Бісквітне печиво - це шалено смачне ласощі, яке чудово підійде навіть для святкового випадку. Існує дуже багато рецептів його приготування, але найголовніше - це зробити хороший бісквіт. Зазвичай випечене печиво з бісквітного тіста просочують сиропом, коньяком, сиропом, а в якості начинки додають цукати, горіхи або шоколад. Тут все залежить тільки від вашої кулінарної фантазії!
Бісквітне печиво в духовці - рецепт
Інгредієнти: борошно - 1 ст.; цукор - 1 ст.; масло вершкове - 100 г; яйце - 2 шт.; розпушувач - 05 ч. ложки; сіль - за смаком. Приготування Як приготувати бісквітне печиво? Беремо половину вершкового масла, кладемо в миску і розтоплюємо на слабкому вогні. Потім з'єднуємо його з рештою олією і цукром. Потім додаємо охолоджені яйця, щіпку солі і все добре перемішуємо, трохи збиваючи. Всипаємо акуратно борошно і розпушувач. Замішуємо однорідне тісто і прибираємо його на 40 хвилин у холодильник. Потім розкачуємо його в тонкий пласт і склянкою видавлюємо на ньому печиво. Деко застеляємо папером для випічки викладаємо наше ласощі. Випікаємо в заздалегідь розігрітій до 220°С духовці протягом 5 хвилин.
Бісквітне печиво з джемом
Інгредієнти: вершкове масло - 100 г; цукровий пісок - 100 г; яйце - 1 шт.; вершки або сметана - 80 мл; персиковий сироп - 2 ст. ложки; розпушувач - 1 ч. ложка; пшеничне борошно - 180 г; густий яблучний або абрикосовий джем - 2 ст. Приготування Як спекти смачну бісквітне печиво з джемом? Беремо злегка розтоплене вершкове масло, додаємо цукор і розтираємо все протягом 10 хвилин до однорідного стану. В отриману масу розбиваємо яйце і гарненько збиваємо. Потім кладемо сметану або вершки, вливаємо персиковий сироп і гарненько перемішуємо. Далі поступово всипаємо потроху пшеничного борошна і розпушувач. В результаті у вас повинна вийти густа, але не сильно щільна однорідна маса. Потім перекладаємо її в кондитерський мішок і прибираємо на 30 хвилин у холодильник. А тим часом поки змащуємо маслом деко або застеляємо його пергаментним папером. Видавлюємо на деко невеликі кульки і відправляємо в заздалегідь розігріту до 200°С духовку. Випікаємо протягом 7 хвилин до отримання золотистого і рум'яного кольору. Готове печиво злегка охолоджуємо і рясно промазуємо фруктовим джемом, склеюючи печенюшки попарно. За бажанням можете обваляти їх у цукровій пудрі або розтопленому шоколаді.
М'яке лимонне бісквітне печиво
Дуже м'яке бісквітне печиво з ніжним лимонним смаком з'їдається моментально, так як просто тане у роті. Таке повітряне ласощі неодмінно сподобається всій родині. Готується воно теж досить просто і швидко.
Інгредієнти: куряче яйце - 3 шт.; цукор - 100 г; ванілін - 1 г; борошно - 150 г; розпушувач - 1 ч. ложка; лимонна цедра - за смаком; вершкове масло - 130 р. Приготування Як зробити бісквітне печиво? Беремо потрібну кількість вершкового масла, кладемо його в мисочку
і розтоплюємо на слабкому вогні. В окремій ємності збиваємо добре охолоджені курячі яйця, цукровий пісок, ванілін і розпушувач до утворення густої пишної піни. Знімаємо цедру з лимона, натираємо на дрібній тертці і додаємо в яєчну масу. Тепер всипаємо просіяне борошно заздалегідь і акуратно вливаємо розтоплене масло. Збиваємо все в однорідну масу і прибираємо на 2 години в холодильник, щоб тісто добре просочилося лимонним смаком. По консистенції воно повинно бути схожа на рідку сметану. По закінченню часу заповнюємо силіконові формочки тестом і ставимо в розігріту до 180°С духовку приблизно на 10 хвилин.