пісок – 130 г; курячі яйця – 3 шт.; розпушувач – 1 ч. ложка; натуральне масло – 100 г; коров'яче молоко – 90 мл; будь-яке густе варення. Приготування В охолоджене розтоплене масло всипаємо цукор і добре все це збиваємо. Вбиваємо яйця по одному і збиваємо. Не припиняючи даного процесу всипаємо борошно, додаємо розпушувач і вливаємо молоко. У змащену форму наливаємо тісто і випікаємо пиріг до готовності. А потім готовий виріб ділимо на 2 або 3 коржа і рясно змащуємо варенням.