Вернуться назад Распечатать

Сметанний крем із згущеним молоком

Сметанний крем із згущеним молоком
Сметанний крем із згущеним молоком готується неймовірно легко і швидко. Він прекрасно просочує сухі бісквітні коржі і завдяки йому торт завжди виходить приголомшливо ніжним і м'яким. Готується він з легкодоступних інгредієнтів, які завжди знайдуться у вашому холодильнику.

Сметанний крем із згущеним молоком для бісквітного торта


Інгредієнти:

  • згущене молоко – 450 мл;

  • сметана 20% – 400 мл;

  • коньяк – 2 ст. ложки;

  • рідкий екстракт ванілі – 1 ч. ложка;

  • концентрований сік лимона – 50 мл


  • Приготування
    Охолоджену сметану викладаємо в пиалку і збиваємо 5 хвилин міксером до пишного стану. Потім виливаємо згущене молоко, вводимо трохи ванілі і концентрованого лимонного соку. В самому кінці вливаємо коньяк і за допомогою міксера доводимо крем до готовності, збиваючи інгредієнти в повітряну масу. Миску з кремом затягуємо харчовою плівкою і прибираємо на 3 години в холодильник, щоб він загус. Після цього використовуємо його для просочення бісквітних коржів. Якщо в кінці у вас залишилася невелика кількість крему, то перекладаємо його в суху чисту банку, закриваємо кришкою і зберігати в холодильнику близько тижня.

    Олійно-сметанний крем із згущеним молоком


    Інгредієнти:

  • молоко натуральне згущене – 200 мл;

  • сметана 20% – 200 мл;

  • масло вершкове – 200 г;

  • горіхи очищені волоські – 300 р.


  • Приготування
    У глибоку миску викладаємо м'яке вершкове масло і вливаємо згущене молоко. Збиваємо вміст блендером до гладкого і однорідного стану. Далі вводимо сметану і знову добре збиваємо. Очищені волоські горіхи злегка обсмажуємо, а потім дрібно рубаємо ножем, висипаємо в крем і перемішуємо вінчиком.

    Рецепт сметанного крему зі згущеним молоком


    Інгредієнти:

  • молоко варене згущене – 400 мл;

  • сметана – 400 мл.


  • Приготування
    У глибокий посуд виливаємо охолоджену сметану, викладаємо варену згущенку і гарненько збиваємо міксером до однорідного стану. Готовий крем охолоджуємо, а потім промазуємо коржі і формуємо торт.

    Вершково-сметанний крем із згущеним молоком


    Інгредієнти:

  • дрібна цукрова пудра – 100 г;
  • Сметанний крем із згущеним молоком

  • сметана нежирна – 450 мл;

  • вершки 33% – 200 мл;

  • загусник вершків – 1 пакетик;

  • згущене молоко – 100 мл


  • Приготування
    Жирні вершки викладаємо в миску і збиваємо до міцних піків. Окремо вспушиваем сметану з цукровою пудрою і згущувачем. Потім додаємо згущене молоко і додаємо збиті вершки. Ретельно перемішуємо масу і прибираємо готовий крем для застигання на півгодини в холодильник.