Якщо ви хочете здивувати своїх близьких смачною і одночасно простий випічкою, то пропонуємо вам зробити пиріг з яблучним варенням . Таке ароматне і пишне ласощі нікого не залишить байдужим.
Рецепт пирога з яблучним варенням
Інгредієнти: борошно – 490 г; цукор великий – 3 ст. ложки; ванілін; швидкодіючі дріжджі -1 пакетик; молоко коров'яче – 230 мл; яйце – 1 шт.; жовток; масло «Сільське». Приготування Борошно з'єднуємо з звичайним цукром і кидаємо трохи ванільного. Після цього висипаємо сухі дріжджі і вливаємо склянку теплого молока. Далі розбиваємо яйце і кладемо трохи розтопленого вершкового масла. Замішуємо досить щільне тісто і відправляємо його підніматися в тепле місце. Тепер викладаємо половину тіста у форму, промазуємо рясно яблучним варенням і накриваємо залишилися тестом. Змащуємо поверхню збитим жовтком і відправляємо дріжджовий пиріг з яблучним варенням в духовку на 35 хвилин.
Пиріг з яблучним варенням в мультиварці
Інгредієнти: борошно – 3 ст.; розпушувач – 05 пакетика; варення яблучне; масло вершкове – 15 г; маргарин – 245 г; сіль. Приготування Борошно просіваємо через дрібне сито, поступово всипаючи розпушувач і сіль. Маргарин заздалегідь прибираємо в морозилку, а потім роздруковуємо і натираємо на крупній терочке. Додаємо до нього суху борошняну суміш і перетираємо все в однорідну крихту. Форму мультиварки промазуємо маслом, викладаємо велику частину тіста і злегка приминаем пальцями, формуючи невисокі бортики. Далі розподіляємо товстим шаром яблучне варення і посипаємо зверху рештою тестом. Тепер закриваємо кришкою, вибираємо програму «Випічка» і виставляємо таймер на 65 хвилин. Після звукового сигналу пиріг відразу не виймаємо, а трохи охолоджуємо.
Пиріг з листкового тіста з яблучним варенням
Інгредієнти: тісто листкове – 490 г; яблучне варення – 95 г; крохмаль картопляний – 1 ч. ложки; сироп м'ятний – 1 ст. ложка; пудра цукрова . Приготування Щоб спекти смачний пиріг з яблучним варенням на швидку руку, заздалегідь виймаємо з холодильника листкове тісто. Далі звільняємо його з упаковки, викладаємо на присипаний борошном стіл і розкочуємо качалкою. Яблучне варення змішуємо з картопляним крохмалем і фруктову масу викладаємо на одну сторону тіста. На другій половині робимо ножем надрізи і накриваємо варення, щільно защипывая краю і проминая їх вилочкою, для гарного і рівного візерунка. Духова шафа запалюємо, прогріваємо до температури 180 градусів, викладаємо пиріг на деко і випікаємо 20 хвилин. За 5 хвилин до готовності, виймаємо ласощі і промазуємо зверху солодким м'ятним сиропом. Перед подачею до столу посипаємо випічку цукровою пудрою.
Пісочний пиріг з яблучним варенням
Інгредієнти: борошно – 645 г; маргарин – 1 пачка; яйце відбірне – 2 шт.; ванілін – 2 щіпки; пекарський порошок; цукор – 215 г; яблучне густе варення – 1 ст. Приготування Маргарин розтоплюємо в мікрохвильовці, охолоджуємо, додаємо цукор, розбиваємо сирі яйця і додаємо ванілін для аромату. Гарненько перемішуємо вміст і поступово додаємо борошно і пекарський порошок. Замішуємо гладке тісто, ділимо його на частини і одну половину прибираємо, загорнувши в плівку, в морозильну камеру. Залишок тіста розкочуємо качалкою в пласт і викладаємо на лист, присипаний борошном. Зверху промазуємо поверхню яблучним варенням і на крупній тертці натираємо заморожене тісто. Розрівнюємо цей шар, відправляємо пиріг в духовку і випікаємо при 180 градусах 25 хвилин.