Якщо ви любите сир і вироби на його основі, а сирники і запіканки вже порядком набридли, то сирне печиво «Гусячі лапки» точно вам сподобається. Навіть діти, яких часом буває так важко змусити з'їсти сир, із задоволенням їдять дане ласощі. Цим рецептом вже досить багато років. Спробувавши «гусячі лапки» з сиру, ви самі відчуєте смак дитинства і, можливо, згадайте, що вже колись їли ці печенюшки.
Пропонуємо вам побалувати свою сім'ю і влаштувати чаювання з смачним печивом. А ми вам підкажемо, як приготувати «Гусячі лапки».
Печиво «Гусячі лапки» - рецепт
Інгредієнти: сир - 250 г; яйця - 1 шт.; розпушувач для тіста - 1 ч. ложка; борошно - 400 г; цукор - 6 ст. ложок; ванільний цукор - 1 пакетик; вершкове масло - 130 р. Приготування Вершкове масло розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Відставляємо, щоб воно трохи охололо. Сир перетираємо через сито і додаємо яйця або ж збиваємо в блендері, кладемо 1 столову ложку цукру. Решту цукру піде на присипку. Тепер додаємо розпушувач, змішаний з невеликою кількістю борошна, ванільний цукор і добре вимішуємо. Тепер потихеньку додаємо борошно, продовжуючи вимішувати. У вас повинно вийти однорідне еластичне тісто, не липнущее до рук.
Розкачуємо тісто в пласт товщиною приблизно 3-4 мм. Склянкою потрібного діаметра вирізаємо кружечки. У тарілку насипаємо цукор, опускаємо в нього кожен кружечок однією стороною і звертаємо навпіл. Цукор повинен опинитися всередині. Ще раз вмочаємо одну сторону цукор і знову звертаємо цукром всередину. У вас вийшли трикутнички - лапки. Тепер кожну лапку придавлюємо виделкою. Зверху ще трохи притрушиваем цукром. Деко застеляємо пергаментним папером, викладаємо «лапки». Сильно близько укладати не потрібно, щоб печиво в процесі випічки не слиплось, так як воно збільшиться в розмірі. Випікаємо приблизно 20-25 хвилин, до того моменту, поки десерт не придбає золотавий колір. Все готово! Але попереджаємо, що випічка «Гусячі лапки» розлітається дуже швидко, тому, можливо, краще відразу приготувати подвійну порцію.
Даний рецепт «Гусячих лапок» можна трохи підкоригувати. Наприклад, зробити це печиво ще і з начинкою. Дуже смачним воно виходить з вишнею. Для цього ми видаляємо з вишеньок кісточки і викладаємо по одній штучці на кожен кружечок, а потім вже макаємо в цукор і готуємо далі за рецептом. В якості начинки можна використовувати будь-які ягоди, фрукти, а можна і варення. Це вже як вам більше подобається.
Пісочне печиво «Гусячі лапки»
Крім класичного рецепту приготування «Гусячих лапок» ми вам розповімо ще один цікавий варіант.
Інгредієнти: маргарин - 200 г; майонез - 200 г; борошно - 25 склянки; яйця - 2 шт.; сода - 1 ч. ложка; цукор - 1 стакан. Приготування Яйця збиваємо з цукром, туди ж на крупній тертці трьом маргарин, додаємо майонез, гасимо оцтом чайну ложку соди, добре вимішуємо. Тепер поступово вводимо борошно, замішуючи еластичне тісто. Кількість борошна може змінюватися в залежності від якості самої борошна і від величини яєць, тому просто контролюйте, щоб тісто не вийшло сильно тугим. Приступаємо до найцікавішого: тісто шматочками кладемо в м'ясорубку, проворачиваем його, коли необхідна порція вийшла, акуратно зрізаємо ножем і викладаємо на деко. Випікаємо при 180 градусах приблизно 20 хвилин. Готове печиво можете притрусити цукровою пудрою. Приємного чаювання!