У переддень весни господині вже знають, скільки варення залишається не при справах і шукають можливості його результативного застосування. Пропонуємо один із таких способів. Досить у бісквітне тісто додати в якості компонента будь-яке варення і смак готового виробу виходить абсолютно новим. Рецепти нижче допоможуть вам реалізувати цю ідею і забезпечити себе і свою сім'ю прекрасним десертом до чаю.
Бісквітний пиріг з варенням на швидку руку - рецепт
Інгредієнти: борошно пшеничне – 360 г; цукровий пісок – 125 г; кефір – 235 мл; два середніх курячих яйця; харчова сода – 10 г; 9% оцет – 15 мл; варення – 235 мл; масло вершкове або рослинне без запаху; пудра цукрова. Приготування Весь процес приготування цього пирога прекрасно виправдовує свою назву. Виріб, справді, готується на швидку руку. Ви зараз самі в цьому можете переконатися, ознайомившись з алгоритмом приготування.
Гасимо оцтом Соду і змішуємо з кефіром. Через три-п'ять хвилин додаємо оброблені міксером яйця з цукровим піском, закладаємо варення і всипаємо просіяне пшеничне борошно. Її кількість може змінюватись в залежності від густоти використовуваного варення, а підсумкова консистенція тіста повинна бути трошки густіше, ніж для приготування оладок.
Домігшись однорідної текстури тіста, перекладаємо його в промаслений ємність для випічки і розміщуємо на сорок п'ять хвилин на середньому рівні духовки. Її попередньо необхідно розігріти до температури 180 градусів і підтримувати такий температурний режим під час всього процесу випікання.
По готовності пиріг можна просто присипати цукровою пудрою або ж розрізати навпіл і просочити чим-небудь. Особливо такий смачний бісквітний пиріг з яблучним варенням або сметанним кремом .
Бісквітний пиріг з малиновим варенням в мультиварці
Інгредієнти: борошно – 285 г; три курячих яйця; малинове варення – 285 г; цукор – 90 г; сода харчова – 15 г; розпушувач – 10 р. Приготування Необхідну кількість малинового варення покласти в миску, ретельно змішуємо з содою і даємо постояти протягом двадцяти хвилин. За цей час маса значною мірою спіниться і збільшиться в об'ємі.
Тепер обробляємо міксером яйця з цукровим піском до посветления і пишності і викладаємо до варенню. Туди ж просіваємо борошно, додаємо розпушувач і перемішуємо. В залежності від густоти варення борошна
може знадобитися більше або менше. Щільність тіста повинна бути як на оладки. Якщо ви використовуєте малину, перетерту з цукром, де останнього вдвічі більше ніж у традиційному варення, то в тісто солодкі кристали можна не додавати.
Тепер залишилося перекласти масу в промаслений ємність пристрою і довести до готовності в програмі «Випічка». Якщо ваш прилад дозволяє регулювати температурний режим, то встановлюємо його на рівні 180 градусів. В такому разі на випікання знадобиться двадцять п'ять хвилин. В інших випадках орієнтуйтеся на можливість своєї мультиварки.