Кожному з нас доводилося ласувати хрусткими і солодкими козинаки в дитинстві. В ту пору їх готували з горіхів і насіння, зараз же технологія допускає їх змішування і навіть додавання сухофруктів. Ми все-таки зважилися дотримуватися класики і приготувати традиційні козинаки з волоських горіхів в домашніх умовах самостійно.
Козинаки з волоських горіхів - рецепт
Самими простими вважаються козинаки з волоських горіхів з медом, а все тому, що для них не потрібно варити сироп, необхідну текстуру десерту додасть сам мед, який схоплюється після нетривалого уварювання.
Інгредієнти: мед - 235 мл; волоські горіхи - 440 г; цукрова пудра - 45 р. Приготування Перелийте мед в емальований посуд і додайте над вогнем. Як тільки мед почне закипати і на поверхні утворюється пінна шапка, знімайте його з вогню. Дайте піні зійти і повторюйте кип'ятіння ще двічі. Всипте до киплячого меду цукрову пудру, перемішайте і дайте знову дійти до кипіння в останній раз. Очищені ядра горіхів подрібніть і залийте медовим сиропом. Залиште суміш охолонути, а потім розділіть козинаки з волоських горіхів на порції.
Козинаки з волоських горіхів без меду
Інгредієнти: цукровий пісок - 390 г; волоські горіхи (ядра) - 470 г; лимонний сік - 45 мл Приготування Цукровий пісок пересипте в емальований посуд і залийте водою. Коли кристали розчиняться і цукровий сироп почне закипати, влийте сік лимона. Горіхи подрібніть і змішайте з карамеллю. Залиште суміш на плиті до тих пір, поки вона не почне пускати характерний горіховий аромат. Змочіть обробну дошку і розподіліть на ній горіхи в карамелі рівним шаром. Залиште застигнути, а потім наріжте.
Як приготувати козинаки з волоського горіха?
Інгредієнти: ядра волоських горіхів - 380 г; цукор - 115 г; мелений кардамон - щіпка. Приготування Ядра волоських горіхів наріжте ножем, але не подрібнюйте їх занадто сильно. Щоб горіхи вийшли більш ароматними, підсушіть їх на сковороді близько 2-3 хвилин. У сотейник всипаємо цукор і залишаємо його розплавитися. Всипаємо до цукру мелений кардамон і змішуємо сироп з ядрами горіхів. З допомогою тканинного відрізу формуем горіхово-карамельну масу в ковбаску і залишаємо її застигнути на холоді. Коли козинаки застигнуть, залишиться лише акуратно зняти тканинну оболонку ковбаску і розділити на порції.