Пироги з дріжджового тіста можна готувати з абсолютно будь-якою начинкою, головне, щоб вона відповідала вашому смаку і, звичайно ж, була смачною. Нижче ми розповімо докладно про всіляких наповнення для подібної домашньої випічки.
Солодка начинка для пирога з дріжджового тіста
Найпростіша солодка начинка - це наповнення з фруктів і ягід, як заморожених, так і свіжих. Цукор при цьому додають виключно за смаком. При використанні соковитих ягід їх необхідно трохи приправити крохмалем, щоб запобігти витіканню соку при випіканні виробів.
Можна також використовувати в якості солодкого наповнення для пирога або невеликих пиріжків густе варення, повидло або його суміш зі свіжими ягодами або фруктами.
Дуже смачні пироги з сирною солодкою начинкою. Часто до сиру, поряд з цукровим піском додають розпарені родзинки або будь-які інші сухофрукти і горіхи.
Як правило, великі солодкі пироги, на відміну від виробів з несолодкої начинкою роблять відкритими, прикриваючи поверхню «сіточкою» або «косами» з тіста.
Начинки для несолодких пирогів з дріжджового тіста
Асортимент несолодких начинок для пирогів набагато ширше і різноманітніше. Тут відкриваються прекрасні можливості для кулінарних експериментів, адже навіть начинку з одним і тим же основним складовим компонентом можна урізноманітнити додаванням спецій або іншого продукту, кожного разу змінюючи смак і надаючи йому нових відтінків. Найчастіше несолодкі пироги готують закритими, щоб зберегти соковитість випічки.
Розглянемо деякі варіанти несолодкої начинки для закритих несолодких пирогів з дріжджового тіста.
Смачна м'ясна начинка для пирога з дріжджового тіста
Інгредієнти: м'якоть яловичини – 620 г; печериці – 320 г; половина кореня селери; один невеликий корінь петрушки; одна невелика морква; чотири репчатых цибулини середнього розміру; за кілька горошин чорного і запашного перцю; два стебла селери; половина чайної ложки орегано; сіль – за смаком; щіпка цукрового піску; три курячих яйця; свежесмолотая суміш п'яти перців; хмелі-сунелі; свіжа зелень; рослинна рафінована олія. Приготування Для початку нам необхідно довести до готовності яловичину. Для цього промиваємо м'ясо, кладемо в каструлю, заливаємо водою і ставимо на вогонь. Після закипання знімаємо піну, додаємо вимитий корінь петрушки і селери, моркву, одну цибулину разом з лушпинням, попередньо промивши її, а також кидаємо стеблової селера, бульйон за смаком солимо і приправляємо горошинками чорного і запашного перцю.
Поки вариться яловичина, відварюємо яйця круто, а потім охолоджуємо в крижаній воді, очищаємо і нарізаємо кубиками.
Ріпчасті цибулини чистимо, шаткуємо кубиками або півкільцями і пасеруємо до приємної рум'яного кольору на рослинній маслечко, приправивши дрібкою цукрового піску для карамелізації. Обсмажуємо також печериці до готовності, попередньо промивши їх і нарізавши довільно. Разом з тим дрібно рубаємо на вибір будь-яку свіжу зелень.
По готовності м'яса пропускаємо його через м'ясорубку разом з відвареною морквою, селерою і коренем петрушки. Після цього обсмажуємо м'ясну масу трохи на сковороді, додаємо туди ж підготовлену свіжу зелень і вливаємо приблизно половину склянки бульйону від варіння яловичини. Після цього змішуємо м'ясну складову з грибами, яйцями і цибулевої піджаркою, заправляємо за смаком сіллю, свежесмолотой сумішшю перців, хмелі-сунелі і перемішуємо.
Проста рибна начинка для пирога з дріжджового тіста
Інгредієнти: філе горбуші – 950 г; дві-три репчатых цибулини; половина пачки вершкового масла; мелений чорний перець – за смаком; сіль – за смаком. Приготування Дуже проста, але неймовірно смачна рибна начинка для пирога виходить з філе горбуші. Досить нарізати рибний продукт невеликими скибочками. А ріпчасту цибулю очистити, нашаткувати півкільцями і спасерувати на невеликій кількості вершкового масла. Наповнюючи дріжджовий пиріг, укладаємо шматочки горбуші, приправлені сіллю і перчиком, викладаємо цибулю і шматочки вершкового масла по всьому периметру.