Приготувати домашні рум'яні пиріжки може практично будь-яка господиня. Але як же спекти по-справжньому смачні пиріжки з дріжджового тіста в духовці? Пропонуємо вам кілька перевірених рецептів, які допоможуть вам у цьому!
Самі смачні і швидкі дріжджові пиріжки в духовці
Інгредієнти: молоко – 05 л; цукор – 95 г; дріжджі свіжі – 15 г; сухий родзинки – 300 г; масло вершкове – 115 г; борошно вищого сорту – 1 кг; яйце для змащування. Приготування Сухий родзинки перебираємо, замочуємо в теплій воді, а через 5 хвилин, проціджуємо і залишаємо обсихати на рушник. Підігріваємо Молоко, викладаємо в нього дріжджі, перемішуємо до повного розчинення і всипаємо цукор. Потім вливаємо розтоплене масло, додаємо борошно і замішуємо смачне дріжджове тісто для пиріжків. Викладаємо в каструлю і відправляємо на 30 хвилин в будь тепле місце. Далі гарненько обминаємо його, поділяємо на шматочки і розгортаємо в коржики. У центр кожної викладаємо трохи розпарених родзинок, формуємо акуратно пиріжок і чинимо так з усім тестом. Розподіляємо їх на деку, промазанном маслом, залишаємо на 20 хвилин, а потім покриваємо збитим яйцем і випікаємо 30 хвилин в розігрітій духовці.
Смачні дріжджові пиріжки в духовці з м'ясом
Інгредієнти: Для тіста:
маргарин – 65 г; цукор великий – 35 г; яйце – 2 шт.; сіль харчова – 10 г; борошно – 690 м; свіжі дріжджі – 30 г; вода – 175 мл. Для начинки:
фарш – 590 г; цибулина – 1 шт.; спеції для м'яса; масло рослинне – 2 ст. ложки. Приготування Для приготування опари, наливаємо в каструлю воду і підігріваємо до теплого стану. Потім кришимо туди свіжі дріжджі і перемішуємо. Додаємо трохи борошна, затягуємо посуд плівкою і відправляємо на 2 години в будь тепле місце.
Тим часом розбиваємо в миску яйця, збиваємо їх і поступово всипаємо цукор. Додаємо розм'якшене олію, кидаємо дрібну сіль і всипаємо невеликими порціями
борошно. Потім обережно виливаємо піднялася опару і руками замішуємо м'яке тісто. Перекладаємо його у велику каструлю, накриваємо вологим рушником і ставимо ще на 2 години в тепло. Через кожну годину обов'язково обминаємо його. Для приготування начинки цибулю обробляємо, дрібненько шаткуємо й підрум'янюємо на маслечко. Потім викладаємо м'ясний фарш, підсолюємо, перемішуємо і обсмажуємо його до готовності. Дріжджове тісто розділяємо на 20 шматочків, розминаємо їх, кладемо в середину кожної заготовки начинку і формуємо довгасті пиріжки. Потім викладаємо їх на деко, промазуємо яйцем і випікаємо 25 хвилин.