З якого б тесту ви не вирішили спекти рогалики, технологія їх «скручування» єдина для всіх. Беремо шматочок тесту, який легко поміститься в долоні, і ліпимо з нього колобок. Потім раскативаемв акуратну, круглу і тонкий коржик. Ділимо його на 8 рівних сегментів. У центр кожного сектора викладаємо трохи повидла і скачуємо в трубочку від широкої до вузької частини. Щоб повидло не витекло, перед скручуванням можна трохи загнути краю сегмента. Залишається тільки додати отриманим трубочках класичну форму рогаликів - трохи звести кінці один до одного, щоб вийшов півмісяць. А далі відправляємо печиво в духовку, на який час - залежить вже від тесту. Розсипчасті пісочний, м'які сирні або повітряні дріжджові - рогалики на будь-який смак. Печіть і балуйте своїх домашніх, це дуже просто!
Рогалики без дріжджів з повидлом
Інгредієнти: маргарин - 400 г; борошно - 5 ст.; пиво - 1 ст.; повидло - 4 ст. ложки; яйце - 1 шт.; цукор-3 ст. ложки; сіль - 1 щіпка. Приготування Як приготувати рогалики з повидлом? Заморожений маргарин натираємо на крупній тертці. Додаємо пиво, сіль, 4 склянки (по 250 г) просіяного борошна. Замішуємо тісто. Висипаємо борошно на стіл і остаточно доводимо тісто. Загортаємо його в харчову плівку і кладемо на 2 години в холодильник.
Тонко розкачуємо тісто, викладаємо начинку і крутимо рогалики. Перед тим, як відправити їх у духовку, занурюємо спочатку трохи збите яйце, потім в цукор. Викладаємо на застелений пергаментом деко. Випікаємо 15 хвилин при 200 градусах, поки не підрум'яняться. Тісто по цьому рецепту виходить листковим.
Сирні рогалики з повидлом - рецепт
Інгредієнти: сир - 200 г; масло вершкове - 200 г; сметана - 200 г; борошно - 2 ст.; яйце - 2 шт.; цукор - 100 г; розпушувач - 1 ч. ложка; повидло - 2 ст. ложки; пудра цукрова - для прикраси. Приготування Борошно з розпушувачем і цукром розтираємо з розм'якшеним вершковим маслом і яйцем. Додаємо сметану і сир, вимішуємо тісто. Скручені рогалики викладаємо на застелений пергаментом деко, змащуємо збитим яйцем і відправляємо на 40 хвилин у духовку, розігріту до 180 градусів. Готові рогалики перед подачею посипаємо цукровою пудрою.
Пісочні рогалики з повидлом
Інгредієнти: сметана - 250 г; масло вершкове - 250 г; цукор - 1/4 ст.; борошно - 1 кг; джем - 1/2 ст.; пудра цукрова - 2 ст. ложки. Приготування Борошно просіваємо гіркою, в центрі робимо поглиблення. Виливаємо в нього розтоплене на водяній бані масло, змішане з цукром. Додаємо сметану і замішуємо тісто. Спочатку ложкою, а потім, коли тісто стане густим - руками. Додаємо борошна стільки, скільки візьме» тісто, при цьому воно не повинно бути тугим. Загортаємо його в харчову плівку і кладемо мінімум на півгодини в холодильник.
Після тісто розкачуємо, скручуємо рогалики і викладаємо на змащене олією деко. Випікаємо 40 хвилин при 190 градусах. Ще тепле пісочне печиво рогалики з повидлом рясно посипаємо цукровою пудрою.
Дріжджові рогалики з повидлом
Інгредієнти: дріжджі - 50 г; молоко - 05 склянки; цукор - 1 ч. ложка; маргарин - 300 г; борошно - 25 склянки; повидло - 1 ст.; ванілін - 1 щіпка; пудра цукрова - 05 ст. Приготування У теплому молоці розвести дріжджі з цукром і чайною ложкою борошна.
Залишаємо опару в тепле місце без протягів на 15-20 хвилин. Борошно просіваємо на стіл, викладаємо зверху маргарин і рубін його ножем в крихту. Замішуємо тісто, з'єднуємо його з опарою і знову вимішуємо. Ділимо його на 4 колобка, кожен з яких розгортаємо в корж товщиною 5 мм, А далі «крутимо» рогалики за схемою і викладаємо на сухе деко. Для одержання рум'яної і блискучою скоринки, можна змастити їх жовтком. Випікаємо 20 хвилин при 200 градусах. Готові рогалики викладаємо на блюдо і посипаємо цукровою пудрою. А щоб розподілити їх більш рівномірно, краще робити це через ситечко.