Варенням можна ласувати просто так, а ще можна додавати його в випічку. Як спекти пісочний пиріг з варенням, читайте нижче.
Як спекти тертий пиріг з варенням?
Інгредієнти: натуральне масло або маргарин – 190 г; борошно просеянная – 500 г; густе варення – 300 г; курячі яйця – 3 шт.; цукровий пісок – 170 г; сода – 5 г; оцет; сіль. Приготування Розбиваємо яйця, підсипаємо до них цукровий пісок і добре збиваємо. Додаємо мягенькое вершкове масло, гашену оцтом соду і щіпку солі. Додаємо просіяне борошно і формуємо тісто. Ділимо його навпіл. Одну частину на півгодинки прибираємо в морозильну камеру. Другу частину розподіляємо по формі і наносимо поверх шар густого варення. Злегка підморожене тісто тремо на тертці на варення. В нагрітій духовці випікаємо пиріг близько 40 хвилин.
Як спекти пиріг з варенням в духовці?
Інгредієнти: варення будь – 250 г; яйця великого розміру – 2 шт.; розпушувач для тіста – 1 ч. ложка; харчова сода – 5 г; борошно просеянная – 2 склянки. Приготування У варення додаємо соду, енергійно перемішуємо. Маса збільшиться в об'ємі. Залишаємо так на годину. Після цього маса стане більш рихлою і зменшиться в обсязі. Вбиваємо в неї яйця і додаємо борошно і розпушувач. За бажанням зверху пиріг можна притрусити меленою корицею або маком. Випікаємо близько півгодини при 180 градусах.
Як спекти відкритий пиріг з варенням?
Інгредієнти: просеянная борошно 550 г; жовтки яєць – 4 шт.; цукровий пісок – 80 г; молоко топлене – 230 мл; сіль – щіпка; родзинки – 70 г; натуральне масло або маргарин – 170 г; варення – 500 г; дріжджі сухі – 5 г; ванілін; яйце – 1 шт. Приготування Просіваємо половину борошна, всипаємо в неї сухі дріжджі, вливаємо тепле молоко (половину) з 1/3 цукру. Перемішуємо, накриваємо миску з опарою вологою чистою тканиною і залишаємо опару в теплі підходити. Розтоплюємо вершкове масло, додаємо жовтки з рештою цукром, додаємо ванілін, сіль, вливаємо решту молока і всипаємо борошно. Перемішуємо, вливаємо підійшла опару і ретельно розмішуємо всі разом. Родзинки промиваємо, обсушуємо,

обкачуємо в борошні і вмішуємо в тісто. Також як і опару, накриваємо тісто вологою тканиною і ставимо в тепло на годину. Після підйому тісто злегка обминаємо і ставимо в тепло ще на 30 хвилин. З готового тіста відщипуємо приблизно 1/3 частина – це тісто піде на прикрасу. Основну частину розкачуємо пластом і поміщаємо в теплий лист, промазанный маслом. Змащуємо зверху варенням. Тісто, яке ми залишили для прикраси, також розкачуємо, відрізаємо кілька смужок довжиною дорівнює довжині пирога і шириною близько 3 см по краях робимо надрізи і викладаємо сіточкою на пиріг. Залишаємо на 40 хвилин, потім змащуємо верх збитим яйцем і відправляємо на півгодинки в помірно нагріту духовку.