Вернуться назад Распечатать

Бісквітний пиріг з варенням

Бісквітний пиріг з варенням
У переддень весни господині вже знають, скільки варення залишається не при справах і шукають можливості його результативного застосування. Пропонуємо один із таких способів. Досить у бісквітне тісто додати в якості компонента будь-яке варення і смак готового виробу виходить абсолютно новим. Рецепти нижче допоможуть вам реалізувати цю ідею і забезпечити себе і свою сім'ю прекрасним десертом до чаю.

Бісквітний пиріг з варенням на швидку руку - рецепт


Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 360 г;

  • цукровий пісок – 125 г;

  • кефір – 235 мл;

  • два середніх курячих яйця;

  • харчова сода – 10 г;

  • 9% оцет – 15 мл;

  • варення – 235 мл;

  • масло вершкове або рослинне без запаху;

  • пудра цукрова.


  • Приготування
    Весь процес приготування цього пирога прекрасно виправдовує свою назву. Виріб, справді, готується на швидку руку. Ви зараз самі в цьому можете переконатися, ознайомившись з алгоритмом приготування.
    Гасимо оцтом Соду і змішуємо з кефіром. Через три-п'ять хвилин додаємо оброблені міксером яйця з цукровим піском, закладаємо варення і всипаємо просіяне пшеничне борошно. Її кількість може змінюватись в залежності від густоти використовуваного варення, а підсумкова консистенція тіста повинна бути трошки густіше, ніж для приготування оладок.
    Домігшись однорідної текстури тіста, перекладаємо його в промаслений ємність для випічки і розміщуємо на сорок п'ять хвилин на середньому рівні духовки. Її попередньо необхідно розігріти до температури 180 градусів і підтримувати такий температурний режим під час всього процесу випікання.
    По готовності пиріг можна просто присипати цукровою пудрою або ж розрізати навпіл і просочити чим-небудь. Особливо такий смачний бісквітний пиріг з яблучним варенням або сметанним кремом .

    Бісквітний пиріг з малиновим варенням в мультиварці


    Інгредієнти:

  • борошно – 285 г;

  • три курячих яйця;

  • малинове варення – 285 г;

  • цукор – 90 г;

  • сода харчова – 15 г;

  • розпушувач – 10 р.


  • Приготування
    Необхідну кількість малинового варення покласти в миску, ретельно змішуємо з содою і даємо постояти протягом двадцяти хвилин. За цей час маса значною мірою спіниться і збільшиться в об'ємі.
    Тепер обробляємо міксером яйця з цукровим піском до посветления і пишності і викладаємо до варенню. Туди ж просіваємо борошно, додаємо розпушувач і перемішуємо. В залежності від густоти варення борошна
    Бісквітний пиріг з варенням
    може знадобитися більше або менше. Щільність тіста повинна бути як на оладки. Якщо ви використовуєте малину, перетерту з цукром, де останнього вдвічі більше ніж у традиційному варення, то в тісто солодкі кристали можна не додавати.
    Тепер залишилося перекласти масу в промаслений ємність пристрою і довести до готовності в програмі «Випічка». Якщо ваш прилад дозволяє регулювати температурний режим, то встановлюємо його на рівні 180 градусів. В такому разі на випікання знадобиться двадцять п'ять хвилин. В інших випадках орієнтуйтеся на можливість своєї мультиварки.