Сметанний крем із згущеним молоком готується неймовірно легко і швидко. Він прекрасно просочує сухі бісквітні коржі і завдяки йому торт завжди виходить приголомшливо ніжним і м'яким. Готується він з легкодоступних інгредієнтів, які завжди знайдуться у вашому холодильнику.
Сметанний крем із згущеним молоком для бісквітного торта
Інгредієнти: згущене молоко – 450 мл; сметана 20% – 400 мл; коньяк – 2 ст. ложки; рідкий екстракт ванілі – 1 ч. ложка; концентрований сік лимона – 50 мл Приготування Охолоджену сметану викладаємо в пиалку і збиваємо 5 хвилин міксером до пишного стану. Потім виливаємо згущене молоко, вводимо трохи ванілі і концентрованого лимонного соку. В самому кінці вливаємо коньяк і за допомогою міксера доводимо крем до готовності, збиваючи інгредієнти в повітряну масу. Миску з кремом затягуємо харчовою плівкою і прибираємо на 3 години в холодильник, щоб він загус. Після цього використовуємо його для просочення бісквітних коржів. Якщо в кінці у вас залишилася невелика кількість крему, то перекладаємо його в суху чисту банку, закриваємо кришкою і зберігати в холодильнику близько тижня.
Олійно-сметанний крем із згущеним молоком
Інгредієнти: молоко натуральне згущене – 200 мл; сметана 20% – 200 мл; масло вершкове – 200 г; горіхи очищені волоські – 300 р. Приготування У глибоку миску викладаємо м'яке вершкове масло і вливаємо згущене молоко. Збиваємо вміст блендером до гладкого і однорідного стану. Далі вводимо сметану і знову добре збиваємо. Очищені волоські горіхи злегка обсмажуємо, а потім дрібно рубаємо ножем, висипаємо в крем і перемішуємо вінчиком.
Рецепт сметанного крему зі згущеним молоком
Інгредієнти: молоко варене згущене – 400 мл; сметана – 400 мл. Приготування У глибокий посуд виливаємо охолоджену сметану, викладаємо варену згущенку і гарненько збиваємо міксером до однорідного стану. Готовий крем охолоджуємо, а потім промазуємо коржі і формуємо торт.
Вершково-сметанний крем із згущеним молоком
Інгредієнти: дрібна цукрова пудра – 100 г; сметана нежирна – 450 мл; вершки 33% – 200 мл; загусник вершків – 1 пакетик; згущене молоко – 100 мл Приготування Жирні вершки викладаємо в миску і збиваємо до міцних піків. Окремо вспушиваем сметану з цукровою пудрою і згущувачем. Потім додаємо згущене молоко і додаємо збиті вершки. Ретельно перемішуємо масу і прибираємо готовий крем для застигання на півгодини в холодильник.