Вернуться назад Распечатать

Рецепт пирога з варенням

Рецепт пирога з варенням
Надлишки торішнього варення можна результативно використовувати для приготування солодких пирогів. Густі заготовки стануть ідеальним наповненням для відкритих виробів з пісочного і дріжджового тіста, а більш рідкі підійдуть в якості основи для швидких пирогів і кексів. Вас неодмінно порадує смак такої домашньої випічки, зробленої з урахуванням нижче наведених рекомендацій.

Простий пісочний відкритий пиріг з варенням - бабусин рецепт


Інгредієнти:

  • пшеничне борошно - 35 склянки;

  • два середніх курячих яйця;

  • стакан цукрового піску;

  • стандартний пакетик розпушувача;

  • пачка вершкового маргарину;

  • щіпка солі;

  • стакан густого варення .


  • Приготування
    За деякий час до передбачуваного приготування пирога дістанемо вершковий маргарин з холодильника і помістимо в тепле місце для розм'якшення. Після цього з'єднуємо м'який продукт з цукровим піском і гарненько розтираємо до максимальної однорідності. В окремій ємності за допомогою міксера або віночка перетворюємо яйця в пишну масу, додавши при цьому невелику щіпку солі. Тепер з'єднуємо солодкий маргарин з яєчною сумішшю і розмішуємо до однорідності. Потім додаємо розпушувач, туди ж борошно просіваємо і виробляємо заміс. Вимішуємо не довго, досить тільки домогтися однорідності і гладкості тесту. Його текстура повинна бути дуже м'яким і трохи липким. Одну третину від отриманого кома поміщаємо в пакет і розташовуємо в морозильній камері на півгодини, а масу, що залишилася використовуємо для формування основи пирога, розподіливши її по дну промасленим форми для випічки і оформивши невеликі бортики. Ставимо форму з заготівлею в холодильне відділення.
    За півгодини розподіляємо у формі тесту густе варення, а потім натираємо на тертці трохи подмерзшее тісто з морозилки, рівномірно розподіляючи стружку з варення. Якщо варення занадто солодке можна змішати його з замороженими ягодами, що значно пом'якшить смак.
    Тепер переходимо до заключного етапу приготування пирога. Нам необхідно довести його до готовності в духовці. Для цього заздалегідь прогреем її до 185 градусів, а після оформлення розмістимо в ній виріб у формі на середній полиці. Витримаємо при даних температурних умовах протягом сорока хвилин.

    Солодкий пиріг «Трухлявий пень» з варенням - рецепт


    Інгредієнти:

  • склянка пшеничного борошна;

  • половина склянки цукрового піску;

  • склянка будь-якого варення;

  • три великих курячих яйця;

  • стандартний пакетик розпушувача;

  • стандартний пакетик ванільного цукру;

  • маленька щіпка солі;

  • масло для змащування форми.


  • Приготування
    Починаємо приготування пирога з обробки яєць. Для початку відокремлюємо білки від жовтків і перетворюємо їх за допомогою міксера в щільну густу піну, попередньо додавши маленьку щіпку солі. Тепер беремося за жовтки. Змішуємо їх з цукровим піском і ванільним цукром і обробляємо міксером до посветления і пишності. Тепер з'єднуємо жовткову і білкову пишну маси, вводимо варення, акуратно розмішуючи, і всипаємо просіяне борошно і розпушувач. Розмішуємо все ретельно, але дуже дбайливо. Міксер на даному етапі не використовуємо! Тісто для пирога з варенням за цим рецептом виходить трохи густіше, ніж на оладки або як густа сметана.
    Промазуємо дно і стінки ємності, підходить для випікання пирога, маслом і викладаємо в неї
    Рецепт пирога з варенням
    приготоване тісто. Тепер відмітна особливість цього пирога. Ставимо його в холодну духовку, закриваємо дверцята і тільки після цього налаштовуємо пристрій на температурний режим 185 градусів і включаємо його. Час перебування виробу в духовій шафі залежить від його можливостей, але як мінімум для цього знадобиться сорок хвилин від його повного нагріву. До цього моменту дверцята духовки не відкриваємо.
    Тепер даємо волю уяві і просочуємо готовий остиглий і розрізаний бісквіт варенням або будь-яким іншим кремом. Також можна наповнити десерт шматочками свіжих фруктів, сухофруктів або горіхів, додавши їх до просочення, а також покрити виріб глазур'ю .