Вернуться назад Распечатать

Як зробити іриски в домашніх умовах?

Як зробити іриски в домашніх умовах?
Якщо ви любите ірис, але ніколи не готували його власноруч, то саме час попрактикуватися у своїх кондитерських здібності, взявши за основу технології, представлені в цьому матеріалі. Нижче ми у всіх деталях розповімо вам про те, як зробити іриски в домашніх умовах і урізноманітнити звичний рецепт.

Іриски в домашніх умовах – рецепт


Інгредієнти:

  • вершкове масло - 115 г;

  • цукровий пісок - 155 г;

  • згущене молоко - 410 мл;

  • цукровий сироп - 155 мл;

  • горіхи пекан - 55 р.


  • Приготування
    Першим пунктом у схемі приготування домашніх ірисок стане варіння так званої «сухої карамелі». Для такого виду карамелі, цукор висипають в сотейник і залишають повністю розтопитися на середньому вогні. Коли кристали повністю розплавляться, почніть по кубику додавати до карамелі масло, а потім влийте згущене молоко і цукровий сироп. Поверніть сотейник назад на плиту і варіть карамель на мінімальному вогні близько півгодини. По закінченні часу перевірте готовність карамельної маси, капнувши трохи карамелі в крижану воду: якщо вона схопилася в кульку, то готово. Всипте до карамелі подрібнені горішки. Далі можна переливати карамельну масу в покритий фольгою і змащений маслом контейнер, а потім залишати повністю застигнути.

    Домашні іриски з молока та цукру


    Інгредієнти:

  • вершкове масло - 95 г;

  • молоко - 185 мл;

  • цукор - 185 г;

  • цукровий сироп - 55 мл;

  • мед - 55 мл


  • Приготування
    Розтопіть масло і всипте до нього цукор. Залийте все цукровим сиропом, а потім додайте мед. Коли сироп буде готовий, почніть поступово вливати молоко. Залиште карамельну масу на вогні 5-7 хвилин, а потім перелийте в змащене деко. М'які іриски зроблені з молока в домашніх умовах можна залишити до повного застигання в морозильній камері.

    Пористі іриски в домашніх умовах


    Інгредієнти:

  • цукровий пісок - 295 г;

  • мед - 115 мл;

  • вода - 115 мл;
  • Як зробити іриски в домашніх умовах?

  • сода - 1 1/2 ч. ложки;

  • сироп - 45 мл


  • Приготування
    У сотейник всипте цукровий пісок і залийте його водою. Коли кристали розчиняться, влийте мед і цукровий сироп. Залиште карамельну масу на середньому вогні до тих пір, поки її температура не досягне 150 градусів. Після, працюючи дуже швидко, просійте до карамелі соду. Маса почне сильно пузиритися і швидко схоплюватися, а тому одразу ж перелийте її в змащену форму і залиште на 3 години або до тих пір, поки ірис остаточно не затвердіє.