Солодка шоколадна ковбаска - рецепт знайомий багатьом. Таке ласощі готують з додаванням печива, горіхів, згущеного молока або зацукрованих фруктів. У міру солодкий, перевірений часом рецепт - гарне доповнення до чашки кави, чаю або стаканчику компоту. Як зробити відому шоколадну ковбаску, ми розповімо в цій статті.
Рецепт приготування італійської шоколадної ковбаски «Salame di cioccolato»
Інгредієнти: цукор - 250 г; мигдаль - 1 ст.; вершкове масло - 300 г; печінка пісочне - 500 г; яйце - 1 шт.; какао - 3 ст. ложки; цукрова пудра - 4 ст. ложки. Приготування Печиво подрібнюємо на невеликі шматочки (але не в крихту), горіхи злегка перемелюємо в блендері змішуємо з печивом. На водяній бані розтоплюємо вершкове масло, додаємо в нього цукрову пудру, какао-порошок і збите сире яйце - тримаємо суміш на невеликому вогні 3-5 хвилин і наш зв'язує крем для ковбаски готовий, залишилося лише вмішати в нього суміш печива і горіхів.
Тепер переходимо до формування ковбаски: коли маса охолоне, викладаємо її на шматок плівки і мокрими руками скачуємо в ковбаску, обертаємо плівкою і відправляємо в холодильник на 3 години.
Рецепт шоколадної ковбаски зі згущеним молоком
Інгредієнти: печиво - 100 г; молоко згущене - 60 г; арахіс смажений - 30 г; вершкове масло - 50 г; шоколад - 200 г; цукрова пудра - 1 ст. ложка. Приготування Скибочки шоколаду розтоплюємо на водяній бані. Печиво подрібнюємо в крихту і змішуємо з м'яким вершковим маслом. В масляну масу додаємо цілий, очищений, смажений арахіс і топлений шоколад, поступово доливаємо згущене молоко. Коли маса стане однорідною, викладаємо її на лист фольги, скачуємо в ковбаску і залишаємо на пару годин у холодильнику або на 30 хвилин в морозилці. Коли домашня шоколадна ковбаска застигне, її можна обваляти в какао або залишити у фользі, нарізавши невеликими порціями. Шоколадна ковбаска зі згущеним молоком може бути приготована з використанням як звичайного ласощі, так і вареного.
Шоколадна ковбаска з печива на молоці
Інгредієнти: шоколадне печиво - 500 г; топлений шоколад або «Нутелла» - 200 г; молоко - 1/2 ст.; ванілін - на кінчику ножа; горіхи - 50 г; мармелад - 50 р. Приготування Шоколадне печиво подрібнюємо в крихту разом з будь-якими горіхами. Заправляємо крихту «Нутеллою» і додаємо молоко до отримання пастоподібної консистенції. Шоколадну масу присмачую невеликою кількістю ваніліну або ванільного екстракту і додаємо мармелад. Формуємо шоколадну ковбаску, обертаємо її плівкою і залишаємо в холодильнику на 2 години.
Приготування шоколадної ковбаски з білого шоколаду
Інгредієнти: білий шоколад - 200 г; цукор-пісок - 100 г; масло вершкове - 40 г; печиво - 100 г; фісташки - 50 г; цукати - 50 г; вишня коктейльна - 30 р. Приготування
Шоколад розтоплюємо на водяній бані, додаємо цукор і шматочок вершкового масла. У блендері печиво подрібнюємо і додаємо його до топленому шоколаду. Готову основу нашої ковбаски змішуємо з несолоними фісташками, цукатами і шматочками коктейльної вишні.
Також ви можете дати волю фантазії і розділити масу на 2 частини: одну змішати з білим шоколадом і горіхами, а другу з чорним шоколадом і цукатами. Обидві частини слід розкачати в аркуш (присипавши цукровою пудрою), а потім з'єднати два листи поклавши їх один на одного і скачати в ковбаску за типом рулету. Такий оригінальний десерт слід остудити в морозилці 30-40 хвилин, а потім подавати, присипавши цукровою пудрою. Приємного апетиту!