Якщо ви вирішили побалувати рідних і самостійно приготувати оригінальний смачний десерт, то ця стаття для вас. Нижче вас чекають рецепти торта «Вишня в снігу».
Торт «Вишня в снігу» - рецепт
Інгредієнти: Для тіста:
борошно пшеничне 550 г; сода – 5 г; оцет – 5 мл; сметана 20% жирності – 180 г; вершкове масло натуральне – 200 р. Для начинки:
консервована вишня без кісточок– 600 г; цукровий пісок – 50 р. Для крему:
цукрова пудра – 100 г; сметана густа – 600 г; ванілін; біла кокосова стружка. Приготування Натуральне вершкове масло змішуємо зі сметаною, поступово підсипаючи просіяне борошно. І додаємо соду, гашену яблучним оцтом. Вимішуємо еластичне тісто. Ставимо його на годинку в холод, прикривши харчовою плівкою. Далі розділяємо його на 16 шматочків. Кожен з них розкачуємо і по центру укладаємо вишеньки, притрусивши їх цукром. Краї добре защипуємо. Викладаємо отримані «ковбаски» в круглу форму по колу, повністю заповнюючи її. Випікаємо 4 коржа в добре прогрітій духовці. Для одного коржа буде потрібно близько 20 хвилин. Потім їм даємо повністю охолонути. Жирну сметану збиваємо з додаванням цукрової пудри і рясно покриваємо кожен корж кремом. Даємо тортику добре просочитися. А потім посипаємо зверху кокосовою стружкою.
Торт «Вишня під снігом» - рецепт
Інгредієнти: готове листкове тісто – 1 упаковка; вишні – 300 г; жирна сметана – 400 г; кокосова стружка – 200 г; пісок цукровий – 150 г; цукор ванільний – 15 р. Приготування Готове листкове тісто розморожуємо природним шляхом. Мікрохвильовкою при цьому користуватися не можна. Ріжемо його на 6 частин. Кожну розкачуємо. Повинні вийти смуги розміром приблизно 8 на 30 див. Поміщаємо їх на пергамент, промазанный маслом. По центру викладаємо в рядок вишні без кісточок. Краї тіста і акуратно піднімаємо, але щільно защипуємо. Отримані заготовки укладаємо на деко швом вниз. Запікаємо їх 15-20
хвилин в добре нагрітій духовці. Тепер готуємо крем: жирну сметану збиваємо з цукровим піском і ванільним цукром. Випечені трубочки з вишнями остуджуємо. Потім на велике блюдо викладаємо 3 трубочки, дуже добре змащуємо їх кремом, зверху кладемо ще 2 трубочки, також наносимо крем і завершуємо «будиночок» ще однією трубочкою. Заливаємо тортик залишилися кремом і посипаємо кокосовою стружкою. Важливо, щоб «соти» добре просочилися, тому торт «Вишня під снігом» перед подачею повинен постояти в холоді хоча б 5-6 годин. Якщо на торжество потрібен великий торт, то кількість продуктів треба пропорційно збільшити. Приємного чаювання!