Торт на наших столах найчастіше - символ свята або застілля з гостями. Але прочитавши цю статтю і дізнавшись, як приготувати торт «Ідеал», таке свято на вашому столі буде траплятися набагато частіше. Адже це дійсно ідеальний чудовий і легкий тортик.
Рецепт торта «Ідеал» з волоськими горіхами в домашніх умовах
Цей тортик варто почати готувати з того, що поставити варитися згущене молоко. Не полінуйтеся саме зварити її будинку, а не купити готову. Так смак і консистенція крему будуть ідеальними.
Інгредієнти: борошно – 230 г; мед — 70 г; яйце — 4 шт.; цукор — 250 г; ром — 50 мл; вершкове масло — 200 г; горіхи — 200 г; варена згущене молоко – 1 залізна банку сода – 1/2 ч. ложки; лимон – 1 шт.; ванілін. Приготування Яйця, мед, коньяк і цукор добре збиваємо міксером до однорідності. Горіхи подрібнюємо блендером або в кавомолці в крихту. Половину горіхів висипаємо в яйця і також висипаємо туди ванілін і соду, перемішуємо. Частинами додаємо борошно, обов'язково просіяне. Т. к. по суті, наші коржі є бісквітами, то просіювання борошна просто обов'язкова процедура. Тоді коржі добре підійдуть і буду м'якими і повітряними. Добре збиваємо тісто, воно вийде досить рідке. З нього нам потрібно спекти 3 коржі. Найкраще це робити в рознімної формі, змащеній маслом або застеленому пергаментом, при температурі 180 градусів 20 хвилин.
Для крему м'яке масло збиваємо зі згущеним молоком, додаємо туди залишилися горіхи і сік лимона. Можна також добре подрібнити в блендері лимонну м'якоть і також додати в крем. Гарненько вимішуємо і ставимо в холодильник, поки испекутся коржі і повністю охолонуть.
Остиглі коржі рясно промазуємо кремом, не забуваючи про бока тортика. Прикрасити можна присипавши какао або горіхами. Додати в залишки крему какао та прикрасити за допомогою кондитерського шприца.
Як спекти горіхово-кавовий торт «Ідеал»
У приготуванні цього торта основною дією є збивання, тому міксер буде тут просто незамінним помічником.
Інгредієнти: яйце – 4 шт.; борошно – 250 г; масло вершкове – 450 г; цукор – 210 г; цукрова пудра – 200 г; горіхи – 170 г; кава еспресо – 160 мл; сода – 05 ч. ложки. Приготування Розтираємо 200 г м'якого масла з цукром і, збиваючи, по одному вводимо яйця. Просіюємо борошно разом з содою і
поступово втручається в тісто. Горіхи подрібнити і половину додамо в тісто. Також вмішуємо в тісто 100 мл кави. Якщо у вас не виявилося заварної кави, його можна замінити розчинним. Тоді буде потрібно 4 ст. ложки розчинної кави на 2 ст. ложки теплої води. З тіста випікаємо коржі, або печемо один великий бісквіт і потім його розрізаємо на тонкі шари.
Масло і цукрову пудру збиваємо, додаємо туди залишки горіхів і 60 мл кави (або 2 ст. ложки розчинної на 1 ст. ложку води). Цим кремом промазуємо остиглі коржі і прикрашаємо на свій смак.