Надлишки торішнього варення можна результативно використовувати для приготування солодких пирогів. Густі заготовки стануть ідеальним наповненням для відкритих виробів з пісочного і дріжджового тіста, а більш рідкі підійдуть в якості основи для швидких пирогів і кексів. Вас неодмінно порадує смак такої домашньої випічки, зробленої з урахуванням нижче наведених рекомендацій.
Простий пісочний відкритий пиріг з варенням - бабусин рецепт
Інгредієнти: пшеничне борошно - 35 склянки; два середніх курячих яйця; стакан цукрового піску; стандартний пакетик розпушувача; пачка вершкового маргарину; щіпка солі; стакан густого варення . Приготування За деякий час до передбачуваного приготування пирога дістанемо вершковий маргарин з холодильника і помістимо в тепле місце для розм'якшення. Після цього з'єднуємо м'який продукт з цукровим піском і гарненько розтираємо до максимальної однорідності. В окремій ємності за допомогою міксера або віночка перетворюємо яйця в пишну масу, додавши при цьому невелику щіпку солі. Тепер з'єднуємо солодкий маргарин з яєчною сумішшю і розмішуємо до однорідності. Потім додаємо розпушувач, туди ж борошно просіваємо і виробляємо заміс. Вимішуємо не довго, досить тільки домогтися однорідності і гладкості тесту. Його текстура повинна бути дуже м'яким і трохи липким. Одну третину від отриманого кома поміщаємо в пакет і розташовуємо в морозильній камері на півгодини, а масу, що залишилася використовуємо для формування основи пирога, розподіливши її по дну промасленим форми для випічки і оформивши невеликі бортики. Ставимо форму з заготівлею в холодильне відділення.
За півгодини розподіляємо у формі тесту густе варення, а потім натираємо на тертці трохи подмерзшее тісто з морозилки, рівномірно розподіляючи стружку з варення. Якщо варення занадто солодке можна змішати його з замороженими ягодами, що значно пом'якшить смак.
Тепер переходимо до заключного етапу приготування пирога. Нам необхідно довести його до готовності в духовці. Для цього заздалегідь прогреем її до 185 градусів, а після оформлення розмістимо в ній виріб у формі на середній полиці. Витримаємо при даних температурних умовах протягом сорока хвилин.
Солодкий пиріг «Трухлявий пень» з варенням - рецепт
Інгредієнти: склянка пшеничного борошна; половина склянки цукрового піску; склянка будь-якого варення; три великих курячих яйця; стандартний пакетик розпушувача; стандартний пакетик ванільного цукру; маленька щіпка солі; масло для змащування форми. Приготування Починаємо приготування пирога з обробки яєць. Для початку відокремлюємо білки від жовтків і перетворюємо їх за допомогою міксера в щільну густу піну, попередньо додавши маленьку щіпку солі. Тепер беремося за жовтки. Змішуємо їх з цукровим піском і ванільним цукром і обробляємо міксером до посветления і пишності. Тепер з'єднуємо жовткову і білкову пишну маси, вводимо варення, акуратно розмішуючи, і всипаємо просіяне борошно і розпушувач. Розмішуємо все ретельно, але дуже дбайливо. Міксер на даному етапі не використовуємо! Тісто для пирога з варенням за цим рецептом виходить трохи густіше, ніж на оладки або як густа сметана.
Промазуємо дно і стінки ємності, підходить для випікання пирога, маслом і викладаємо в неї
приготоване тісто. Тепер відмітна особливість цього пирога. Ставимо його в холодну духовку, закриваємо дверцята і тільки після цього налаштовуємо пристрій на температурний режим 185 градусів і включаємо його. Час перебування виробу в духовій шафі залежить від його можливостей, але як мінімум для цього знадобиться сорок хвилин від його повного нагріву. До цього моменту дверцята духовки не відкриваємо.
Тепер даємо волю уяві і просочуємо готовий остиглий і розрізаний бісквіт варенням або будь-яким іншим кремом. Також можна наповнити десерт шматочками свіжих фруктів, сухофруктів або горіхів, додавши їх до просочення, а також покрити виріб глазур'ю .