«Горішки» – це знайома всім ще з дитинства оригінальне печиво. Смачне пісочне тісто і чудовий крем роблять цю випічку справжніми ласощами! Давайте дізнаємося з вами сьогодні, як різними способами приготувати тісто на «Горішки» у орешнице.
Рецепт тіста для «Горішків»
Інгредієнти: яйце – 2 шт.; тростинний коричневий цукор – 70 г; борошно – 500 г; густа сметана – 100 мл; маргарин – 05 пачки; сода харчова – щіпка; столовий оцет – 10 мл; крохмаль картопляний – 50 р. Приготування Для приготування тіста для «Горішків» , яйця розбиваємо в миску, всипаємо цукор і швиденько збиваємо. Потім викладаємо густу сметану і додаємо розм'якшений вершковий маргарин. Соду гасимо оцтом і теж додаємо в тісто. Поступово всипаємо картопляний крохмаль і ретельно все перемішуємо. В самому кінці підмішуємо борошно і замішуємо м'яке пухнасте тісто. Ось і все, тепер можна діставати орешницу і переходити до випічки печива.
Тісто для «Горішків» на газу
Інгредієнти: курячі жовтки – 2 шт.; цукор – 05 склянки; сметана селянська – 05 ст.; маргарин вершковий – 1 пачка; харчова сода – щіпка; оцет 9% – 1 ч. ложка; ванілін; борошно. Приготування Жовтки розтираємо виделкою з цукром, викладаємо сметану і вливаємо розтоплений охолоджений маргарин. Потім додаємо щіпку соди і ванілін для аромату. Все перемішуємо ложкою і всипаємо потихеньку борошно. Замішуємо м'яке тісто і використовуємо його для приготування смачних «Горішків» у орешнице.
Рецепт тіста для «Горішків» у електричній горішниці
Інгредієнти: вершкове масло – 1 пачка; борошно вищого сорту – 450 г яйце – 2 шт.; цукор білий – 05 ст.; сода харчова – щіпка; столовий оцет – 10 мл Приготування Вершкове масло виймаємо з упаковки і викладаємо в каструлю. Ставимо посуд на самий слабкий вогонь і розтоплюємо вміст до рідкого стану. Потім додаємо цукровий пісок і ретельно перемішуємо. Знімаємо акуратно каструльку з вогню і охолоджуємо. В ложку насипати соду, поливаємо оцтом і виливаємо шипучку в масло. В окрему пиалку розбиваємо яйця і розмішуємо, не збиваючи. Додаємо яєчну суміш до нашого тесту і поступово всипаємо невеликими порціями заздалегідь просіяне через ситечко борошно. Все як слід, перемішуємо спеціальним віночком і використовуємо готове еластичне тісто для випічки «Горішків».