Шоколадне печиво - це завжди справжнє свято, яке можна з'їсти! Не треба рахувати калорії, замислюватися про свою фігуру, треба просто напросто насолоджуватися неймовірним смаком продукту. Існує безліч рецептів приготування цих ласощів - від самого простого шоколадного печива без випічки до шалено хитромудрих! Так давайте ж розглянемо деякі з них і переконаємося в неповторному, чудовому смаку цього ласощі!
Шоколадне печиво пісочне
Інгредієнти: темний шоколад - 100 г; вершкове масло - 150 г; борошно - 250 г; цукрова пудра - 50 г; цукор. Приготування Рецепт приготування шоколадного печива пісочного досить проста і не відніме у вас багато часу. Беремо шоколад ламаємо на шматочки, розтоплюємо на водяній бані і залишаємо остигати. Цим часом розтираємо масло з цукровою пудрою і акуратно вливаємо шоколад. Поступово додаємо борошно і замішуємо однорідне тісто. Потім формуємо ковбаску, загортаємо у плівку і кладемо на 30 хвилин у холодильник. Заздалегідь включаємо на 180°С духовку, застеляємо деко папером, дістаємо тісто і нарізаємо кружечками завтовшки приблизно 1 см Викладаємо печиво на деко і ставимо на 15 хвилин у духовку. Готове пісочне печиво посипаємо цукровою пудрою і подаємо до гарячого чаю!
Шоколадне печиво з горіхами - рецепт
Інгредієнти: какао - 1 ст. ложки; яйце - 2 шт.; шоколад - 100 г; цукрова пудра - 150 г; вершкове масло - 100 г; розпушувач - 1 ч. ложка; ванілін - 1 ст. ложка; борошно - 2 ст. ложки; горіхи (фундук) - за смаком; рослинна олія; сіль - за смаком. Приготування Як зробити шоколадне печиво з горіхами? Для цього беремо вершкове масло, шоколад розтоплюємо на водяній бані, додаємо цукрову пудру, какао, яйця і сіль. Все добре перемішуємо і кладемо розпушувач, ванілін, порубані горіхи і борошно. Розкладаємо На деко пергаментний папір, змащуємо рослинним маслом, а потім виливаємо рівномірним шаром замішане тісто. Відправляємо деко в розігріту до 180° духовку і випікаємо печиво 20 хвилин. Потім дістаємо і розрізаємо готовий пласт на невеликі квадратики. Чудово смачне і розсипчасте шоколадно-горіхове печиво готово!
Шоколадно-кавове печиво
Інгредієнти: шоколад для випічки - 100 г; шоколадні чіпси - 300 г; вершкове масло - 100 г; розчинна кава - 1 ст. ложка; цукор - 200 г; яйце - 3 шт.; розпушувач - 05 ч. ложки; борошно - 3 ст.; сіль - за смаком. Приготування Як приготувати шоколадно-кавове печиво? Для цього розтоплюємо шоколад на водяній бані, додаємо до нього каву, чіпси і масло. Все добре перемішуємо, знімаємо з вогню і охолоджуємо. В окремій чаші збиваємо яйця з цукром до утворення пишної піни, а потім вливаємо шоколад. Слідом кладемо розпушувач, борошно і дрібку солі. Деко застеляємо папером для випічки і чайною ложкою викладаємо на нього тісто. Відправляємо в духовку і випікаємо 15 хвилин при температурі 180°С.
Шоколадне печиво з волоським горіхом
Інгредієнти: вершкове масло - 200 г; цукор - 300 г; яйце - 2 шт.; ваніль - 2 ч. ложки; какао - порошок - 150 г; сода - 3 г; сіль - щіпка; гіркий шоколад - 200 г; волоські горіхи - 150 р. Приготування У мисці добре збиваємо розтоплене вершкове масло, яйця, цукор, ваніль до тих пір, поки маса не стане пишною і світлою. Окремо змішуємо какао, борошно, сіль, соду і акуратно додаємо в масляну суміш. Все перемішуємо, вливаємо розтоплений на водяній бані шоколад і всипаємо волоські горіхи. Викладаємо тісто за допомогою чайної ложки на сухе деко і випікаємо в духовці 10 хвилин при температурі 180°С. Приємного вам чаювання!