Вернуться назад Распечатать

Тісто для «Горішків»

Тісто для «Горішків»
«Горішки» – це знайома всім ще з дитинства оригінальне печиво. Смачне пісочне тісто і чудовий крем роблять цю випічку справжніми ласощами! Давайте дізнаємося з вами сьогодні, як різними способами приготувати тісто на «Горішки» у орешнице.

Рецепт тіста для «Горішків»


Інгредієнти:

  • яйце – 2 шт.;

  • тростинний коричневий цукор – 70 г;

  • борошно – 500 г;

  • густа сметана – 100 мл;

  • маргарин – 05 пачки;

  • сода харчова – щіпка;

  • столовий оцет – 10 мл;

  • крохмаль картопляний – 50 р.


  • Приготування
    Для приготування тіста для «Горішків» , яйця розбиваємо в миску, всипаємо цукор і швиденько збиваємо. Потім викладаємо густу сметану і додаємо розм'якшений вершковий маргарин. Соду гасимо оцтом і теж додаємо в тісто. Поступово всипаємо картопляний крохмаль і ретельно все перемішуємо. В самому кінці підмішуємо борошно і замішуємо м'яке пухнасте тісто. Ось і все, тепер можна діставати орешницу і переходити до випічки печива.

    Тісто для «Горішків» на газу


    Інгредієнти:

  • курячі жовтки – 2 шт.;

  • цукор – 05 склянки;

  • сметана селянська – 05 ст.;

  • маргарин вершковий – 1 пачка;

  • харчова сода – щіпка;

  • оцет 9% – 1 ч. ложка;

  • ванілін;

  • борошно.


  • Приготування
    Жовтки розтираємо виделкою з цукром, викладаємо сметану і вливаємо розтоплений охолоджений маргарин. Потім додаємо щіпку соди і ванілін для аромату. Все перемішуємо ложкою і всипаємо потихеньку борошно. Замішуємо м'яке тісто і використовуємо його для приготування смачних «Горішків» у орешнице.

    Рецепт тіста для «Горішків» у електричній горішниці


    Інгредієнти:

  • вершкове масло – 1 пачка;

  • борошно вищого сорту – 450 г

  • яйце – 2 шт.;

  • цукор білий – 05 ст.;

  • сода харчова – щіпка;
  • Тісто для «Горішків»

  • столовий оцет – 10 мл


  • Приготування
    Вершкове масло виймаємо з упаковки і викладаємо в каструлю. Ставимо посуд на самий слабкий вогонь і розтоплюємо вміст до рідкого стану. Потім додаємо цукровий пісок і ретельно перемішуємо. Знімаємо акуратно каструльку з вогню і охолоджуємо. В ложку насипати соду, поливаємо оцтом і виливаємо шипучку в масло. В окрему пиалку розбиваємо яйця і розмішуємо, не збиваючи. Додаємо яєчну суміш до нашого тесту і поступово всипаємо невеликими порціями заздалегідь просіяне через ситечко борошно. Все як слід, перемішуємо спеціальним віночком і використовуємо готове еластичне тісто для випічки «Горішків».